Logo MXHotShots

5 oktober 2014 - KNMV Veendam 5 oktober 2014
Op zondag 5 oktober was de KNMV jeugdwedstrijd in Veendam. Als extra klasse was de Cup MX2 toegevoegd. Hoewel het deelnemersaantal in verschillende klassen niet overweldigend was viel het totaal aantal coureurs, zo'n 165, ook weer niet echt tegen. Natuurlijk scheelde het ook een beetje dat er een flink aantal coureurs met een wildcard mee mochten doen.
Wat wel een beetje jammer was dat de weersvoorspellingen niet uitkwamen. Er was droog weer voorspeld maar een groot deel van de dag bleef het miezeren. De wedstrijd verliep strak maar wel was het jammer dat er in verschillende klassen massaal gele vlaggen werden genegeerd zonder dat hier door de wedstrijdleiding tegen werd opgetreden. Zo had in de tweede manche van de 65cc grote wielen minimaal de top zes zondermeer gediskwalificeerd moeten worden wegens springen onder geel.

Bij de Cup MX2 konden de Viertakt-klasse en de Tweetakt-klasse gezamenlijk achter het starthek. Bij de viertakten waren er negenentwintig en bij de tweetakten slechts vijf. Door de motregen had Jelmer niet heel veel zicht en dat werd nog een graadje erger toen hij z'n bril kapot trok. Hierdoor zat er niet meer in dan de dertiende trainingstijd overall, wel genoeg voor de tweede tijd bij de tweetakten. In de eerste manche kwam Jelmer na de start in de tweede bocht ten val omdat hij uit het spoor werd gereden. Hierdoor moest hij helemaal van achter in het veld beginnen. Het was lastig inhalen, mede door het matige zicht, maar Jelmer wist toch terug te rijden naar de negentiende plek overall, wat wederom de tweede plaats bij de Tweetakt-klasse betekende. De tweede manche ging de start voortreffelijk. Jelmer ging kort om de eerste bocht en haalde hierdoor zoveel coureurs in dat hij zelfs een tijdje op de tweede plaats overall lag. Maar doordat hij dit niet vast kon houden zakte hij langzamerhand wat plekjes terug. Op de achtste plek gelegen had Jelmer zo weinig zicht dat hij op save ging rijden. Dit kon zonder problemen, Stefan Schra, de terechte kampioen in de Cup MX2 Tweetakt-klasse, lag zoveel voor dat er geen enkele kans bestond om hem terug te pakken en de nummers drie en vier reden op respectabele achterstand. Jelmer finishte uiteindelijk als dertiende overall en als tweede van de Cup MX2 tweetakt. Met twee tweede plaatsen in de manches viel hem ook in het dagklassement de tweede plaats ten deel. Voor de overige uitslagen klikt u hier.

Door de aanhoudende motregen zijn niet alle foto's even mooi, maar er staan genoeg foto's in het menu. De foto's van de prijsuitreiking zijn niet echt goed gelukt doordat het podium veel te dicht op het publiek stond. Niet alleen lastig om foto's te nemen maar de omroeper moest zelfs op een tafel staan om de prijswinnaars in het oog te krijgen. Een puntje ter verbetering voor de MC Veendam, verder hadden ze de wedstrijd perfect georganiseerd.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

4 oktober 2014 - Training Joure 4 oktober 2014
Vandaag heeft Allard voor het eerst officieel op de 125cc getraind. In het begin een beetje onwennig maar later steeds beter heeft hij twee training sessies afgewerkt.

Door drukte is vandaag het maken van foto's even uitbesteed. Het resultaat is wat andere en vooral minder foto's dan normaal. De foto's staan in het foto menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

28 september 2014 - DMX Westerbork 28 september 2014
De laatste zondag van september was de laatste DMX Noord wedstrijd van seizoen 2014. Het weer was grandioos en de preparatie van het circuit de Weidestukken perfect. Daarnaast had de organiseerde club MSV Motordrenthe er een feestje van gemaakt; Bij de kantine was een feesttent neergezet compleet met bar en band voor de after party. Jammer dat een flink aantal coureurs de confrontatie in het zware zand van Westerbork niet aan durfde waardoor het aantal deelnemers een beetje tegenviel. Maar de coureurs die er waren maakten er een mooie dag van met spannende wedstrijden. Aan het eind van de dag werden diverse kampioenen door hun fans feestelijk onthaald.

Allard kwam in Westerbork voor het laatst in actie bij een DMX wedstrijd op z'n RIWA Yamaha YZ85 omdat hij de overstap maakt naar de 125cc. De beide manches verliepen voor Allard goed, met redelijke starts en zonder valpartijen. Allard bleef beide manches knokken tot het eind met een zevende plaats bij de 85cc grote wielen tot gevolg en in de tweede manche een negende plek. Dit was ook Allard's klassering in het dagklassement.

De foto's van deze wedstrijd staan wederom in het menu en voor de MyLaps uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

24 september 2014 - MX-trainingsprogramma bij Body Pulse Joure
Het motorsport seizoen is voorbij. Wil je buiten het zomerseizoen je conditie op peil houden of verbeteren? Kom dan naar Body Pulse! Hier worden buiten het cross-seizoen trainingen verzorgd door Clyde Williams en Jilling Bloem. De trainingen zijn gebaseerd op specifieke motorcross oefeningen en zorgen ervoor dat je in het nieuwe seizoen fit en krachtiger de baan weer op kan. Afgelopen seizoen hebben Wybe Valkema en André Minnema de indoor MX-trainingen al aan den lijve ondervonden. Hun prestaties zijn hierdoor op de baan ook zichtbaar vooruitgegaan.
Body Pulse is al 10 jaar een begrip in Joure en omstreken. Het gezellige sportcentrum aan de rand van Joure is uitgegroeid tot een allround fitnesscentrum, voor ieder wat wils! Van jongeren tot senioren, iedereen voelt zich prettig in onze huiselijke sfeer. Bovendien staat ons enthousiaste team altijd voor u klaar en zorgt ervoor dat iedereen zich letterlijk en figuurlijk veilig voelt en ook veilig kan trainen.

De laatste jaren vinden ook steeds meer topsporters de weg naar Body Pulse. Middels sport specifieke krachtoefeningen kunnen sporters zoals motorcrossers nog beter hun doel bereiken en uitblinken in hun sport.

Ben je geinteresseerd om je prestaties op de baan te verbeteren, dan nodigen wij jou uit om het MX-trainingsprogramma bij Body Pulse te komen volgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Clyde Williams via 0513-410112/06-24381874 of mail naar info@bodypulse.nl.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

21 september 2014 - KNMV Heerde 21 september 2014
Ondanks wat regen in de nacht van zaterdag op zondag lag de baan van Heerde er voor de KNMV wedstrijd op 21 september goed bij. Helaas hadden maar weinig coureurs de moeite genomen om naar Heerde te komen. Het was maar goed dat er twee clubklassen waren want anders was het totale deelnemers aantal onder de honderd gebleven.

Wederom had Jelmer in de training problemen waardoor er flink gesleuteld moest worden. Gelukkig hadden we de motor net voor de start klaar. Jelmer had de eerste manche een matige start maar reed super en kwam als derde over de finish. De tweede manche ging de start beter en lag Jelmer lange tijd op de tweede plaats. Helaas werd hij in de laatste ronde nog net ingehaald waardoor hij weer als derde eindigde en van de virtuele tweede plaats in het dagklassement en van het podium viel met een vierde plaats totaal. Natuurlijk jammer maar we waren toch dik tevreden. Voor de overige uitslagen klikt u hier.

Door de technische perikelen zijn er van lang niet alle manches foto's. Wat er wel is staat in het foto menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

17 september 2014 - Training Joure 17 september 2014
De baan was voor de training in Joure op woensdag 17 september niet gevlakt. Maar dat vonden zowel Jelmer als Allard geen probleem. Omdat we wat laat waren heeft Allard ook bij de gewone training in getraind om toch aan voldoende trainingsmeters te kunnen komen.

Hoewel we dus wat laat waren en het al vroeg donker werd zijn een aantal foto's wat aan de donkere kant. Allemaal zijn te vinden in het foto menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

14 september 2014 - KNMV Halle 14 september 2014
Aangezien de wedstrijd in Boekel was afgelast wegens terreinomstandigheden was de wedstrijd op 14 september in Halle de eerste wedstrijd na de zomerstop. De omstandigheden waren goed, zowel qua weer als baan.

Helaas verliep de dag voor Jelmer niet goed. Al na een paar rondjes in de tijdtraining hield de KTM het voor gezien. Geen groot probleem maar niet gelijk te verhelpen. Dus moest de rest van de dag op de reserve motor gereden worden. Tot zover nog niet echt veel aan de hand maar natuurlijk was het wel even wennen waardoor de start niet geweldig was. Maar Jelmer ging niet bij de pakken neer zitten en begon al snel op de koplopers toe te rijden. Tot een MX Open coureur het nodig vond Jelmer te torpederen. Hierdoor raakte Jelmer geblesseerd waardoor beide manches wel uitgereden konden maar goede resultaten niet meer mogelijk waren.

De foto's staan in het fotomenu en voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

3 september 2014 - Training Joure 3 september 2014
Nu het nazomer is kan er nog volop gecrossed worden. Onder een heerlijk zonnetje hebben we getraind op Joure. Die zelfde zon was wel lastig omdat hij al snel laag stond en het zicht in sommige bochten aardig belemmerde.
Het was aardig druk bij de Flying Boetoe, maar dan kan bijna ook niet anders met zulk weer.

Jelmer kon door omstandigheden nauwelijks in actie komen en heeft daarom ook maar een paar foto's geschoten. Deze foto's staan bij de rest in het foto menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

31 augustus 2014 - DMX Veendam 31 augustus 2014
Na de zomerstop was de DMX in Veendam op 31 augustus 2014 aan de beurt. De vorige poging, op 11 mei, was jammerlijk in het water gevallen en een flinke regenbui in de nacht van zaterdag op zondag leek ook deze keer roet in het eten te gooien. Bij aankomst leek het circuit niet echt best, grote waterplassen en een glibberige laagje op de, gelukkig, verder stevige ondergrond. Maar door de MX1-3 en de Veteranen als eerste te laten trainen en zodoende de weg voor de jeugd enigszins te plaveien was er al snel geen vuiltje meer aan de lucht. De baan droogde al snel op en door het ontstaan van sporen in de bochten was het gevaar op wegglijden wat minder. Maar toch bleef de baan verraderlijk. De baan was wel hard maar hier en daar zaten zachte stukken die nagenoeg onzichtbaar waren. Het resulteerde in een flink aantal valpartijen en bijna valpartijen, maar gelukkig bleef het aantal serieus geblesseerden beperkt. Helaas werd het waterige zonnetje ook tijdens de wedstrijden afgewisseld met regenbuien. Geen pretje voor de coureurs, publiek en natuurlijk de vele vrijwilligers van de MC Veendam.

Voor ons was de dag niet echt een succes. Allard had een goed trainingsresultaat met een veertiende tijd overall en elfde van de grote wielen. Maar helaas verliep de wedstrijd wat minder. In de eerste manche kwam Allard in de eerste ronde twee keer ten val waardoor hij al snel een ruime achterstand op de rest van het deelnemersveld had. Zoals altijd ging Allard gewoon door, ondanks dat z'n stuur behoorlijk scheef stond, en hij wist toch nog als vijfentwintigste overall, zeventiende van de 85cc grote wielen, te finishen. Dat het starten bij Allard nog steeds niet lekker gaat was in de tweede manche ook duidelijk te zien. Allard moest dus weer van achteren komen en inhalen was lastig, mede als gevolg van de omstandigheden. Met een zeventiende plek overall en dertiende van de grote wielen was het resultaat in deze tweede manche wel aanzienlijk beter dan dat van de eerste manche. Allard was als vijftiende geklasseerd in het dagklassement. Voor de overige uitslagen klikt u hier.

Ook het maken van foto's ging deze dag niet zo goed. De weersomstandigheden werkten tegen en ook de camera werkte niet steeds mee. Alle gemaakte foto's staan in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

27 augustus 2014 - Training Joure 27 Augustus 2014
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

22 augustus 2014 - Boerenrock Endurance Mx Event 22 Augustus 2014
Bijna alle circuits in Nederland waren gesloten wegens wateroverlast. Maar de hele dag waren de berichten dat het circuit voor het Boerenrock Endurance MX Event er prima bij lag. Tot een uur of drie was het weer goed in Drouwenermond maar toen gingen de hemelsluizen open. Ondanks de stromende regen lieten veel coureurs niet verstek gaan dus de wedstrijd kon en moest door gaan. Terwijl de jeugd van start ging kwam de regen nog steeds met bakken naar beneden en stonden er grote plassen op de baan. De aanwezige jeugd sloeg zich er echter manmoedig door heen en gaande weg werd het weer wat beter. Tegen het einde van de wedstrijd was het zelfs helemaal droog. Dus toen de, tot een uur ingekorte, wedstrijd voor de MX1-2-3 van start ging waren de weersomstandigheden goed. Natuurlijk was de baan nog steeds vol plassen maar gaande weg de wedstrijd werden deze getransformeerd tot modderpoelen. Op een gegeven moment scheen zelf de zon en was er geen vuiltje meer aan de lucht. De motoren en coureurs zagen er wel uit of ze een modderbad hadden genomen maar dat mocht de pret niet drukken. De meeste coureurs hadden plezier gehad. De organisatie van dit evenement verdiend een pluim, gezien de omstandigheden hebben ze er het beste van gemaakt. En ook veel waardering voor de vrijwilligers die ondanks de regen hun taken perfect uitvoerden.

Ook Jelmer kwam in actie, hij vormde een team samen met Ronald Nicola. Na een herziene uitslag stonden ze op de vijfde plaats overall, en vierde bij de startbewijshouders. Ondanks dat ze dus net naast het podium grepen waren we heel tevreden met dit resultaat.

De foto's zijn te bekijken via het menu en voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

6 augustus 2014 - Training Joure 6 Augustus 2014
De weersverwachting was niet geweldig, net tijdens de trainingsuren werd er regen voorspeld. Maar dat hield ons niet tegen om toch een bezoekje aan het circuit van Joure te brengen. En de eerste sessies viel het ook allemaal wel wat mee, er viel wel wat naar beneden maar niet genoeg om echt nat van te worden. Helaas begon het op het laatst wel meer te regenen dus zijn we toen maar gestopt.

De foto's die zijn gemaakt staan ook nu in het foto menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

30 juli 2014 - Training Joure 30 juli 2014
Ook 30 juli zijn we even naar Joure geweest om te trainen. De baan was niet gevlakt maar in goede conditie.
Op speciaal verzoek zijn er deze keer ook een paar foto's gemaakt op de zandbaan.

Alle foto's staan zoals gewoonlijk in het foto menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

23 juli 2014 - Training Joure 23 Juli 2014
Hoewel het nog steeds hoog zomer is en daardoor erg warm zijn we woensdag 23 juli toch even naar Joure geweest om te trainen. De baan was vlak en de bulten scherp zodat er flink hoog en ver gesprongen kon worden. De foto's van deze training staan in het fotomenu op deze pagina.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

16 juli 2014 - Training Joure 16 Juli 2014
Woensdagavond 16 juli zijn we nog even naar Joure geweest. Jelmer wilde wat testen met de motor en daarvoor was deze avond uitermate geschikt.

Er zijn niet erg veel foto's gemaakt, we waren wat later dan normaal en de training heeft een tijdje stil gelegen na een valpartij. De foto's die er zijn staan in het fotomenu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

15 juli 2014 - Training Marum 13 Juli 2014
Ook tijdens de training op zondagmorgen 13 juli 2014 zijn er een paar foto's gemaakt op circuit Trimunt. Deze foto's staan zoals altijd in het foto menu op de pagina.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

14 juli 2014 - Wisselbeker Jeugdtrainingsweekend Marum
Tijdens de jeugdmotorcrosstraining in Marum wordt elk jaar een grote wisselbeker uitgereikt. Deze beker is niet per definitie voor de snelste coureur maar wel voor degene die, volgens de trainers, zich het beste heeft ingezet. Dit is dan niet alleen op de baan maar zeker ook bij de conditietraining en bijvoorbeeld het motoronderhoud. Deze keer heeft Allard de beker gewonnen. Hierdoor kon de beker weer mee terug naar huize Waterlander, aangezien Jelmer vorig jaar de gelukkige winnaar was.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

13 juli 2014 - Jeugdtrainingsweekend Marum 12, 13 & 14 Juli 2014
Al jaren organiseren een aantal vrijwilligers van de MCMO op het circuit Trimunt voor de jeugd een motorcross training. Was het in het verleden een heus crosskamp van zo'n vijf dagen, tegenwoordig is het ingekort naar een lang weekend. Hierdoor is het organisatorisch wat beter te behappen. Traditioneel is het of erg nat of erg warm tijdens het crosskamp. Deze keer was het zaterdag flink warm maar was het op zondag en maandag optimaal crossweer. De weergoden waren ons dus deze keer goed gezind.

De jeugd was verdeeld in drie groepen die vervolgens per dag, op de zaterdag en maandag, drie training sessies afwerkten, steeds bij een andere trainer. Zondag was de reguliere training, maar hierbij werd de crosskamp jeugd wel door de trainers in de gaten gehouden en kregen ze ook tips ter verbetering. 's Maandags werd er na de training sessies de traditionele estafette ter afsluiting gehouden.

Van alle jeugdige coureurs zijn wel een paar foto's gemaakt en ook van de trainers, Richard van Baaren, Sjoerd Lemstra en Jacky Thijssen. Daarnaast zijn er nog wat foto's van Glen Koning, Jason Warris en Jelmer Waterlander die de trainers een dag hebben geassisteerd. Ook van het randgebeuren zijn wat foto's gemaakt. En wie zich afvraagt waarom ook Tim van Houten in het rijtje staat, die viel stiekem even in bij de estafette om te zorgen dat de groep van Sjoerd toch nog kon winnen. Dit was echter tevergeefs omdat de achterstand al te groot was.

Alle foto's van dit uitermate geslaagde weekend staan in het fotomenu. Ook de foto's van de deelnemers aan de jeugdmotorcrosstraining van de vrije training op zondag staan onder het jeugdtrainingsweekend.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

6 juli 2014 - KNMV Lelystad 6 juli 2014
De organisatie van de KNMV wedstrijd op 6 juli in Lelystad stond voor een dilemma; Het circuit was gortdroog en er zou gesproeid moeten worden. Echter het dreigde ook steeds te gaan regenen en wat natuurlijk voorkomen moest worden dat het dubbel op ging, sproeien en dan een flinke regenbui er boven op. Dus werd tot de pauze gewacht om te sproeien. Hierdoor stoof het behoorlijk. Op sommige foto's lijkt het wel mistig maar was het duidelijk niet. In beide manches hadden de coureurs last van het stof. Door het sproeien was de situatie wel iets verbeterd maar dat was maar van korte duur doordat er gewoonweg te kort tijd was om het circuit voldoende te doordringen met water. En water op een kleibaan zoals Lelystad heeft meteen tot gevolg dat het erg glad wordt. Toch konden de wedstrijden zonder noemenswaardige incidenten worden afgewerkt. Wat wel opviel was dat sommige coureurs gebruik maakten van de gele vlag situaties om de achterstand op hun concurrenten te verkleinen door niet of nauwelijks van het gas te gaan.

Na de matige resultaten in Emmen was Jelmer er op gebrand om in Lelystad een goed resultaat neer te zetten. Hij ging dan ook voortvarend van start en wist in de tijdtraining de snelste tijd van de Cup MX2 Tweetakt neer te zetten, nipt voor Dennis Wey. In beide manches wist Jelmer niet echt goed uit de start weg te komen met als resultaat dat hij zich naar voren moest rijden. Met de zware viertakten van de Cup MX Open valt dat nog niet mee maar Jelmer reed zeer gebrand en finishte in de eerste manche als tweede, vlak achter Dennis Wey. De tweede manche werd Jelmer wederom tweede maar nu was de achterstand op Dennis Wey, die terecht eerste werd, iets groter. De gedoodverfde kampioenskandidaat Stefan Schra voelde zich op de harde kleibaan van Lelystad niet echt in z'n element en werd in beide manches derde. Door de beide manche overwinningen is Dennis Wey in de tussenstand Jelmer met rasse schreden genaderd waardoor het verschil nog maar één punt is.

De foto's staan in het fotomenu en voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

3 juli 2014 - Jarre MX Event Delfzijl 3 Juli 2014
Veel mensen kijken voetbal met de buren. Wij gaan crossen met de Buorren. Een jaarlijks terugkerend evenement op het circuit van Delfzijl. De bedoeling is een gezellig avondje met z'n allen crossen en dan de afsluiting bij de pizzeria.

De foto's staan zoals altijd in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

2 juli 2014 - Jeugdtraining Joure 2 Juli 2014
Bij de jeugdtraining van de Flying Boetoe zijn er ook regelmatig gast trainers. Deze gast trainers zijn dan meestal jongens die zelf een aardig potje kunnen crossen en het bij voorkeur ook nog op de jeugd over kunnen brengen. Woensdag 2 juli was Rolf Booi weer present. De jeugd luisterde goed naar hem en de resultaten waren ook al snel zichtbaar.

Er zijn alleen maar foto's gemaakt tijdens de training van Rolf en nog een paar tussen vijf en half zes. De andere groepen staan deze keer dus niet op de foto.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

29 juni 2014 - KNMV Emmen 29 juni 2014
Bij de KNMV wedstrijd op 29 juni leek het circuit in perfecte conditie. Of eigenlijk, bij aanvang van de trainingen en wedstrijden was dat ook zo. Nu hadden de weerprofeten wisselvallig weer voorspeld en helaas kwamen de voorspellingen deze keer wel uit. De trainingen en eerste manches werden nog redelijk droog afgewerkt maar tijdens de tweede manche van de Cup Open en Cup MX2 tweetakt was er een heuse wolkbreuk. Ondanks dat later de zon weer scheen was het circuit voor de rest van de dag een modderpoel waarin het voor veel coureurs uitsluitend nog overleven was; Proberen niet te vallen en toch nog wat vooruit te komen.

Voor het MXHotShots-team was het een pechdag. In de tijdtraining ging het niet echt soepeltjes en Jelmer viel in de eerste manche uit door een technisch probleempje. De tweede manche leek beter te gaan maar ook nu moest Jelmer even naar de kant voor een kleine spoedactie. Het resultaat was een tiende en laatste plaats in de eerste manche en de zesde plaats in de tweede manche. In het dagklassement was Jelmer negende.

Door de regen en andere perikelen deze keer niet van alle manches foto's, vooral de NK 125cc jeugd komt er nogal bekaaid af. De foto's staan in het menu links en voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

25 juni 2014 - Jeugdtraining Joure 25 juni 2014
Deze woensdag middag deed ook de gevorderden groep van de jeugdtraining bij de Flying Boetoe oefeningen. Op het middenterrein slalommen en remproeven uitvoeren. Op dat moment reden de beginners op de zandbaan. Later ging een select gezelschap op snelheid korte achtjes draaien.

Veel foto's zijn van Allard, Bjorn, Jelke en Robin tijdens het achtjes draaien, de rest komt er deze keer wat bekaaid vanaf. De foto's staan in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

25 juni 2014 - 2 uurs cross Rutten 25 juni 2014
Woensdag avond 25 juni organiseerde de MC NOP in Rutten haar jaarlijkse 2 uurs cross op het circuit de Ruttense brug. Jelmer deed mee en vormde een team samen met André van der Wal. André nam de eerste sessie voor z'n rekening en pakte gelijk de hole shot. Het deelnemersveld bestond voor een deel uit landelijke en zelfs internationale toppers dus was het niet mogelijk om de koppositie te behouden. Toch waren we zeker niet ontevreden met de niet geheel onverdienstelijke vijfde plaats. Natuurlijk speelde Wilco Bakker met z'n pijlsnelle transponder wisselingen en perfecte verzorging hier ook een belangrijke rol in.

De foto's staan in het menu en voor de uitslag klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

24 juni 2014 - GoPro clip 2 laps at Emmen 22 juni 2014
Tijdens de training zondag 22 juni op Emmen heeft Jelmer ook even z'n GoPro gebruikt om wat opnamen te maken. Om het clipje "2 laps at Emmen" te bekijken klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

22 juni 2014 - Training Emmen 22 juni 2014
Zondag 22 juni zijn we even naar Emmen geweest om te trainen. Dit als voorbereiding op de KNMV wedstrijd van volgende week. Hoewel het niet in de lijn der verwachtingen ligt dat de omstandheden dan identiek zijn is het altijd goed om de baan te verkennen.
Zowel Jelmer als Allard hebben verschillende trainingssessies afgewerkt waarbij het de ene keer wat beter ging dan de andere keer. Daarnaast zijn er aardig wat foto's gemaakt die u kunt bekijken door in het menu te klikken.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

22 juni 2014 - DMX Vledderveen 21 juni 2014
De MRTO organiseert hun DMX altijd op zaterdag; De eerste DMX op Vledderveen van dit seizoen was op 21 juni 2014. Door de twee dagen voorafgaand aan de wedstrijd zo'n honderdduizend liter water over de baan te sproeien leek het uitgesloten dat we hetzelfde tafereel mee zouden maken als een week eerder in Delfzijl. Toen het weer, zeker 's ochtends, ook enigszins te wensen overliet waren er zelfs mensen die twijfelden of het buitje dat viel geen modderpoel zou veroorzaken. Maar gelukkig was hier geen sprake van, de baan bleef in optimale conditie.
De wedstrijden verliepen vrijwel probleemloos, al moest er wel één coureur worden afgevoerd. De traumaheli kwam er zelfs aan te pas maar gelukkig viel het achteraf allemaal mee.

Bij de 85cc grote wielen ging Allard in de tijdtraining lekker rond, maar z'n tijd viel een beetje tegen. Hierdoor mocht hij als veertiende oprijden naar het starthek. Ook in Vledderveen lukte het starten niet geweldig. Door beide manches een inhaalrace te rijden finishte Allard de eerste manche als tiende en de tweede manche, na een valpartijtje als dertiende. In het dagklassement was Allard ook dertiende. De uitslag was een beetje tegenvallend maar Allard had lekker gereden en dus gingen we toch met een tevreden gevoel naar huis.

Het aantal foto's is sterk wisselend, vooral van de 65cc zijn er erg weinig en ook de tweede manche van de MX1-3 ontbreekt. De foto's de zijn gemaakt staan ook nu in het fotomenu. Voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

18 juni 2014 - Jeugdtraining Joure 18 juni 2014
Op woensdagmiddag 18 juni kon de jeugd weer goed trainen bij de jeugdtraining van de Flying Boetoe. De gevorderden hadden een baan die er op zich goed bij lag maar die wel behoorlijk mul was. Dit geeft voor de groep toch weer een nieuwe uitdaging, zeker als er dan ook nog een slalom gereden moet worden. De beginners trainden ook vooral op motorbeheersing. Oefenen met het oppakken van een balletje van een pion en deze verder op weer afgegeven maar ook springen oefenen met de wipwap. Het is vooral mooi om te zien dat een coureurtje die in het begin niet over de wip durft na aanwijzingen en aanmoedigingen op een gegeven moment toch de stap zet en vervolgens springt alsof hij nog nooit anders heeft gedaan.

De meeste foto's zijn van de oefeningen die de beginners groep heeft gedaan maar er zijn ook wel foto's bij van de gevorderden en zelfs een paar van het halfuurtje tussen vijf en half zes. Zoals gewoonlijk in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

16 juni 2014 - DMX Delfzijl 15 juni 2014
De DMX in Delfzijl op zondag 15 juni kende een turbulent verloop. De training verliep redelijk zonder problemen. Maar het eerste incident deed zich voor tijdens de tweede manche van de 85cc. Na een valpartijtje op het knippenpad stonden hulpverleners op de baan, werd er met geel gezwaaid en dirigeerden officials de coureurs naar de vrije zone op de baan. Een flink aantal coureurs trok zich hier niets van aan en bleef maar gas geven. Ondanks het feit dat ze duidelijk hierop gewezen werden deden ze het de volgende ronde weer. Zelfs zo erg dat de officials bijna uit hun schoenen gereden werden en naar de zijkant van de baan werden gedreven. Helaas was het aantal "daders" zo groot en de hectiek overeenkomstig dat het onmogelijk was om de rijnummers van deze coureurs te noteren. Daarom besloot de wedstrijdleiding om deze tweede manche voor de 85cc ongeldig te verklaren. Erg jammer voor de jongens die zich wel aan de regels hadden gehouden maar de veiligheid van coureurs en officials telt nu eenmaal zwaarder.
Vervolgens werd tijdens de wedstrijden de baan onder invloed van de brandende zon en een straf windje steeds droger. De mensen van de MC Delfcross hebben nog gepoogd door de sproeien het stuiven zo veel mogelijk te beperken maar er was nauwelijks iets tegen te beginnen. Bij de tweede manche van de MX2 tweetakt A stoof het zo dat het leek dat er mist over het circuit hing. De coureurs doken als spoken op uit de nevel. Er waren plaatsen bij waar de vlaggenisten niet eens meer konden zien of er iemand achter hun bult was gevallen. Na overleg met een rijdersvertegenwoordiging, officials en organisatie is toen besloten om de resterende manches af te gelasten. Heel vervelend maar doorrijden was onverantwoord en vragen om ongelukken.

Allard ging zoals gewoonlijk van start bij de 85cc grote wielen. Delfzijl is niet echt z'n favoriete circuit en de tijdtraining ging dan ook niet super; Allard had de veertiende tijd overall en negende van de grote wielen. De eerste manche ging nog minder goed. Allard had een vrij slechte start en wist nauwelijks in te halen. Dit kwam vooral omdat hij de aansluiting met de kopgroep had gemist want Allard kwam steeds beter in z'n ritme en zette zijn snelste ronde pas in het één na laatste rondje. Het resultaat was een vijftiende plek overall en elfde bij de 85cc grote wielen. Zoals vermeld geen officiële uitslag van de tweede manche. De tweede manche verliep voor Allard de start weer slecht maar nu kon hij wel een aantal coureurs passeren zodat hij nu als negende van de grote wielen werd afgevlagd.

Door genoemde omstandigheden minder foto's dan normaal, te bekijken via het fotomenu en voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

11 juni 2014 - Jeugdtraining Joure 11 juni 2014
Op woensdagmiddag 11 juni was er weer een fanatiek groepje op de jeugdtraining van de Flying Boetoe verschenen. De één rijdt wat harder dan de ander maar ze doen allemaal heel erg hun best. En met dit weer komen de meesten dan ook met een rood hoofd en bezweet van de motor.
Deze keer werd getraind in twee groepen. De beginners groep begon op de zandbaan maar de meesten van hen gingen later ook de crossbaan nog op. De andere groep was de hele tijd op de crossbaan waarbij de strijd niet geschuwd werd, al was het maar alleen een training.

Foto's van deze leuke middag staan ook nu links in het menu. Er staan ook foto's bij van de groep jeugd die van vijf tot half zes hebben getraind. Officieel geen jeugdtraining, maar voor het grootste deel dezelfde kinderen.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

8 juni 2014 - Training Marum 8 juni 2014
Zondagmorgen 8 juni nog maar even naar Trimunt geweest, want Allard wilde dit weekend ook even crossen. Helaas was het gezellig druk, met name in de groep van de wat mindere goden. Het gevolg was dat het in deze groep een soort van optocht was. Gelukkig besloot de MCMO om voor de tweede sessie ook voor de ongeoefenden de gehele baan open te stellen. Hoewel dit enige verlichting gaf hebben we toch besloten dat Allard bij de geoefenden ging rijden. Dit ging ook prima en Allard heeft deze ochtend lekker gereden.

Er zijn niet zoveel foto's gemaakt (tijd verkletst!), maar de foto's die er zijn staan ook nu in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

7 juni 2014 - KNMV Veendam 7 juni 2014
Voor zaterdag 7 juni waren bijna tropische temperaturen voorspeld. Zo erg was het gelukkig niet, maar het was wel warm. De regen in de dagen voor de KNMV wedstrijd in Veendam hadden de baan waarschijnlijk eerder goed dan kwaad gedaan. De baan was wel wat plakkerig maar nergens te nat en het startveld was zelfs ronduit droog. De MC Veendam had de zaakjes perfect voor elkaar, waarvoor een compliment wel op z'n plaats is, en verdienden meer dan de 107 coureurs die nu aan de start kwamen. Natuurlijk zijn er allemaal argumenten voor te bedenken dat de deelname zo minimaal is; Het was op een zaterdag, in een lang pinksterweekend, helemaal in het hoge noorden, niet iedereen is gecharmeerd van het type baan, maar duidelijk is wel dat er iets moet gebeuren. Met deze aantallen is het zowel voor de organisatoren, publiek als deelnemers niet leuk meer. Het wordt tijd dat het beleid drastisch wordt aangepast. Misschien kunnen de doelstellingen hetzelfde blijven maar de weg er naar toe zal anders moeten. Zo niet dan kan dit wel eens de doodsteek worden voor de sport. Alleen met een paar toppers redden we het niet, er zal ook een breed achterveld moeten komen.

In de tijdtraining deed Jelmer het super, zo goed dat het zelfs buitenstaanders opviel. De Cup MX2 Tweetakt reed samen met de Cup Open, en van dit totale veld had Jelmer de tweede trainingstijd waarmee hij de snelste tijd bij de Cup MX2 Tweetakt realiseerde. Gelijk bij de eerste manche bleek al dat het verschil tussen de 125cc's en de dikke motoren van de Open klasse groot is. De zware motoren trekken sneller op dus moest Jelmer alle zeilen bij zetten om een plekje vooraan te bemachtigen. Op zich lukte dat aardig maar in de tweede bocht had Stefan Schra een betere lijn waardoor hij Jelmer terug verwees naar de tweede plek bij de Cup MX2 tweetakt. Jelmer deed er alles aan om het Stefan moeilijk te maken en een tijdje lukte dat ook aardig maar halverwege de manche brak een ophangbeugel van de KTM. Hierdoor begon de motor duidelijk meer te trillen dan normaal waardoor Jelmer veel meer moeite had om het stuur vast te houden en de verstandige keuze maakte om de manche gewoon op de tweede plek van de Cup MX2 Tweetakt en zesde overall uit te rijden. Tim Aarntzen finishte netjes als derde. De tweede manche ging de start voor Jelmer aanzienlijk minder dan de eerste manche. Lars Rietman, die naast Jelmer stond, week in de eerste meters over het starthek van z'n lijn af waardoor de twee bijna in botsing kwamen en Jelmer van het gas af moest. Hierdoor kwam Jelmer terecht in de opstopping in de nauwe eerste bocht en begon als een van de laatsten aan de manche. Hij wist zich goed door het veld naar voren te rijden en kwam aan het achterwiel van Stefan Schra maar was niet bij machte echt een vuist te maken. Stefan zette aan en maakte het gat weer wat groter waarna Jelmer ook in deze manche op de tweede plek van de 125cc en zesde overall finishte. Ook deze manche eindigde Tim Aarntzen op de derde plaats. De daguitslag was dan ook gelijk aan de uitslag in beide manches.

De foto's staan weer in het fotomenu en voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

3 juni 2014 - Training Veendam 3 juni 2014
Gezien de KNMV wedstrijd op Veendam van zaterdag 7 juni leek het ons wel verstandig om hier nog even te gaan trainen. Ook Allard was mee, hoewel zijn DMX op Veendam pas eind augustus is. Zowel Jelmer als Allard hebben lekker getraind. En ook hebben we weer een aantal plaatjes geschoten. De foto's staan in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

2 juni 2014 - Ek 65cc & 85cc / Knmv Cup Mx2 Varsseveld 1 Juni 2014
Op zondag 1 juni was de VAMAC gastheer van de EK 65cc en 85cc zodat het circuit de Vennebulten het toneel was waarop kleine vuurvretertjes een verbeten strijd uitvochten. Dit leverde mooie wedstrijden op, wat gaan die jonge coureurtjes hard! De Cup MX2 was als bijprogramma aanwezig, een klasse waarin ook altijd mooi gestreden wordt. Helaas was er maar weinig publiek op dit evenement afgekomen. Erg jammer voor de VAMAC want ze hadden alles tot in de puntjes verzorgd.
We hadden eigenlijk verwacht dat het circuit wel wat te lijden zou hebben gehad van de vele regenval die er de dagen voorafgaand aan de wedstrijd was gevallen. Maar niets was minder waar, toen we aankwamen was men zelfs aan het sproeien. Jelmer moest in de eerste groep trainen en zette een prima tijd neer, zesde totaal en tweede van de Cup MX2 tweetakt. De start van de eerste manche verliep voortreffelijk. Jelmer schoot helemaal naar de binnenbocht, ging kort om de hoek en vertrok als leider het bos in. Jelmer reed mooie vlakke rondetijden en reed tot over de helft van de wedstrijd op kop. Toen kwam er een alles of niets actie van Stefan Schra die op de bult waarover de coureurs uit het bos komen Jelmer voorbij sprong. Jelmer probeerde nog wel te pareren door kort om de triple op te gaan maar wist Stefan niet meer te achterhalen. Hierdoor finishte Jelmer als tweede achter Stefan maar voor Dennis Wey. De tweede manche leek Jelmer een verkeerde keuze te maken bij het opstellen van de start. Hij ging rechts van Stefan staan waardoor hij niet weer de binnenbocht in kon duiken en enigszins in het gedrang raakte. Jelmer haalde echter meteen in de tweede bocht al een aantal tegenstanders in maar had toch nog een aantal coureurs voor zich toen hij in het bos verdween. Op het moment dat de coureurs weer in het zicht kwamen bleek Jelmer verrassend op de tweede plek te liggen, achter een Cup MX2 Viertakt coureur. Dit duurde echter niet lang, Jelmer nam al in de tweede ronde de koppositie over. Zoals we gewend zijn maakte Stefan Schra een opmars naar voren maar deze keer lukte het niet om Jelmer te benaderen. De beide coureurs hadden zich flink los gereden van de rest van het veld. Met een voorsprong van ruim negen seconden op Stefan en bijna dertig seconden op Tim Aarntzen trok Jelmer de overwinning van de tweede manche naar zich toe en daarmee ook de dagoverwinning.

De foto's staan in het menu en om alle uitslagen te bekijken kunt u hier klikken.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

30 mei 2014 - Drone-netwerk geïnstalleerd
Al geruime tijd zijn we bezig om veranderingen op de MXHotShots website door te voeren. De komende veranderingen zitten vooral in het opslaan en presenteren van de foto's. Nu is er een belangrijke stap gezet door het drone-netwerk operationeel te maken. De gebruikers zullen er niet op heel korte termijn iets van merken maar voor ons is dit een belangrijke stap voorwaarts.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

26 mei 2014 - DMX Makkinga 25 mei 2014
Ook de DMX de dag na Lichtenvoorde, op 25 mei in Makkinga was geen succes voor het MXHotShots-racing team. Het weer was ook in Makkinga goed en ook op het circuit was weinig aan te merken. In de tijdtraining knalde een andere coureur tegen Allard aan waardoor ze beiden te val kwamen. Met een scheef stuur vervolgde Allard zijn training en hoewel hij goed reed was hij toch niet tevreden met z'n plaats in de tijdtraining, twaalfde van de grote wielen. De eerste manche kwam Allard niet goed weg en bevond hij zich achter in het veld. Allard vond het dan ook niet erg dat er een herstart plaats vond. Nu was hij iets beter weg maar ook nu moest Allard zich naar voren rijden in het deelnemersveld. Uiteindelijk finishte hij als negende van de grote wielen.
De start van de tweede manche verliep voor Allard redelijk dramatisch. Aan het eind van het startveld schoof een coureur die half voor Allard reed onderuit en nam Allard mee. Er kwam nog een hele kluit coureurs achteraan, een man of zes raakten Allard waarvan twee tegen z'n hoofd aan reden. Het gevolg was een flinke bult motors en coureurs op elkaar waar Allard's motor onder lag en Allard zelf er naast. Allard wilde persé doorrijden maar haakte toch al snel af. Bij de valpartij had hij een gekneusde neus, diverse blauwe plekken en schaafwonden in z'n gezicht en wondje achterop z'n hoofd opgelopen. Ook was een voortand afgebroken. We zijn dan ook meteen vertrokken voor medische ondersteuning. Twee doktoren hebben Allard beoordeeld en gelukkig was er verder niks ernstigs aan de hand.

Door de genoemde omstandigheden zijn er niet zo veel foto's gemaakt. De uitslagen kunt u bekijken door hier te klikken.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

26 mei 2014 - KNMV Lichtenvoorde 24 mei 2014
Zaterdag 24 mei wederom naar Lichtenvoorde, nu voor de KNMV wedstrijd aldaar. Het weer was goed en de baan lag er goed bij. Het was een vol programma met alle cup en NK klassen plus de 125cc jeugd.

Jelmer reed goed in de tijdtraining hoewel z'n tijd een beetje tegenviel. Bij het oprijden voor de eerste manche waren we een beetje laat en dachten we dat er ook al een groepje uit de cup viertakt A-groep klaar stond voor hun eerste manche. Jelmer ging er langs en nam z'n plaats achter het starthek in. Toen het starthek viel was Jelmer goed weg maar helaas werd hij in de eerste bocht aangetikt door een andere coureur waarna Jelmer onderuit gleed. Als allerlaatste begon Jelmer aan een inhaalrace richting de kopgroep. Toen Jelmer vlak achter een viertakt een bocht in dook kwam deze coureur ten val en Jelmer dus ook. De viertakt coureur probeerde zijn motor bovenop Jelmer z'n KTM overeind te zetten maar hier stak Jelmer een stokje voor. Toen hij weer op weg was moest hij opnieuw beginnen met z'n inhaal race want diverse coureurs hadden hem vanzelfsprekend ingehaald toen hij stond te worstelen om de KTM weer op twee wielen te krijgen. Het resultaat was dat Jelmer als negende totaal en achtste tweetakt over de finish kwam om vervolgens te horen dat hij gediskwalificeerd was wegens onreglementair oprijden naar de start. Het bleek dat het groepje dat stond te wachten geen A-rijders waren maar coureurs uit Jelmer's groep die ook te laat in het opvang centrum waren verschenen. Volgens het reglement was de diskwalificatie terecht maar het is wel een beetje raar dat geen enkele official zich afvroeg waarom er een aanzienlijk deel van de coureurs te laat kwam.
De tweede manche waren we vanzelfsprekend ruim op tijd in het opvangcentrum. Helaas was nu Jelmer's start niet zo goed en lukte het vervolgens maar moeizaam om door het zware zand de coureurs voor hem in te halen. Ondanks dat Jelmer volgens ingewijden een beetje lauw reed lukte het toch om op een acceptabele vijfde plaats te finishen.

Veel foto's staan links in het fotomenu en voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

22 mei 2014 - Training Joure 21 Mei 2014
De opkomst voor de reguliere training op 21 mei was wel op peil. Steeds een flinke groep coureurs in de baan en dus ook flink wat foto's. Wederom te bekijken via het fotomenu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

21 mei 2014 - Jeugdtraining Joure 21 Mei 2014
Prachtig weer en een baan die er redelijk in lag. Toch was de opkomst bij de jeugdtraining op 21 mei niet geweldig. Misschien was het weer wel wat té mooi en gingen de jonge coureurs liever zwemmen. Deze keer nagenoeg uitsluitend foto's gemaakt op de crossbaan van de groep geoefenden/gevorderden.

De foto's staan ook nu in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

20 mei 2014 - ONK Grasbaan Joure 18 mei 2014
Meestal gaan we wel even kijken bij de grasbaanraces in Joure. Maar omdat we dit jaar niet zeker wisten of we zouden gaan was er geen accreditatie aangevraagd om foto's te mogen nemen vanaf het middenterrein. Dus deze keer gewoon vanuit het publiek. Helaas komt dit de kwaliteit van de foto's niet altijd ten goede.

De foto's staan zoals altijd in het fotomenu en voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

19 mei 2014 - Clubwedstrijd Marum 18 mei 2014
De tweede clubwedstrijd voor districtslicentiehouders van de MCMO vond plaats op zondag 18 mei. Het weer was geweldig, de baan was super en de coureurs hadden er zin in. Dus kwamen er zo'n 110 coureurs aan de start.
Allard had in de eerste manche een slechte start maar haalde al snel een aantal coureurs in. Tot hij halverwege de eerste ronde bij een inhaalpoging een band raakte en er vooraf hard af ging. Omdat hij enigszins klem zat was enige hulp welkom, waarvoor dank, en moest hij met enige vertraging achter aan sluiten. Allard wist wel weer naar voren te rijden maar aan het eind van de wedstrijd sprong een radiator slang los, waarschijnlijk als gevolg van de valpartij. De hete koelvloeistof spatte Allard in het gezicht maar hij ging koelbloedig door, al kon hij niet meer vol uit gaan. Een elfde plek was het resultaat. Voor de tweede manche had Allard zich tot doel gesteld in de top vijf te eindigen. De start was beter en Allard maakte geen fouten waardoor hij op de vierde plaats finishte. In het dagklassement eindigde Allard op zevende plaats.

Omdat meteen na Allard's eerste manche aan de Yamaha gesleuteld moest worden om hem op tijd klaar te hebben voor de tweede manche zijn er geen foto's van de eerste manche van de MX2 tweetakt. Alle overige foto's staan in het menu en voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

17 mei 2014 - Training Lichtenvoorde 17 Mei 2014
Met het oog op de naderende wedstrijd op het circuit van Lichtenvoorde zijn we zaterdag 17 mei naar de De Schans geweest om te trainen. Foto's van deze training staan nu ook in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

15 mei 2014 - Jeugdtraining Joure 7 Mei 2014
Woensdag 7 mei deden de kleinste deelnemers aan de jeugdtraining in Joure diverse oefeningen, zoals over de wipwap en slalommen. Dit laatste zelfs met een hand aan de helm. Hiervan zijn veel foto's gemaakt van de beginners en deze keer dus wat minder van de rest. Te bekijken via het menu op deze pagina.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

11 mei 2014 - KNMV Hummelo 11 mei 2014
Zondag 11 mei was de KNMV wedstrijd op het circuit de Heksenplas in Hummelo. We waren het met iedereen eens, a.u.b. afgelasten want dit kon niks worden. Net als iedereen hadden we ongelijk. OK, het was nat, maar de club had niet gelogen want het was alleen de bovenlaag. Dat het af en toe regende, een beetje crosser moet daar tegen kunnen.
Jelmer had in de eerste manche een redelijke start, hij kwam de eerste ronde als achtste totaal en als tweede van de Cup MX2 tweetakt door. Jelmer bleef op de koploper van zijn klasse jagen en maakte geen fouten. Toen de motor van z'n concurrent er mee ophield kon Jelmer er gemakkelijk langs en haalde hij de eerste manche overwinning van dit seizoen binnen. De tweede manche had Jelmer bij de start last van een paar valpartijtjes zodat hij nu als elfde moest beginnen. Deze keer eindigde Jelmer als derde van de Cup MX2 tweetakten. Met Jelmer op een eerste plaats in de eerste manche, een derde in de tweede manche en totaal op twee waren we uitermate tevreden.

De foto's staan in het menu en voor alle uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

8 mei 2014 - Training Joure 7 Mei 2014
7 mei was de laatste training voor de regentijd. Tenminste daar leek het een aantal dagen wel op. Foto's van deze training staan nu ook in het fotomenu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

4 mei 2014 - MON Regio Noord/oost Lelystad 4 mei 2014
Zondag 4 mei een uitstapje naar Lelystad. Nu eens geen KNMV maar een regio Noord/Oost wedstrijd. Op deze harde baan ging Allard lekker rond. Hij eindigde beide manches op de vijfde plek en was in het dagklassement zelfs vierde van de 85cc grote wielen niet-startbewijshouders. Jelmer kwam als startbewijshouder in actie in de Superklasse. Jelmer werd in de eerste manche elfde en eindigde de tweede manche op een nette negende plek. In het dagklassement resulteerde dit ook in een elfde plek.

De foto's staan in het fotomenu en voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

3 mei 2014 - Training Joure 3 Mei 2014
Op zaterdag 3 mei heeft Allard foto's gemaakt bij de training op circuit de Polderbosk in Joure. Ook deze foto's staan in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

1 mei 2014 - Training Joure 30 April 2014
Woensdag 30 april, vroeger Koninginnedag, maar tegenwoordig een gewone dag. Dus geen enkele reden om niet even te gaan trainen op het circuit van Joure.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

30 april 2014 - Jeugdtraining Joure 30 April 2014
Ook woensdag 30 april was er jeugdtraining op Joure en zijn er foto's gemaakt. Allemaal te bekijken door op het menu te klikken.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

27 april 2014 - KNMV Westerbork 27 April 2014
Eén van de KNMV wedstrijden op een circuit in het Noorden vond 27 april plaats op het circuit de Weidestukken in Westerbork. Westerbork lijkt een beetje een abonnement te hebben op druilerig weer, want ook deze keer bleef het niet droog. Vervelend voor de coureurs, toeschouwers en zeker voor de vlaggenisten maar op zich kon de baan het best hebben.
Jelmer wist in de eerste manche de tweede plaats op zijn naam te schrijven en in de tweede manche werd hij vierde. Dit resulteerde in een nette tweede plaats in het dagklassement.

De foto's staan in het menu en voor alle uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

23 april 2014 - Training Joure 23 April 2014
Na de jeugdtraining zijn we op Joure gebleven en hebben Jelmer en Allard nog even lekker getraind. In verband met andere verplichtingen zijn er maar een paar foto's gemaakt, deze staan in het foto menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

23 april 2014 - Jeugdtraining Joure 23 April 2014
Begin april begint in Joure altijd de jeugdtraining. De eerste paar keer hadden we gemist maar 23 april was Allard ook van de partij. Foto's van deze jeugdtraining staan nu links in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

20 april 2014 - DMX Joure 20 april 2014
Op 20 april was de DMX wedstrijd op onze thuisbaan Joure. Wederom waren er veel coureurs maar desondanks verliep de dag naar wens en was nagenoeg iedereen aan het eind van de dag tevreden.
Allard had in de eerste manche een behoorlijk slechte start maar wist zich ondanks een valpartijtje toch naar voren te rijden en op een tiende plaats te eindigen. De tweede manche was de start beter maar ook nu kwam Allard even ten val. Gelukkig wist hij de verloren plekjes weer goed te maken en finishte op een negende plaats. Deze negende plaats was ook Allard's klassering in het dagklassement.

Naast het rijden was het deze keer ook Allards taak om foto's te maken. Daarom zijn er deze keer alleen van de MX2 en MX1-3.
Klikt u hier voor de uitslagen.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

20 april 2014 - KNMV Varsseveld 20 April 2014
Tegelijk met de DMX in Joure was de KNMV wedstrijd in Varsseveld. Ook hier waren de omstandigheden perfect.
In de eerste manche had Jelmer niet zo'n goede start en in een poging om een aantal plaatsen goed te maken kwam hij behoorlijk hard ten val op de dubbelsprong. Hierdoor viel Jelmer nog een aantal plaatsen terug maar in de rest van de wedstrijd vocht hij zich naar voren om op de zevende plek te eindigen. De tweede manche was de start veel beter en lag Jelmer op de tweede plek. Hij wist zelfs een tijdje de koppositie over te nemen maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. In het dagklassement leverde dit een vierde plek op.

De foto's staan in het menu en voor alle uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

16 april 2014 - Training Westerbork 16 april 2014
Als voorbereiding voor de KNMV wedstrijd op het circuit van Westerbork zijn we hier op 16 april even gaan trainen. Het was erg rustig dus er zijn ook niet veel foto's gemaakt. De foto's staan in het fotomenu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

13 april 2014 - DMX Delfzijl 13 april 2014
Op het geheel vernieuwde circuit van MC Delfcross vond op 13 april de derde DMX Noord wedstrijd van 2014 plaats. De omstandigheden waren nagenoeg ideaal en ook nu was er een flinke opkomst. De wedstrijden verliepen over het algemeen vlot alleen brachten een tweetal valpartijen nogal wat vertraging met zich mee.
Allard wist met een elfde en twaalfde plaats in de beide manches toch nog in de top tien van het dagklassement te eindigen met een tiende klassering.

De foto's staan links in het menu en voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

6 april 2014 - DMX Westerbork 6 april 2014
Zondag 6 april was Westerbork aan de beurt, voor de tweede DMX Noord wedstrijd van dit seizoen. Het was redelijk druilerig weer. Niet zo leuk voor de coureurs en toeschouwers, maar de baan kon het best hebben. Met ruim 230 deelnemers hadden we iets minder inschrijvingen dan vorige week in Makkinga maar het bleef een respectabel aantal. Zeker voor een baan als Westerbork die niet bij alle coureurs even populair is. De reden hiervoor is de structuur van het zand, en dan met name het ontbreken van deze structuur. Het lijkt behoorlijk op strandzand en dat was in de resultaten van sommige klassen ook goed te zien. Bij de Veteranen was Laurens Conijn de snelste en bij de MX2 Viertakt werden Ben Bosgraaf en Stefan Smit respectievelijk één en twee, allen afkomstig van één van de waddeneilanden.
Allard was er op gebrand om zijn goede score van Makkinga te herhalen. Helaas slaagde hij hier niet helemaal in. Hoewel hij goed reed kwam hij in beide manches ten val en eindigde hierdoor in twee keer als zeventiende van de 85cc grote wielen. Hierdoor werd hij negentiende in het dagklassement.
Wat wel erg jammer was was het grote aantal geblesseerden. Door diverse valpartijen hadden in totaal zeventien coureurs medische verzorging nodig voor min of meer ernstige blessures. Dit gaf wel een beetje wrange nasmaak aan een verder goed verlopen wedstrijd.

Ook nu weer zijn de foto's enigszins onevenredig verdeeld maar over het algemeen zijn er van alle klassen meer foto's dan bij de vorige DMX. Heel veel foto's staan links in het menu en voor alle uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

2 april 2014 - Training Joure 2 april 2014
Nu de zomertijd is in gegaan kunnen we ook op woensdagsavonds op de Polderbosk terecht. En het is niet alleen zomertijd, het weer was ook bijna zomers, hoewel in de avond toch wel fris werd. Zo vroeg in het jaar wordt het aan het eind van de training wel wat donker maar toch zijn er nog aardig wat foto's gemaakt. Die te bekijken zijn via het foto menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

1 april 2014 - DMX Makkinga 30 maart 2014 MX2 viertakt B
Door een foutje stonden de foto's van de MX2 viertakt groep B niet goed in het menu. Wanneer je er op klikte openden foto's van de groep A. Dit is nu hersteld, dus de foto's zijn nu wel te bekijken.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

30 maart 2014 - DMX Makkinga 30 maart 2014
De eerste DMX van het seizoen 2014 was op zondag 30 maart in Makkinga. Het weer was zomers en de baan lag er goed bij. Niets dat een mooie wedstrijddag in de weg zou staan en daar gingen dan ook heel veel coureurs van uit. Het gevolg was een overvol deelnemersveld waardoor de wedstrijdleiding genoodzaakt was diverse manches in te korten. Natuurlijk jammer maar er waren ook coureurs die dit, zo vroeg in het seizoen, van harte toejuichden.
Allard kwam in actie bij de 85cc grote wielen. Allard zette in de training de zestiende trainingstijd in zijn klasse neer. De start van de eerste manche ging niet geweldig maar Allard knokte zich kranig naar voren en eindigde op de veertiende plaats. De tweede manche ging de start iets beter met een twaalfde plaats als resultaat. In het dagklassement was Allard hiermee elfde.

Helaas zijn er van verschillende klassen, met name de B's, veel minder foto's door organisatorische bezigheden en wat sleutelwerk.

De foto's staan in het menu en voor de overige uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

29 maart 2014 - Training Joure 29 maart 2014
Historisch vroeg was het circuit de Polderbosk van de MC Flying Boetoe dit jaar geopend. We zijn niet meteen die eerste keer geweest maar zaterdag 29 maart hebben we toch even acte de présence gegeven. Jelmer wilde dit weekend nog even rijden en met het oog op de DMX in Makkinga van de dag erop leek het ons ook goed dat Allard ook nog wat meters maakte. Het was lekker druk, de baan was in prima conditie, het weer was perfect en het rijden ging lekker. Kortom een geslaagde training.

De foto's staan in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

22 maart 2014 - KNMV Mill 22 maart 2014
De eerste wedstrijd voor de MX2 Cup klasse was zaterdag 22 maart in Mill. De voorgaande jaren bestond de MX2 Cup klasse uit 250cc viertakten en een handje vol 125cc tweetakten. Maar nu is de klasse gesplitst in een Cup MX2 viertakt en Cup MX2 tweetakt. Voor ons een reden om over te stappen naar de laatst genoemde klasse.
Was het de donderdag voor de wedstrijd geweldig weer, het leek wel zomer, de vrijdags leek meer op herfst. Door de vele regen waren diverse circuits gedwongen dicht te blijven en werden ook verschillende wedstrijden afgelast. Maar de MSC Mill was er in geslaagd om het circuit "De Kuilen" naar omstandigheden in prima conditie te brengen. Natuurlijk was hij voor de training redelijk nat en stond hier en daar een plas, tijdens de manches was er niks meer aan de hand. Zelfs de buitjes die af en toe vielen leidden nauwelijks tot problemen. Wel was het zwaar, vooral voor de jongens en meisjes met de 65cc en 85cc machines. Sem de Lange was zowel in de tijdtraining als de eerste manches van de 65cc kleine wielen verreweg de snelste en had aan een derde plek in de tweede manche voldoende voor de dagoverwinning. Tweede en derde in het dagklassement werden respectievelijk Kay de Wolf en Jens Walvoort. Bij de 65cc grote wielen moest Allar Pent in de tijdtraining nog even wennen, hij zette slechts de zevende tijd. Maar vervolgens won hij wel beide manches, voor Kay Karssemakers. De derde man op het podium was Scott Smulders met een derde en vierde plek in de manches. In de 85cc kleine wielen kwam Mack Bouwense wat langzaam op gang. In de tijdtraining was hij zesde, hij won de eerste manche wel maar dat kwam doordat Dean Schellen ten val kwam. De tweede manche was Mack Bouwense echter heer en meester, hij was simpelweg de snelste en leidde van start tot finish.
Volgens het tijdschema dat was gepubliceerd zouden de tweetakten met z'n allen in één groep trainen, samen met een deel van de viertakten. Dit was echter gewijzigd, de tweetakten waren over beide groepen verdeeld. Dit is noodzakelijk om te zorgen voor een evenwichtige verdeling van de viertakten, immers van beide trainingsgroepen gaan de snelsten over naar de A-groep. Jelmer moest in de eerste groep trainen. Hij had al snel een lekker ritme te pakken en had de veertiende trainingstijd over all en de derde van de tweetakten uit z'n groep. Van alle tweetakten had hij de zesde tijd en mocht hij ook als zesde oprijden naar het starthek. De start was redelijk, de race ging goed en Jelmer finishte als vijfde. De tweede manche was bijna een herhaling van de eerste al moest Jelmer wel wat meer strijd leveren om zijn positie te handhaven. De tweetakten rijden samen met de B-groep van de viertakten en deze manche moest Jelmer wel één viertakt voor zich dulden.
De Cup MX2 viertakt werd overheerst door Ismo ten Velde, hij won beide manches met overmacht. Op respectabele achterstand eindigde Emiel Nooter met een tweede en derde plek als tweede in het dagklassement, gevolgd door Wilbert Vos met een derde en vijfde plaats. De overwinning bij de Cup MX Open ging naar Marco van Dijk met een eerste en een tweede plaats in de manches, tweede werd Corné de Pijper met een tweede en derde plaats en het podium was compleet met Harmen Harmsen die in de eerste manche niet goed scoorde maar de tweede manche won.

Heel veel foto's staan links in het menu en voor de volledige uitslag klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

16 maart 2014 - Clubwedstrijd Marum 16 maart 2014
Zondag 16 maart was de eerste van een reeks van drie clubwedstrijden op het mooie circuit Trimunt in Marum. De omstandigheden waren ideaal en er was dan ook een flinke opkomst. Helaas had de club uit onvrede met het beleid van de KNMV aangaande het geluid besloten om geen startbewijshouders toe te laten. Op zich is deze onvrede goed te begrijpen maar het is erg jammer voor de coureurs die de zaken wel voor elkaar hebben want zo moeten de goeden het onder de kwaden belijden.
Bij de 65cc was slechts één deelnemer dus werd deze bij de 85cc ingedeeld. Bij deze 85cc deed Allard ook mee. Toen Allard op moest rijden voor de training hield de Yamaha er mee op, de bougie had de geest gegeven. Gelukkig was dit snel verholpen en mocht Allard in de laatste sessie van de training tussen de MX2 en MX1-3 machines zijn twee trainingsrondjes rijden. De eerste rondjes van de eerste manche ging Allard niet super rond maar al snel kwam hij beter in z'n ritme waardoor hij steeds sneller ging. Hij eindigde de eerste manche op de negende plaats. De tweede manche ging gelijk al beter en nu finishte Allard op de zevende plaats zodat hij in het dagklassement achtste werd.

Ook deze foto's zijn te vinden in het menu en voor de uitslag klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

15 maart 2014 - Training jeugdenduro / Cross Country Venlo 15 maart 2014
De MC Venlo-Blerick organiseerde zaterdag 15 maart een Cross Country. Een rit door het bos, een zandafgraving en natuurlijk over hun crossbaan. Voorafgaand aan deze Cross Country was er een training voor de jeugdenduro. Omdat Jelmer graag dit seizoen ook één of twee jeugdenduros mee wil pakken zijn we naar deze training geweest. De training werd gegeven door oud topcrosser Kees van der Ven, bij gestaan door de geblesseerde Lucas Dolfing. In twee sessies werden twee verschillende delen van de Cross Country track geoefend. Tegelijkertijd was er ook een training gaande van de Enduro Promotie Selectie, de top van de Nederlandse enduro. Na afloop van de trainingen mochten de coureurs ook meedoen aan de Cross Country, dus nu de volledige track van zo'n zeven kilometer.
Hoewel we van plan waren om na de training naar huis te gaan om dan nog even op Joure te trainen besloten we toch te blijven. Jelmer had er wel zin in om de volledige route te rijden en ook vond hij het een vet cross circuit. Dus heeft Jelmer in een aantal sessies een flink aantal ronden gereden.
Er zijn flink wat foto's van de training voor de Jeugdenduro, een paar van de Enduro promotie selectie en heel veel van het middag programma. Van dit laatste gedeelte zijn uitsluitend foto's gemaakt op het mooie, maar erg stoffige crosscircuit.

Alle foto's staan in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

14 maart 2014 - Server problemen, MXHotShots slecht of niet bereikbaar
Toen we zaterdag 15 maart terug kwamen van de training voor de jeugdenduro en de daarop volgende cross country op en rond het circuit Zaarderheiken van de MC Venlo-Blerick bleek dat onze server de geest had gegeven. Hierdoor is de website ook ruim een week offline geweest. Er is keihard gewerkt om alles weer up and running te krijgen en op dit moment is MXHotShots weer online. Maar omdat het nog niet is gelukt om de nieuwe server stabiel te krijgen zal de website regelmatig een poosje onbereikbaar zijn. Maar kijk een paar uur later nog een keer want we zullen proberen om de server zo veel mogelijk in de lucht te houden. Natuurlijk blijven we keihard werken om alles weer 100% te krijgen.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

8 maart 2014 - Training Marum 8 maart 2014
Trimunt is weer open en natuurlijk wilde Jelmer hier ook even trainen. Allard ging ook mee, maar omdat hij niet helemaal fit was ging hij niet rijden. Deze keer nam hij de honneurs waren qua fotograferen. En misschien zijn ze niet allemaal optimaal maar de meeste foto's zijn redelijk gelukt en er zitten echt mooie plaatjes tussen.

De foto's die Allard gemaakt heeft staan in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

2 maart 2014 - Training Makkinga 2 maart 2014
Terug in Nederland toch zo snel mogelijk het gevoel voor het zware zand maar weer opdoen. Dus zondagmorgen 2 maart naar de Prikkedam om te trainen.
Doordat de KTM weer afgesteld moest worden op de Nederlandse omstandigheden en de Yamaha de geest gaf is er niet heel veel gereden en zijn er ook niet heel erg veel foto's gemaakt.

Maar de foto's die gemaakt zijn staan in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit

2 februari 2014 - Training Terschelling 2 februari 2014
Tijdens een weekendje uitwaaien op Terschelling konden we het niet laten ook een kort bezoekje aan de plaatselijke crossbaan te brengen. De baan lag er behoorlijk goed bij maar de opkomst was niet overweldigend. De variatie was daarentegen groot; naast de solomotoren waren er ook quads en zelfs een zijspan in de baan. Dit zijspan was na een jaar of twintig stilgestaan te hebben weer uit het vet gehaald en rijklaar gemaakt. De bemanning moest nog wel een beetje wennen maar ging al netjes rond.

De foto's staan zoals altijd in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-04 08:05:09 door: gerrit