Logo MXHotShots

22 oktober 2019 - Strandcross Lemmer
Op zaterdag 26 oktober 2019 was de tweede editie van de Strandcross in Lemmer. De omstandigheden waren goed, des te meer verwonderlijk dat een flink aantal ingeschreven coureurs niet op kwam dagen. Maar nog steeds stonden de coureurs rijen dik achter het starthek en was het flink druk op de baan. De circuit lay-out was misschien iets minder uitdagend dan vorig jaar, maar dat was alleen maar positief; De aanlandige wind stuwde het water flink naar het strand waardoor het zand op verschillende plekken behoorlijk vochtig was.

Er waren mooie wedstrijden te zien, de strijd was hevig. Zowel tussen de coureurs onderling als de coureurs tegen zich zelf en tegen de elementen. Vooral de wat minder ervaren crossers hadden het moeilijk. Het niveau verschilde van internationale toppers tot echt hobby rijders. Er kwamen vier klassen aan de start. De 85cc en 125cc reed gezamenlijk, de 250cc en 500cc hadden elk hun eigen start. De veertig, na twee manches, best geklasseerde coureurs van de 125cc, 250cc en 500cc kwamen uit in de Superfinale A, de rest mocht van start in de Superfinale B.

Deze wedstrijd pakte voor Allard en Jelmer heel verschillend uit. Allard reed een redelijke tijdtraining, met de vierenveertigste tijd. Helaas kreeg Allard te maken met mechanische problemen, gelijk bij de start van de eerste manche. Hij heeft het nog wel even geprobeerd maar moest al rap de wedstrijd verlaten en kon deze dag niet meer in actie komen.
Met Jelmer daarentegen ging het prima. Jelmer reed goede lijnen in de tijdtraining en zette de tweeëntwintigste tijd. De eerste manche finishte Jelmer als zestiende en de tweede manche als zeventiende. En dit ondanks dat hij in de beide manches nog een keer ten val kwam en hij in de tweede manche pas als vijfendertigste uit de eerste ronde kwam.
In de Superfinale A ging Jelmer helemaal formidabel. Hij viel helaas wel in het begin van de wedstrijd en kwam na de eerste ronde pas als tweeënzeventigste over start/finish. Maar gedurende de bijna halfuur durende wedstrijd wist Jelmer op te klimmen naar de tweeëndertigste positie overall en als dertiende van de 250cc. In onze ogen een prestatie van formaat.

Voor alle uitslagen klikt u hier.

13 oktober 2019 - Landelijke DMX finale Eersel
Gedurende het gehele seizoen doen de DMX coureurs hun best om zo hoog mogelijk in de competitiestand te eindigen. Hierbij speelt ook zeker mee dat ze daarmee een ticket voor de landelijke finale af kunnen dwingen. Want alleen de eerste dertien in de tussenstand zijn zeker van deelname aan deze finale.
Dit jaar was de landelijke DMX finale op 13 oktober in Eersel, georganiseerd door KNMV district Zuid. Een prachtige locatie in Noord-Brabant, tegen de Belgische grens aan.
In het midden en noorden van het land waren de meeste circuits al een tijdje dicht als gevolg van de vele regen. En ook de finale kwam even onder druk te staan. Maar de club bleef het volste vertrouwen houden en terecht. Het werd op tijd droog en de baan was in prima conditie. In de ochtend hier en daar nog een beetje vochtig maar goed te doen en gaande weg werd dat alleen maar beter.

Helaas verliep de wedstrijd niet geheel zonder incidentjes, zo'n finale geeft toch altijd extra spanning bij de coureurs. Het merendeel van de kampioenschappen en podiumplaatsen gingen naar district Zuid maar ook Midden en Noord wisten er een paar mee te snoepen.

Voor alle uitslagen klikt u hier.

25 september 2019 - Training Joure
Woensdag 25 september was de baan van Joure voor het laatst dit jaar open op woensdagavond. Met de steeds vroeger invallende duisternis is het binnenkort ook niet langer verantwoord. Maar op deze woensdag kon er nog lekker gecrosst worden. De voorspelde regen bleven uit en de baan lag er perfect bij.

Helaas, door de relatieve duisternis, zijn de foto's niet zo goed als gehoopt.

21 september 2019 - Classic Motocross des Nations Marum
Wederom hadden de mannen (en vrouwen) van de MCMO een schitterend evenement binnengesleept, de Classic Motocross des Nations die onder auspiciën van de ECMO werden verreden op zondag 21 september. Ruim over de tweehonderd coureurs uit veertien landen deden in teamverband mee aan deze wedstrijden. Er waren vijf leeftijdscategorieën, 30+, 50+, 60+, 66+ en 72+. Dus niet alleen de motoren waren klassiekers, maar een groot deel van de coureurs was ook al flink op leeftijd. Maar desondanks werd er fanatiek gestreden om de ereplaatsen. Een prachtige wedstrijd met glorie van weleer, die verreden werd onder optimale omstandigheden. Al was het wel warm, met de zware motoren vijftien of twintig minuten plus een ronde.

15 september 2019 - DMX Veendam
De laatste DMX Noord wedstrijd van seizoen 2019 werd op zondag 15 september verreden op het circuit van MC Veendam. De omstandigheden waren goed, het aantal deelnemers had wel wat hoger gekund, maar ja einde seizoen is dit vaak zo. Er werd fel gestreden om de laatste punten voor het eindklassement en ook om een plekje voor de landelijke DMX finale veilig te stellen. Helaas waren er ook een aantal valpartijen, die rode vlaggen en geblesseerde coureurs tot gevolg had.

Voor de uitslagen klikt u hier.

8 september 2019 - DMX Marum
Er werd door diverse coureurs getwijfeld of de DMX in Marum op 8 september 2019 wel door kon gaan. Door de regen in de nacht voorafgaand aan de wedstrijd was de baan niet in opperbeste conditie. Maar door eerst de 500cc en 250cc te laten trainen knapte de baan al aardig op, hoewel het natuurlijk nog wel zwaar bleef. Vooral voor de jongste klassen een hele uitdaging. Maar er kon gereden en gestreden worden en gaande weg werd de baan beter; De tweede manches werden verreden op een prima baan.

Met Allard ging het deze dag niet zo geweldig. De tijdtraining liep niet; Niet alleen werd hij opgehouden door gevallen coureurs, hij kwam zelf ook nog een keer ten val en kwam niet in z'n ritme. En met slechts drie gereden rondjes wist Allard geen tijd te zetten die recht gaf op de A-groep, sterker nog, hij kwam midden in de B-groep terecht. De eerste manche verliep echter prima. Allard had kopstart, werd in de eerste bocht nog wel even ingehaald maar pakte de leiding als snel weer terug. Ondanks aandringen van de tweede man wist Allard deze manche zonder problemen te winnen. De tweede manche was Allard's start zelfs nog beter, door niet helemaal in de binnenbocht te blijven maar iets meer maar naar buiten te gaan sloot hij het gat daar af zodat er niemand langs kwam. Dus gelijk aan de leiding. Helaas was dit van korte duur, in de tweede ronde raakte Allard de motor voor een springbult kwijt en crashte hard. Ondanks dat zowel man als machine zwaar gehavend waren wist Allard de manche uit te rijden maar een goede klassering was natuurlijk uitgesloten.

Voor de uitslagen klikt u hier.

Door organisatorische beslommeringen zijn er van diverse starts (en dus ook coureurs) helaas weinig tot geen foto's.

31 augustus 2019 - DMX Vledderveen
Ook de DMX wedstrijd op de laatste dag van augustus in Vledderveen was vroeg afgelopen. Nu niet omdat er minder klassen aan de start stonden maar simpelweg door het geringe aantal coureurs dat had ingeschreven. Hierdoor werden, naast de gebruikelijke samenvoeging van de Dames met de Masters, ook de 250cc en 500cc samengevoegd. Ook nu was het een erg warme dag, dus vond niemand het erg dat we al vóór half vier klaar waren. Dit was ook mede een gevolg van het feit dat er, gelukkig, helemaal geen incidenten waren die tijd kostten.
Kortom, baan in goede conditie, mooi weer, dus voor (bijna) iedereen reden om positief te zijn.

Voor de uitslagen klikt u hier.

29 augustus 2019 - JRD training Delfzijl
Het is al bijna een traditie; Eerst met een groep trainen op Delfzijl en daarna pizza eten in Groningen. Deze keer was de groep niet erg groot maar bijna het hele JRD team was aanwezig. En ook de opvolging lijkt geregeld, gezien de inzet van de jeugd. De baan was redelijk, al stonden hier en daar wel flinke plassen. Het was een gezellig avond die zeker voor herhaling vatbaar is, dus de traditie zal vast en zeker worden voortgezet.

26 augustus 2019 - DMX Joure - Part Two
Zondag 25 augustus werd het tweede deel van de DMX wedstrijd in Joure verreden. Deze keer de 65cc, 125cc, Dames en Masters die de strijd met elkaar aangingen. Het was prachtig weer, voor een crosswedstrijd eigenlijk te mooi of in ieder geval te warm. Vooral de vlaggenisten hadden het zwaar. Gelukkig was het geen lange dag. Om één uur 's middags ging de training van start en kwart over vijf viel voor het laatst de finishvlag. Een wedstrijd die zonder noemenswaardige incidenten verliep en dat is erg fijn.

Allard kwam nu weer in actie in z'n eigen klasse, de 125cc. Helaas ging het niet optimaal, maar toch redelijk tevreden met een dertigste tijd in de training, een tweeëndertigste plaats in de eerste manche en een negenentwintigste plek in de tweede manche.

Voor de uitslagen klikt u hier.

7 augustus 2019 - Training Joure
Woensdagavond 7 augustus was het heerlijk weer om te crossen. En dat vonden veel coureurs want er stond gewoon een file voor het hek van de Polderbosk, het circuit van de Flying Boetoe in Joure. Gelukkig was er op de baan geen file. Er kon lekker gereden worden op een baan met een enkele plas. Dus goed te doen, hooguit een beetje zwaar.

17 juli 2019 - Training Joure
Mooi weer, woensdagavond, dus tijd voor motorcross. Wederom op de thuisbaan op Joure getraind. Er was een leuke ploeg aan het trainen zonder dat het te druk was. Het niveau varieerde van echte beginners tot internationaal maar dat ging zonder problemen samen.

7 juli 2019 - DMX Joure - Part One
DMX wedstrijd dagen zijn meestal lange, te lange dagen. Vroeg op en pas in de avond weer thuis. De Flying Boetoe heeft het dit jaar anders gedaan, vandaar Part One. Op zondag 7 juli kwam slechts een deel van de klassen aan de start, de 50cc, de 85cc, de 250cc en de 500cc. Enerzijds was dit de enige oplossing om de wedstrijd op zondag te kunnen verrijden, in Joure mag men op zondag pas om één uur starten, maar de belangrijkste reden was om de wedstrijddag in te korten. Belangrijk voor de vrijwilligers, en dan met name de vlaggenisten. Om één uur begonnen de trainingen en ondanks een herstart in de 250cc waren we voor vijven klaar. Kortom: opzet geslaagd!

Ondanks dat de 125cc niet in actie hoefde te komen wilde Allard toch wel meedoen. Dus ingeschreven in de 500cc en achter het starthek. De eerste manche gingen de eerste meters vanaf het starthek prima, maar toen verloor Allard toch wel terrein. Bij de eerste doorkomst, toen had hij al bijna een rondje gereden, lag Allard zestiende maar al snel klom hij op naar de veertiende plek. Deze plaats hield hij tot de finish vol, dus een prima resultaat.
De tweede manche was de start wat minder, maar verder leek het uitstekend te gaan. Allard begon als zeventiende maar wist steeds een plekje goed te maken zodat hij bij het laatste ronde bordje op de dertiende plek lag. Helaas ging het met de finish in zicht mis; Allard vloog over de kop. Toen de Husky vervolgens niet direct weer goed wilde lopen verloor Allard een aantal plekken en finishte als zeventiende. Totaal in het dagklassement vijftiende.

Voor de uitslagen klikt u hier.

DMX Joure - Part Two zal plaats vinden op zondag 25 augustus, met een zelfde opzet, en dan komen de 65cc, 125cc, Dames en Masters aan de start.
Laatst gewijzigd op: 2019-07-07 23:54:45 door: gerrit

3 juli 2019 - Training Joure
Woensdagavond 3 juli was het behoorlijk druk op Joure. Dat had natuurlijk voor een groot deel te maken met de DMX wedstrijd op zondag 7 juli; De coureurs die goed voorbereid wilden zijn waren op de Polderbosk aan het trainen. De baan was acceptabel, maar niet optimaal. Droge, stoffige stukken werden afgewisseld door flinke natte plekken. Maar door het grote aantal coureurs in de baan werd de grond flink omgewoeld en verbeterde de baan zich tijdens de training.

Ook Jelmer heeft weer een paar sessie afgewerkt. Het ging aardig maar Jelmer was zelf niet tevreden.

30 juni 2019 - Training Marum
Zondag 30 juni beloofde een hete dag te worden. Gelukkig kon er 's morgens, toen het nog relatief koel was, getraind worden op Marum. Mede door andere evenementen was het niet overdreven druk en de baan was optimaal geprepareerd, dus er kon lekker getraind worden.

26 juni 2019 - Training Joure
Perfect weertje om te crossen. En ook de baan van Joure lag er op woensdag 26 juni prima in, dus een mooie gelegenheid om even te trainen. Het was redelijk druk, maar gelukkig niet te.

Ondanks dat Allard er op een zeker moment flink hard afging heeft hij lekker getraind.

23 juni 2019 - DMX Emmen
DMX Emmen, 23 juni 2019, was afzien. Natuurlijk ook voor de coureurs, maar vooral voor de vlaggenisten; een hele dag in de blakende zon. Gelukkig lukte het ook deze keer om redelijk op tijd klaar te zijn zodat men de koelte weer enigszins op kon zoeken. Door vooraf voldoende te sproeien bleef de baan in prima conditie, al werd hij natuurlijk tegen het einde van de dag wel zwaar.

Allard had de éénendertigste trainingstijd, ruim voldoende voor de A-groep. De eerste manche stond hij op de tweede startrij en bij het ingaan van de eerste bocht werd hij redelijk ingesloten, dus in de achterhoede beginnen. Door constant door te rijden en een paar coureurs in te halen wist Allard als dertigste te finishen. De tweede manche helemaal aan de andere kant achter het starthek, nu wel op de eerste rij. De start verliep iets beter en door zijn eigen race te rijden werd Allard nu negenentwintigste. In het dagklassement een dertigste plek.

Voor de uitslagen klikt u hier.

19 juni 2019 - Training Joure
Na ruim een maand zijn we weer eens op Joure geweest. Het hing er wel even om, want men verwachtte zware buien, maar die bleven ons bespaard. Dus kon er lekker gecrossed worden, en veel coureurs maakten hier dan ook gebruik van.

Allard kwam eerst niet zo goed rond, maar de laatste sessie ging gelukkig een stuk beter.

16 juni 2019 - DMX Delfzijl
Als er iets niet handig is voor het circuit in Delfzijl is het regen. Oké, als het erg droog is is het er stoffig en dat is ook niet handig, maar als het regent wordt de klei van Delfzijl nagenoeg onbegaanbaar. En de dagen voor de wedstrijd bleef het niet droog, zelfs zaterdag morgen regende het. Maar gelukkig werd het toen droog en al snel kon de club het sein geven dat de wedstrijd door kon gaan. Waarschijnlijk waren er aardig wat coureurs sceptisch, want de opkomst was niet verschrikkelijk groot. Natuurlijk was de baan niet compleet droog, maar hij lag er over het algemeen prima in. En die paar plekken die nog wel vochtig waren droogden allengs op. Gelukkig bleef het gedurende de dag droog, want anders hadden we nog wel problemen gekregen.
Door een vlot verloop van de wedstrijden en het uitblijven van grote incidenten was de wedstrijd al om voor vijven afgelopen; Nou dat is ook wel eens lekker.

Voor de uitslagen klikt u hier.

2 juni 2019 - DMX Vledderveen
De dag begon intens bij de DMX op Vledderveen op zondag 2 juni 2019; Voor de training van de 500cc werd er twee minuten stilte gehouden en de meeste coureurs droegen een deel van de dag een rouwband ter nagedachtenis aan Twan Tuik.
Verder was het een redelijk gewone DMX dag. Ruim 180 coureurs waren naar Vledderveen gekomen. Het was erg warm en samen met een flinke bries zorgde dit er voor dat het circuit droog en stoffig werd. Door vooraf veel en tijdens de wedstrijddag regelmatig te sproeien wist de organisatie het stof op een acceptabel niveau te houden.

Allard vond de gesproeide baan glad en ging niet echt lekker in de tijdtraining. De vijfendertigste tijd was net voldoende voor de A-groep maar vanzelfsprekend wel de tweede startrij. De eerste manche had Allard een goede start maar verspeelde een aantal plekken toen vlak voor hem een coureur viel. De hele manche reed Allard rond de zevenentwintigste plek, waarop hij dan ook finishte. De tweede manche kwam Allard wat lastiger door de eerste bocht en zat dus verder naar achteren. Deze manche eindigde hij als dertigste.

Voor alle overige uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2019-06-17 22:29:23 door: gerrit

19 mei 2019 - DMX Makkinga
Een crossdag zoals een crossdag hoort te zijn.

Zondag 19 mei 2019 was de DMX wedstrijd op het circuit de Prikkedam. Een uitermate geslaagde dag; Prachtig weer en door het opbrengen van veel water waren de vrijwilligers van de MSV de Prikkedam er in geslaagd om het circuit in perfecte conditie te brengen. Natuurlijk werd de baan zwaar, maar dat hoort bij Makkinga, zeker met ruim 200 coureurs achter het hek. Dus wel diverse valpartijen maar de medische dienst hoefde gelukkig niet vaak in actie te komen. Door de strakke organisatie, geen rode vlaggen en de manches vlot achter elkaar te laten starten waren de wedstrijden mooi op tijd afgelopen. Fijn voor de coureurs, maar zeker ook voor de vrijwilligers.

Als je in numerologie zou geloven was deze wedstrijd voor Allard een bijzondere dag. Hij mocht als vijfentwintigste oprijden voor de tijdtraining waarbij hij een prima vijfentwintigste tijd neer zette. De eerste manche was de start niet zo best maar al in de eerste ronde reed hij zich naar voren en bleef de hele wedstrijd rond het vijfentwintigste plek rijden. De tweede manche was de start iets beter, maar kwam Allard in de eerste bocht wat in de knoei en duurde het wat langer voor Allard in de top 30 kwam. Op zich ging het toen aardig en Allard lag zelfs even éénentwintigste. Maar toen eiste de conditie van de baan teveel van Allards conditie en was hij genoodzaakt zich wat af te laten zakken. Ook deze tweede manche als vijfentwintigste gefinisht en ook in het dagklassement bezette Allard de vijfentwintigste positie.

Om de uitslagen te bekijken klikt u hier.

12 mei 2019 - DMX Delfzijl
Zondag 12 mei was de derde DMX Noord wedstrijd van 2019. De wedstrijd werd verreden op het circuit van Delfzijl. De baan lag er goed bij, maar werd al snel lastiger en tricky. Het was echt noodzakelijk om met verstand te rijden.
Door twee keer een rode vlag en wat andere kleine vertragingen werd het helaas wel een erg lange dag.


Allard had moeite om een goede tijdtraining te rijden maar plaatste zich toch nog redelijk ruim in de A-groep. Vanaf de tweede startrij wilde de start niet echt goed lukken, dus Allard begon de eerste ronde als een na laatste. Door meteen een aardig tempo te zetten wist hij al in de eerste ronde een aantal coureurs in te halen en ook in de volgende ronden kon hij steeds één of twee coureurs verschalken zodat hij halverwege de wedstrijd om de tweeëndertigste plaats reed. Helaas ging het toen mis, op een knip raakte hij de controle over de motor kwijt en eindigde in een droge sloot. Het duurde een tijdje voor hij z'n weg kon vervolgen. Met een door pijn verbeten gezicht reed hij de manche uit maar kwam niet meer in z'n ritme en finishte als zesendertigste. De tweede manche vertrok Allard weer in de achterhoede. Door stabiel te rijden klom hij op tot de dertigste plek. Totaal drieëndertigste over de dag.

Om de uitslagen te bekijken klikt u hier.

8 mei 2019 - Training Joure
Het was erg rustig op Joure op woensdag 8 mei 2019. Oké, er was regen voorspeld, en er viel ook een enkel buitje, maar daar tussendoor was het prima crossweer. En de baan was echt perfect. Geen enkele reden dus om niet even lekker te gaan crossen.

4 mei 2019 - Training Joure
Hollandse luchten, baan in goede conditie. Dus ideaal om te trainen, zaterdag 4 mei 2019.

1 mei 2019 - Training Joure
Gelukkig was het circuit in Joure net op tijd genoeg opgedroogd om goed te kunnen rijden. Daar werd door een leuk aantal coureurs, inclusief Allard, op woensdag 1 mei 2019 dan ook gretig gebruik van gemaakt.

27 april 2019 - KNMV ONK en Cup Marum
Zaterdag 27 april 2019, Koningsdag, organiseerde de MC Marum en omstreken een KNMV wedstrijd op circuit Trimunt. Helaas waren de weergoden de club en coureurs niet echt goed gezind want de paar dagen voor de wedstrijd viel er overvloedig regen. De baan was te doen maar wel glad en modderig. En ook gedurende de dag wisselden zon en regen zich af. Net als de baan mooi opdroogde diende zich weer een bui aan.

Het was lastig om een hele ronde snel te gaan omdat het behoorlijk druk was, met zesenveertig coureurs in de baan. Jelmer reed lekker in de tijdtraining maar was behoorlijk teleurgesteld in z'n snelste ronde, negenentwintigste. Maar deze tijd was genoeg voor een plek aan het starthek.
De eerste manche ging Jelmer vlot over het starthek maar viel toen terug. Hij begon als vierentwintigste aan de wedstrijd, klom op naar het negentiende plek maar moest toen het tempo wat laten zakken en eindigde als éénentwintigste. De tweede manche leek aanvankelijk beter te gaan maar nu kwam Jelmer ten val en finishte als tweeëntwintigste. In het dagklassement een negentiende plek.

Om de uitslagen te bekijken klikt u hier.

Door de modderige omstandigheden waren veel rijnummers onleesbaar, dus kijk voor de zekerheid ook even bij "Naam onbekend", als je geen foto's wilt missen.

24 april 2019 - Training Joure
Woensdag avond 24 april 2019 wederom even op Joure gereden. Het was niet zo druk, dus de mannen konden lekker trainen.

23 april 2019 - Copyright
De regels voor fotogebruik zijn iets aangepast. Niet dat er veel is veranderd, maar ze zijn een beetje aangepast aan de praktijk. Er staat nu expliciet vermeld dat gebruik van de foto's is toegestaan op social media, zolang het MXHotShots logo aanwezig en intact blijft.

21 april 2019 - DMX Westerbork
De tweede DMX Noord wedstrijd van seizoen 2019 werd op zondag 21 april onder zonnige omstandigheden verreden op het circuit de Weidestukken in Westerbork. Ondanks dat de wedstrijd in het Paasweekend was, was het starthek in alle klassen goed gevuld. De club had in de dagen voor de wedstrijd flink gesproeid en het circuit lag er perfect in. Natuurlijk werd de baan in de loop van de dag behoorlijk zwaar, maar dat is normaal in Westerbork. Er waren daardoor redelijk veel valpartijen maar deze bleven zonder ernstige gevolgen en zonder incidenten werd het programma vlot doorlopen.

Allard zat in de tweede trainingsgroep van de 125cc en plaatste zich met de eenenveertigste tijd als laatste voor de A-groep. Vanaf de tweede startrij was het lastig om een goede start te maken, vooral omdat het startveld behoorlijk nauw toeloopt. Allard werd zelfs in de sloot gedwongen, die gelukkig droog stond, en aangezien er een flinke valpartij in de eerste bocht was pakte dit best goed uit. Allard kwam de eerste ronde als vijfentwintigste door en eindigde na wat stuivertje wisselen op de zesentwintigste plek. De tweede start verliep vrijwel hetzelfde als de eerste. Nu wist Allard op te klimmen van de vierentwintigste plek naar de zeventiende maar toen moest hij toch weer iets prijsgeven en eindigde hij op de negentiende plaats. In het dagklassement een prima éénentwintigste klassering.

Om de uitslagen te bekijken klikt u hier.

20 april 2019 - Training Joure
Zaterdag 20 april 2019 zijn we even op Joure geweest. Beetje stoffig, maar goed te doen.

17 april 2019 - Training Joure
Een flink deel van de winter heeft een grote groep vrijwilligers keihard gewerkt om het circuit de Polderbosk van de MC Flying Boetoe van een nieuwe sproei installatie te voorzien. En hij was net op tijd klaar, want we zitten nu in een periode met droogte. Helaas bleek toch dat er wat kinderziekten in het systeem zitten maar we hebben het volste vertrouwen dat dat snel zal zijn opgelost. Dus niet gesproeid, maar het viel nog alleszins mee met het stof. Allard en Jelmer hebben wederom flink getraind en bij beiden ging het best aardig.

10 april 2019 - Training Joure
Woensdag 10 april was het rennerskwartier van de Flying Boetoe afgeladen, zoveel coureurs waren naar Joure gekomen. Vermoedelijk gedeeltelijk in verband met de aanstaande VTBM wedstrijd, maar ook op de crossbaan waren veel coureurs te vinden. Hier was Jelmer ook bij, die naast meters maken ook bezig was de afstelling van z'n motor te optimaliseren.

7 april 2019 - KNMV NK Veendam
Op een zonovergoten circuit van de MC Veendam vond zondag 7 april de KNMV wedstrijd voor de NK 50CC JR MX Challenge en alle Cup klassen plaats. Voor de meeste klassen was dit de tweede wedstrijd van het seizoen, alleen de coureurs van de Cup 125cc betraden voor het eerst het strijdperk. De baan was de dag er voor nog losgetrokken omdat het vrijdag nog flink geregend had. De club had dus wat hindernissen te overwinnen, te meer omdat op zaterdag de shovel het had begeven. Maar door dit adequaat op te lossen waren de vrijwilligers er toch in geslaagd om het circuit in prima conditie te krijgen.

Jelmer reed in de tijdtraining naar de elfde tijd in zijn groep, dus mocht hij als eenentwintigste achter het starthek plaats nemen. De start van de eerste manche was niet bijzonder goed, Jelmer begon als achtentwintigste aan de wedstrijd. Hij ging tot ongeveer de helft van de wedstrijd lekker en reed naar de tweeëntwintigste plek. Helaas begonnen toen de armen op te spelen en moest hij zich af laten zakken naar de drieëndertigste plaats. De tweede manche was de start wederom niet bijzonder goed. Toen Jelmer vervolgens naar buiten ging om ruimte te zoeken leek dit aanvankelijk misschien niet de beste keuze, maar omdat in de binnenbocht een valpartij ontstond kon Jelmer flink wat plaatsen goed maken. Hij reed al snel naar de zeventiende plek maar moest zich in de loop van de wedstrijd weer wat af laten zakken zodat hij als drieëntwintigste finishte.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

6 april 2019 - Training Joure
Zaterdag 6 april was het circuit van de Flying Boetoe voor het eerst dit seizoen open. Dit was een beetje later dan gebruikelijk maar daar was een goede reden voor; De vrijwilligers hebben ontzettend veel werk verzet om een nieuwe sproei installatie te installeren. En dit had een beetje vertraging opgelopen omdat ze door een natte periode niet met het materieel op de baan konden. Door deze werkzaamheden was de baan relatief zacht en de verwachting was dat de baan snel zou verslechteren. Maar dit viel allerzins mee, dus er kon tot sluitingstijd lekker getraind worden. Ook Allard heeft de nodige rondjes gemaakt.

3 april 2019 - Training Rutten
Woensdagavond 3 april heeft Jelmer even getraind op Rutten. Het circuit lag er goed in. Alleen een beetje jammer dat het vroeg donker werd.

24 maart 2019 - DMX Emmen
Even werd er aan getwijfeld of de eerste DMX Noord wedstrijd van seizoen 2019 wel doorgang kon vinden. Halverwege de week voor de wedstrijd was het circuit nog zo nat dat men er niet eens met het materieel op kon. Maar gelukkig verbeterde het weer, daarmee ook de baan enigszins en vervolgens werden er kosten nog moeite gespaard om het circuit in optimale conditie te krijgen. Dat was goed gelukt, in het begin hier en daar nog wat vochtig, maar het circuit verbeterde zich ook gedurende de dag nog in rap tempo. Met zo'n 280 coureurs was de opkomst weer geweldig wat helaas garant stond voor een lange dag. Het was een internationaal gezelschap, met ook een Belgische, een Zweed en een aantal Duitsers aan de start. Zonder noemenswaardige incidenten was het een geslaagde dag met veel spannende wedstrijden.

Allard had nog nauwelijks getraind dit seizoen. Toch viel de tijdtraining niet eens tegen, als derde de B-groep in. De eerste manche was Allards start prima alleen verloor hij in de eerste bocht een aantal plekken en kwam verderop in een opstopping c.q. valpartij terecht. Vanaf de vijftiende plek bij de eerste doorkomst klom Allard op naar de negende plaats. De tweede manche was de start wederom aardig, nu begon Allard als elfde aan de wedstrijd en finishte als vijfde. Dagresultaat zesde in de B-groep, dus totaal zesenveertigste van de in totaal meer dan honderd 125cc coureurs.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

23 maart 2019 - KNMV ONK en Cup Mill
Door het slecht weer was de organiserende club genoodzaakt om de eerste ONK wedstrijd van seizoen 2019, op 9 en 10 maart in Emmen, af te gelasten. Hierdoor werd de spits afgebeten in Mill. Gelukkig was het weer net op tijd opgeknapt. De baan was op een aantal plekken nog wel wat zacht maar goed te doen. Toch hadden we een beetje een wrang gevoel; Zoals het nu staat was dit de laatste keer dat we op het prachtige circuit De Kuilen aan de start konden staan omdat het circuit op korte termijn genoodzaakt is te sluiten.

Zowel de ONK 50cc, ONK 65cc kleine en grote wielen en ONK 85cc kleine wielen als de Cup 250cc en Cup 500cc kwamen aan de start.
Jelmer heeft besloten om dit jaar weer in de Cup 250cc klasse uit te komen. Door tijdgebrek heeft Jelmer amper kunnen trainen dus hadden we geen hoge verwachtingen van deze wedstrijd. Gezien de omstandigheden reed Jelmer goed maar doordat er ook nog wat pech bij kwam in de vorm van een lint in z'n achterrem en een valpartij eindigde hij als veertigste en éénenveertigste in de manches.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

24 februari 2019 - Training Emmen
Na een halfjaartje afwezigheid van de motocross circuits vond Allard het toch wel weer tijd om de Husqvarna van stal te halen. Zondag 24 februari was het bijna zomers warm op het circuit Motodrôme in Emmen en het was ontzettend druk. Wij waren tegen de middag maar toen hadden de in grote getale aanwezige coureurs het circuit al omgetoverd tot een flinke woestenij. Dus Allard moest flink aan de bak. Hoewel het eerst wel wennen was ging het best aardig.

17 februari 2019 - Training Prikkedam
De lente was vroeg dit jaar. Zondag 17 februari was het prachtig zonnig weer met temperaturen ver boven normaal. De Prikkedam was behoorlijk opgedroogd en veel coureurs hadden de weg naar Makkinga gevonden. Ook Jelmer heeft de nodige trainingsmeters gemaakt.

26 januari 2019 - Indoorcross Pesse
Omdat, vlak voor de Indoorcross Pesse, die plaats vond op zaterdag 26 januari 2019, het weer omsloeg was het rennerskwartier behoorlijk modderig. Maar dat mocht tijdens deze zesde editie van dit succesvolle evenement de pret niet drukken; Binnen in manege Smit was het droog en warm. De meeste klassen waren volgeboekt en ook het publiek was weer in grote getale op komen dagen. Deze keer waren er ook een aantal internationale smaakmakers, waaronder Kade Walker, Marcus Lee Soper en Edward Briscoe.
's Morgens begonnen al de trainingen, gevolgd door in de middag en avond de manches, series en finales. Met om elf uur 's avonds de superfinale waarin de drie best geklasseerden uit de 125cc, 250cc, 500cc en Superklasse aan de start kwamen.

Jelmer kwam in de Superklasse uit. De eerste manche had hij een prima startplek en hij kwam dan ook als derde de grote hal in. Helaas was er halverwege de manche een rode vlag situatie. Op dit moment lag Jelmer vierde achter de drie internationale coureurs. Bij de herstart was Jelmer iets te gretig waardoor hij in het starthek hing. Met een grote achterstand begon hij als laatste aan de wedstrijd maar wist zich toch terug te knokken naar de tiende plek. Door deze tiende klassering was dit voor de tweede manche ook z'n startplek waarna Jelmer besloot om op de tweede startrij te starten. Dit had niet echt het gewenste effect zodat Jelmer alsnog op een tiende plaats lag bij de eerste doorkomst. Door een aantal plaatsen goed te maken finishte Jelmer nu als zesde. De derde manche startte Jelmer als zesde en wist dit goed vast te houden maar helaas kwam hij halverwege de wedstrijd ten val waardoor hij als tiende eindigde. In het dagklassement een plek in de middenmoot, achtste van de veertien coureurs.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

5 januari 2019 - Winterbeker Westerbork
Zaterdag 3 januari 2019 organiseerde MSV Motordrenthe op het circuit "De Weidestukken" de eerste van een serie van drie winterbeker wedstrijden. Helaas was het een druilerige dag maar dan verhinderde gelukkig niet dat een flink aantal coureurs meededen aan deze wedstrijd.
Jelmer ging van start in de Superklasse. Beide manches ging het eerste deel wel goed maar daarna werd het zicht minder en ging het tempo fors omlaag. Jelmer eindigde respectievelijk als veertiende en twaalfde.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.