Logo MXHotShots

18 maart 2013 - DMX Midden/Oost Den Helder 17 maart 2013
Voor zondag 17 maart stonden er twee mogelijkheden op de kalender; De eerste clubwedstrijd van de MCMO op Trimunt en de DMX Midden/Oost in Den Helder. Maar omdat de toestand van de baan in Marum een wedstrijd niet toeliet hoefden we niet te kiezen, we gingen naar Den Helder. Hoewel het in sommige delen van Noord Nederland regende en zelfs sneeuwde scheen een lekker zonnetje toen we in Den Helder aankwamen. Tijdens een rondje over de baan was duidelijk te zien dat de baan heel nat was geweest maar deze zondagmorgen was het circuit in prima conditie. De opkomst was redelijk, ruim 130 coureurs hadden hun weg naar de Kooij gevonden.
De kleinste klasse, qua coureurs en motor, maar ook gezien het aantal deelnemers was de 50cc. Drie coureurs streden voor de prijzen. Maar nummer vier, Misty Hoogkamer, oogstte bij haar eerste wedstrijd ook alom bewondering. Haar peewee had grote moeite om door het zware zand te komen maar Misty ging manmoedig door. De prijzen in deze klasse werden verdeeld door Gert Jan Smit, Gijs Poland en Ferry Mulder. In beide manches en dus ook de einduitslag eindigden ze in deze volgorde.
Bij de 65cc kleine wielen liet Jeffrey Bruns er geen onduidelijkheid over bestaan dat hij een maatje te groot is voor de rest van de deelnemers. Hij won beide manches met overmacht, terwijl hij in de tweede manche als laatste vertrok en dus het hele veld in moest halen. De nummer twee in deze klasse werd Tijmen Goenga die de eerste manche Dirk Winder nog voor zich moest dulden. Maar de tweede manche was Tijmen vóór Dirk, mede omdat Dirk een foutje maakte. Dus moest Dirk genoegen nemen met de derde plaats in de eindstand, met evenveel punten als Tijmen. De 65cc grote wielen werd gedomineerd door Ray Boom. Maar omdat Ray een MON startbewijs heeft reed hij buiten mededinging mee. De resterende drie coureurs konden dus rekenen op een beker en hoefden ze alleen nog te verdelen. Jamie Venverloo won beide manches en werd totaal dus eerste. Koen Konijn en Pepe van Marwijk eindigden de eerste manche respectievelijk als tweede en derde en de tweede manche was het net andersom. Met gelijk aantal punten werd Pepe tweede en Koen derde.
Net als bij de 65cc rijden bij de 85cc de kleine en grote wielen gezamenlijk. En hier rijden dan ook de dames nog bij. De eerste manche leidde Gerard Kleinsmit lange tijd deze hele groep. Maar nadat hij door Demi Goezinnen was ingehaald kwam hij ten val en moest hij ook een aantal coureurs uit de grote wielen voor zich laten. Toch kwam Gerard als eerste van de 85cc kleine wielen over de streep. En in de tweede manche werd Gerard zelfs derde overall achter twee dames, dus hij deed zeer goede zaken voor het kampioenschap. Bij de 85cc kleine wielen eindigde de eerste manche Michael Vervat als tweede en Justin van Halm als derde. De tweede manche was nummer twee Jan Kuppen en werd Justin wederom derde. Hierdoor eindigde Justin in het dagklassement als tweede achter Gerard en werd Michael in totaal derde. De 85cc grote wielen viel ten prooi aan Jarco Hartmans, hij won beide manches. Als tweede in totaal eindigde Willem Pieter de Smit met een vierde en tweede plek in de manches en Donny Vos werd met twee derde plaatsen in de manches ook derde in totaal. Bij de damesklasse was Demi Goezinnen de snelste, met twee manche overwinningen ook eerste in de totaalstand. De overige podium plekken werden verdeeld door Nicole van Schaik en Patty Biesheuvel die zowel in beide manches als in het dagklassement twee en drie werden.
Het circuit van Den Helder heeft langs het talud bij het spoor drie schansen achter elkaar. In de wedstrijd maken deze vaak het verschil. Je kunt ze als een dubbel en een enkele sprong nemen of je gaat rustig over alle drie de bulten. Het snelheidsverschil is hierdoor groot en af en toe gaat het daar goed mis. Zo ook in de eerste manche van de MX2 tweetakt. John Schot kwam hard ten val en moest door de ambulance met, wat later bleek, een gebroken rugwervel worden afgevoerd. Hierdoor kwam de wedstrijd geruime tijd stil te liggen. Na de herstart van de klasse met de meeste deelnemer trok Niels Hardenaar aan het langste eind. Hij won de manche voor Rico Muileboom en Corné Bakker. De tweede manche moest Niels Corné voor laten gaan en werd Rico derde. Door dit stuivertje wisselen had Niels de meeste punten verzameld en werd dus eerste, was de tweede trede van het podium voor Corné en stond Rico op drie.
Bij de MX2 viertakt waren de nummers één en twee beide manches gelijk. Sonny Bosman werd beide keren eerste en daarmee ook dagwinnaar. Hoewel Nick Vlaar als enige aan Sonny gewaagd was moest hij toch genoegen nemen met de tweede plaats. De eerste manche eindigde Rick Meijer als derde en Jan Jelle van der Vis vierde. De tweede manche was het net andersom dus werd Jan Jelle derde in het dagklassement.
De MX1-3 was maar een klein groepje van slechts zes coureurs dat dan ook tegelijk met de Veteranen in de baan was. De overwinning was voor Marco Kamper met twee manche zeges. Als tweede eindigde Rens Barendrecht met een vierde en tweede plaats en derde in het dagklassement werd Robert Jan Sterk met twee derde plaatsen.
Bij de Veteranen liet Richard van Drooge zien dat hij het nog niet verleerd is. Op z'n oude, maar zeer goed lopende en perfect afgeveerde, 125cc Honda was hij heer en meester. Richard leek één met de motor maar kon in de eerste manche door vermoeidheid de eerste plek niet vasthouden maar dit lukte hem de tweede manche wel. Edwin Groen, die Richard in de eind fase van de eerste manche nog verschalkte, moest in de tweede manche genoegen nemen met een derde plaats achter Frank Ligthart. Hierdoor eindigde Frank in totaal als derde, achter Edwin en werd Richard totaal winnaar.

In Den Helder was ook een Superklasse. Deze klasse was voor startbewijshouders van divers pluimage. Er deden zowel KNMV als MON startbewijshouders mee met machines variërend van 85cc tot echte zware brommers. De eerste manche was afgetekend voor Michel Hoenson. Hij leidde van begin tot eind de dans. Kris de Boer volgde op enige achterstand als tweede. Kars Gouwenberg had een super start en kwam met z'n 85cc machine de eerste paar ronden als derde door. Uiteindelijk finishte Kars als zesde. Joey Schoonbergen, die de snelste trainingstijd had neergezet, moest van achteren komen maar eindigde toch nog als derde. Joey had nog overwogen om dit seizoen bij de DMX Noord competitie mee te doen maar zijn optreden hier was een duidelijk bewijs dat hij er verstandig aan heeft gedaan om toch voor een (MON-)startbewijs te gaan. De tweede manche pakte Joey de kop en hield dit ook lange tijd vast. Echter op termijn kon hij de jagende Michel niet achter zich houden maar eindigde toch als tweede en hiermee ook tweede in totaal. Michel werd verdiend winnaar en Kris eindigde met gelijk aantal punten als Joey als derde. Ook Jelmer Waterlander van het MXHotShots team kwam in deze klasse aan de start. In de eerste manche had Jelmer een slechte start maar finishte toch netjes als vijfde door in de eind fase van de manche nog een aantal coureurs in te halen. In de tweede manche was de start beter maar wist Jelmer geen plaatsen goed te maken en viel zelfs nog een plaatsje terug. Maar met een zevende plek in totaal waren we toch zeer tevreden.

De foto's staan in het fotoboek en voor de totaal uitslag klikt u klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

16 maart 2013 - Foto's Parcmotor Vallgorguina 18, 20 & 23 februari 2013
Het circuit ParcMotor Vallgorguina is een circuit met nauwelijks hoogte verschillen maar wel met veel tafels. Hierdoor kon er veel gesprongen worden en dat deden de coureurs ook. Helaas had het materiaal wel behoorlijk te lijden. Dit zijn de laatste foto's van onze MX stage in Spanje, maar het zijn ook meteen de mooisten. We zijn drie keer op dit circuit geweest. Bij ons tweede bezoek waren er ook een aantal bekende coureurs aanwezig waaronder Ron Noffz, onder andere bekend van Birdfish, met spectaculaire foto's tot gevolg. Het derde bezoekje aan het circuit in Sant Celoni was de baan erg modderig. Omdat we verwachtten dat rijden onder deze omstandigheden geen meerwaarde had zijn onze coureurs niet in actie gekomen. Wel zijn er een paar plaatjes geschoten van coureurs die de modder wel wilden trotseren.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

11 maart 2013 - Foto's Circuit de Catalunya Formule 1 20 februari 2013
Tijdens onze motocross stage in Spanje hebben we ook een uitstapje gemaakt naar het Circuit de Catalunya. Hoewel hier ook een motocross circuit aanwezig is zijn we niet met de motoren in de baan geweest. Het motocross circuit lag er niet erg aantrekkelijk bij en vlakbij was iets te beleven wat we op dat moment interessanter vonden; Het Formule 1 circus was om neergestreken om de nodige trainingsrondjes te maken. Dus nu eens geheel andere foto's op MXHotShots.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

11 maart 2013 - Foto's Can Mariano 16 & 19 februari 2013
Eén van de mooiste circuits in Spanje is het circuit Can Mariano in Santa Coloma de Farnes welke ook wel bekend staat als Ronny Renders track. Zoals de meeste circuits is het een hard circuit maar de combinatie van afdalingen, klimmen en tafels maakt het een geweldig circuit. Tijdens onze stage in Spanje hebben we dit circuit twee keer bezocht. De eerste keer op 16 februari, toen we net waren aangekomen. Toen zijn er niet zoveel foto's gemaakt maar de tweede keer, op 19 februari, des te meer.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

9 maart 2013 - Training Marum 9 maart 2013
Ook geen zon in Marum. Sterker nog, hier regende het ook bijna de gehele dag. Toch was dit voor een groepje fanatiekelingen geen reden om niet te gaan crossen. En omdat wij toch al de dag hadden afgeschreven waren wij hier ook bij. Zelfs Allard, die na de maiscross van Staphorst op 28 oktober niet meer in actie was gekomen, klom weer op de motor. De Yamaha was nog even snel omgebouwd op grote wielen omdat Allard dit seizoen de overstap maakt. Allard was zelf niet tevreden maar gezien de omstandheden ging het best aardig.
Jelmer heeft aan zijn bochten techniek gewerkt en gaande weg ging dit steeds beter. Toch was ook Jelmer niet heel enthousiast hoewel hij wel vond dat hij lekker had gereden.

Door het weer zijn er maar een handjevol foto's geschoten waarvan op bijna de helft Jelmer staat.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

9 maart 2013 - Geen zon in Son
Vanmorgen vroeg afgereisd naar Son voor de KNMV jeugd wedstrijd. Helaas was wedstrijdleider Marcel van Linde genoodzaakt de wedstrijd af te gelasten. Leek het er gisteravond nog op dat met een beetje mazzel de wedstrijd door kon gaan, de regen van afgelopen nacht gooide roet in het eten.

Voor een kleine impressie van de omstandigheden klik hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

6 maart 2013 - Foto's Del Arcs 21 februari 2013
Het circuit Del Arcs is gelegen aan de snelweg E-15, aan de zijkant van het kasteel van Sant Ferran nabij Figueres. Het circuit is vernoemd naar de karakteristieke boogbrug naast het circuit. De baan is keihard en wanneer hij droog is flink stoffig. Toen wij hier aan het trainen waren was er maar een klein groepje andere coureurs, een paar Polen en enkele Duitsers. We waren verbaasd te horen dat de locale bevolking het circuit te hard vind. In het weekend zoeken de Spaanse coureurs liever hun heil op het circuit van de Motoclub Castelló d'Empuries, waar het zand wat losser is. Het circuit Del Arcs is niet heel erg uitdagend maar beschikt wel over een aantal mooie opstappen.
Laatst gewijzigd op: 2020-06-25 22:13:07 door: root

6 maart 2013 - MXHotShots op Facebook
Er is nu ook een facebook pagina van MXHotShots actief. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de activiteiten van MXHotShots "like" dan de MXhotshots.nl facebook pagina. Klik hier of op de afbeelding om de MXhotshots.nl facebook pagina te bezoeken.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

6 maart 2013 - Foto's Els Cortals 17 & 22 februari 2013
Als spoken uit de mist. Tijdens onze trainingstage in Spanje zijn we twee keer op het circuit Els Cortals in Sant Hilary geweest. Beide keren waren de weersomstandigheden niet optimaal. De eerste keer was het erg mistig, de tweede keer hagelde het daarnaast ook af en toe en lag de temperatuur onder nul. Dit heeft zeker te maken met de hoogte van ruim 1600 meter waarop dit circuit ligt. Els Cortals ligt tegen de top van een berg aan en heeft hierdoor ook hoogte verschillen. Door de mist zijn de foto's niet erg geslaagd, maar binnenkort volgen ze van de rest van de week en die zien er een stuk beter uit. Op 17 februari waren er ook nog een aantal locals en andere buitenlanders aan het trainen, op 22 februari hadden we de baan helemaal voor ons zelf.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

3 maart 2013 - KNMV Jeugd en Nationalen Heerde 3 maart 2013
Zaterdag 3 maart was de opening van het KNMV wedstrijd seizoen. Het was een gecombineerde wedstrijd met zowel Jeugd als Nationalen. Hoewel er veel oude bekenden waren kwamen ook diverse coureurs voor het eerst in deze zetting in de baan. Eén van de debutanten was Jelmer Waterlander. Vooraf hadden we geen grote successen verwacht en het is ook precies zo verlopen. Waarschijnlijk werkte de druk en voor het eerst een wedstrijd op de nieuwe motor negatief. Jelmer werd achtentwintigste in de tijdtraining in z'n groep en finishte in de manches respectievelijk als vijftiende en veertiende in de B-groep. In het dagklassement eindigde Jelmer op de vierenvijftigste plek.

De foto's vindt u in het menu onder Foto's 2013 en voor de complete uitslag klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

3 maart 2013 - Training Can Mariano in Santa Coloma de Farners (Spanje) 19 februari 2013
In de voorjaarsvakantie zijn we met een ploegje naar Spanje geweest om te trainen onder leiding van Jappie de Jong van De Buorren Racing. We hebben verschillende circuits bezocht en diverse wisselende (weers)omstandigheden meegemaakt. De foto's volgen nog maar nu staat een GoPro filmpje online van Jelmer Waterlander featuring Tim Mulder, Jeffrey van der Vlis en Ayrton van Meerveld.
Het filmpje duurt ruim een half uur en om het te bekijken klik hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

10 februari 2013 - Training Makkinga 10 februari 2013
Voor zaterdag 9 februari stond de derde en laatste Winterbeker wedstrijd in Westerbork op het programma. Helaas zag de organisatie zich genoodzaakt, doordat het circuit veel te nat was, om deze wedstrijd te verplaatsen naar 16 februari. Daarom hadden we het plan opgevat om dan zondag maar even op de Prikkedam te gaan trainen. Ondanks dat het 's nachts nog behoorlijk gesneeuwd had zijn we 's morgens naar Makkinga getogen. En er waren meer op dat idee gekomen want het was behoorlijk druk. Gelukkig was de baan niet hard waardoor het met de gladheid op de meeste plekken nog enigszins meeviel. Jelmer heeft lekker getraind en er zijn diverse winterse plaatjes geschoten. Er zijn slechts een handjevol van de ongeoefenden, verreweg de meesten zijn van de geoefenden.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

3 februari 2013 - Publicatie Presskit MXHotShots
Een tijd lang stonden er in het menu tabs voor de profielen en kalender van Allard en Jelmer. Deze zijn nu verdwenen. Alle relevante informatie staat nu vermeld in de Presskit van het MXHotShots-team. Deze Presskit is niet alleen bedoeld om de mensen die op de website kijken te voorzien van informatie over het MXHotShots-team maar vooral om (potentiële) sponsors te informeren. We willen iedereen uitnodigen een kijkje te nemen in de Presskit. Dat kan door in het menu of hier te klikken.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

26 januari 2013 - Winterbeker Westerbork 26 Januari 2013
Zaterdag 26 januari was de tweede van de reeks van drie Winterbeker wedstrijden in Westerbork. Was het circuit de vorige editie zo zwaar dat een deel van de coureurs na de eerste manche de motor in de bus zette, deze keer was het circuit keihard en verraderlijk glad. De opkomst was deze keer behoorlijk minder, mogelijk omdat een aantal de keus hadden gemaakt om deze laatste winterdag van januari te gaan schaatsen.
Bij de 65cc kwamen in totaal zeventien coureurs in de baan. Bij de eerste manche van de kleine wielen was Sem de Lange oppermachtig en moesten Sven en Niels Dijk genoegen nemen met respectievelijk de tweede en derde plek. Aangezien Sem de tweede manche niet in actie kwam ging de strijd om de eerste twee plaatsen tussen de gebroeders Dijk. Nu troefde Niels Sven af zodat Niels op de eerste plaats eindigde en Sven tweede werd. Wesley Harms eindigde op de derde plaats. Bij de 65cc grote wielen was Ricardo van der Veer de te kloppen man aangezien hij de vorige wedstrijd beide manches op zijn naam schreef. Eigenlijk was de enige die het hem een beetje moeilijk maakte Jelke Baarda, maar Jelke kon niet voorkomen dat Ricardo weer beide manches won. Jelke eindigde de eerste manche als tweede voor Lou de Haas maar kwam in de tweede manche door een valpartij niet verder dan de vierde plaats. Deze tweede manche eindigde Michael Boon op de tweede plaats en werd Jarno Terpstra derde.
Het deelnemersveld van de 85cc kleine wielen bestond uit exact drie coureurs. Beide manches was de uitslag identiek. Dylan Kroon won twee keer, Nick Daling werd twee keer twee en Rowdy Kroon eindigde beide keren als derde. Gelukkig was het aantal deelnemers bij de grote wielen aanzienlijk groter. De beide KNMV coureurs Max Schwarte en Mika Ritsema maakten de dienst uit waarbij Max toch duidelijk de snelste van de twee was. Max schreef dan ook beide manches op z'n naam en Mika eindigde twee keer op de tweede plaats. Daan Zuidema finishte in de eerste mache als derde maar kwam de tweede manche niet meer in actie. In deze tweede manche was de derde plek geheel niet onverdienstelijk voor Jelmer de Ree.
Na de 85cc kwamen de B-groepen in actie. Dit waren de MX2B, de MX1-3B en de Veteranen-klasse. Hierbij waren de MX2 veruit in de meerderheid. De snelste van deze groep was Jeremy Dalhuisen die beide manches won voor Mark Helmhout die genoegen moest nemen met twee tweede plaatsen. Damon Gijsbertsen eindigde de eerste manche als derde maar finishte de tweede manche niet zodat Kris de Boer de tweede manche op deze stek eindigde. De MX1-3B bestond uit slechts vier coureurs, die beide manches in dezelfde volgorde eindigden. Erwin Smits voerde het groepje aan en won beide manches, Niek Ostermeijer werd twee keer tweede, Edwin van Dijken eindigde beide keren als derde en Olaf Schonewille kwam de eerste manche als vierde over de finish maar viel de tweede manche uit. Nog kleiner in aantal waren de Veteranen. Alleen Frido Reitzema en Bram Amsing gingen in deze klasse de strijd aan. Hoewel Frido de snelste van de twee was streek Bram de eerste manche met de eer omdat Frido onderuit ging. Omdat het steeds harder begon te sneeuwen twijfelde Bram nog of hij de tweede manche wel in actie zou komen. Gelukkig ging hij wel van start zodat Frido er niet alleen voor stond. Deze tweede manche maakte Frido geen fouten zodat hij niet alleen eerste werd in de Veteranen klasse maar als eerste van de gehele B-groep over de finish kwam.
De complete A-groep bestond helaas maar uit acht coureurs. Hoewel onder deze omstandigheden een viertakt voordelen biedt boven een tweetakt viel dit niet op als je de eerste manche naar Jason Prins keek. Jason won de MX2A voor Mike Gijsbertsen en Jeffrey van der Vlis. Jelmer Waterlander van het MXHotShots-team bleef netjes zitten en eindigde achter Jeffrey als vierde. De tweede manche waren de rollen tussen Jason en Mike omgekeerd, Mike werd deze manche eerste voor Jason. Jeffrey liet de tweede manche verstek gaan en Jelmer eindigde nu als derde. Ook bij de MX1-3A waren er slechts twee coureurs, Stijn Blom en Danny Löhr. Stijn behield het maximale punten aantal, na de vorige keer beide manches gewonnen te hebben deed hij dat ook deze keer. Op 12 januari werden de A-groepen nog aangevoerd door Rick Folkers maar nu Rick absent was, was Stijn de snelste van het hele veld.
Het was een zware dag, vooral door de venijnige koude wind en de sneeuw. Dit was lastig voor de coureurs en heeft de kwaliteit van de foto's absoluut niet bevorderd, maar vooral de vlaggenisten hadden het zwaar. Vandaag kwam Bryan Brink niet in actie maar z'n opa was wel aanwezig en die deed een rondje langs de schansen om de vlaggers te voorzien van een "Börker Neutie" om ze zo een beetje warm te houden.
Door de weersomstandigheden zijn een aantal foto's van mindere kwaliteit. Maar er zijn er ook bij waarop u de sneeuwvlokken kunt tellen. De rest van de uitslagen is te bekijken door hier te klikken.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit