Logo MXHotShots

21 december 2015 - MXHotShots supports Team Wingman
Team Wingman Facebook
Team Wingman Instagram

20 december 2015 - Training Makkinga
Het was al zes weken geleden dat Jelmer voor het laatst in actie was geweest. Het weer was zondagmorgen 20 december gunstig en ook het circuit de Prikkedam lag er goed bij. Zwaar, maar dat hoort bij de Prikkedam. Na een paar geslaagde trainingssessies gingen we tevreden weer naar huis.

21 november 2015 - MX Noord Cup huldiging
Zaterdagavond 21 november was de afsluiting van het MX Noord Cup seizoen, de kampioenshuldiging. De huldiging was in Beilen en werd bijzonder goed bezocht. Naast het uitreiken van de trofeeën en de traditionele verloting was er deze keer een special guest; Davy Pootjes deed niet alleen de prijsuitreiking maar hield ook een handtekeningen sessie en konden fans met Davy op de foto.
Al met al was het een gezellige, uitermate geslaagde avond waarbij de laatste gasten tot in de late uurtjes doorgingen. Maar ja, er waren op het terrein ook diverse campers geparkeerd door gasten die 's avonds niet meer naar huis wilden of konden.

Door omstandigheden moest de oude camera weer van stal en bij gebrek aan licht is de kwaliteit van de foto's onder de maat.

3 november 2015 - Gerrit Zijm bokaal 4 uurs cross Texel
Het weer was deze eerste november bijna voorjaarsachtig. Alsof het evenement in april plaats vond in plaats van november. Als afsluiter voor de Gerrit Zijm Bokaal werd de 4 uurs cross verreden. Ook nu weer was de sloot scherprechter, alleen de echte helden gingen door de sloot. Het percentage watjes was dit jaar opvallend hoog ondanks dat omrijden zo'n 20 seconden extra kostte.
Jelmer vormde een team samen met Ronald Nicola en Koen Gouwenberg. Met z'n drieën wisten ze op een keurige zevende plaats te finishen. Bijna alle teams wisten te finishen, terwijl er toch tweeënzestig teams aan de start kwamen. Dit kenmerkt toch wel het doorzettingsvermogen van de coureurs. Voor de complete uitslag klikt u hier.

Doordat veel coureurs niet met hun eigen nummer reden en het overplakken regelmatig op kunstzinnige wijze had plaats gevonden waren niet alle rijnummers even goed leesbaar. Het gevolg hiervan kan zijn dat bepaalde foto's aan het verkeerde team gekoppeld zijn. Want ook bij deze foto's geldt dat als je op een naam klikt, alle foto's van het team te voorschijn komen.

2 november 2015 - Gerrit Zijm bokaal 1,5 uurs cross brommers Texel
Ook de jongens en meiden met de brommers en de echte kleine crossmotoren reden een anderhalf uurs cross voor de Gerrit Zijm bokaal. Een hele opgaaf, al hoefden ze gelukkig geen bulten te trotseren. Maar het gladde gras, de scherpe bochten en de brug maakten het lastig genoeg.
Voor de complete uitslag klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-11-06 23:46:06 door: gerrit

1 november 2015 - Gerrit Zijm bokaal 1,5 uurs cross jeugd Texel
Voorafgaand aan de Gerrit Zijm vier uurs cross voor de grote motoren werd er nog anderhalf uur lang gestreden voor de jeugd bokaal. De jeugd reed in teams van twee personen.
Dit betekent dat als je op een naam klikt je de foto's van het hele team krijgt.
Voor de complete uitslag klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-11-06 23:44:58 door: gerrit

29 oktober 2015 - Training Zuidbroek woensdag avond
Woensdagavond 28 oktober 2015 waren er verschillende sessies van de vrije training voor de Dutch Supercross. Jelmer deed ook mee om zich goed voor te kunnen bereiden op de wedstrijd van zaterdag.
Vanzelfsprekend hebben we ook hier een aantal foto's van gemaakt. Wederom is de kwaliteit van de foto's dusdanig slecht dat deze foto's in principe niet verkocht worden!

28 oktober 2015 - Training Jan Postema Zuidbroek
Jelmer had besloten dat hij mee wilde doen aan de Dutch Supercross in Zuidbroek op zaterdag 31 oktober. Daarom hadden we besloten dat hij naast een vrije training op de woensdagavond ook een training van Jan Postema mee zou maken. Deze training was de laatste sessie van Jan Postema op dezelfde woensdag middag. Voor de eerste keer op een echte supercrossbaan ging het lang niet slecht.
Foto's maken daarentegen lukte niet erg. Door het aanwezige licht, en dan vooral het gebrek daaraan, is de kwaliteit van de foto's echt slecht. Hoewel het bij de meeste foto's niet vermeld staat worden deze foto's in principe niet verkocht!

25 oktober 2015 - Training Hoope Park
Zaterdag 24 oktober hebben we een uitstapje gemaakt over de grens. We zijn in Hoope Park, circa 20 kilometer boven Bremen, gaan trainen. De baan was wel redelijke nat en zwaar maar er stonden geen plassen en het was goed te doen. Het rennerskwartier stond redelijk vol maar het merendeel van de aanwezigen vermaakte zich op het Enduro parcours zodat het op de crossbaan redelijk rustig was. Het is een baan met veel tafels zodat er volop gesprongen kon worden. Het ging lekker dus konden we ´s avonds weer moe maar voldaan huiswaarts keren.

11 oktober 2015 - Red Boetoe Knock Out
De Flying Boetoe had de dag na MX Noord Cup wedstrijd nog een evenement op het programma staan, de Red Boetoe Knock Out. Een één uurs wedstrijd waarbij gestart werd achter het starthek maar wel met de motor aan de hand. Eerst moest een flink eind gelopen worden voordat de motoren gestart mochten worden. Ook een pitsstop was verplicht en ook hierbij moest dezelfde afstand lopend worden afgelegd. Een leuk evenement met mooi weer en een perfect circuit, echter helaas te weinig deelnemers.

De wedstrijd werd gewonnen door Rolf Booi, mede door zijn perfecte strategie. Rolf had z'n strandrace tank gemonteerd en moest wel langs de pits maar hoefde niet te tanken. De snelste man van de dag, Jantinus Melman, moest wel tanken en deed dit iets te gehaast. Hierdoor was het slangetje naar de tankdop afgeknepen waardoor de Husky al snel niet genoeg benzine meer kreeg. Toen dit euvel verholpen was kon Jantinus er weer voor gaan maar had hij teveel tijd verloren. Ook Jelmer verloor te veel tijd bij de start en vooral bij z'n pitsstop. Hierdoor eindigde hij op een niet onverdienstelijke derde plek. Allard deed ook mee, en deed het ook lang niet slecht. Maar doordat hij een extra pitstop moest maken om te sleutelen bleef hij steken op de vijftiende plaats.

Voorafgaand aan de wedstrijd van de senioren was er ook een race voor de junioren maar helaas hebben we hier geen foto's van, afgezien van een paar van de prijsuitreiking.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

10 oktober 2015 - KNMV Mill: Euforie slaat om in deceptie
Zaterdag 10 oktober was de afsluitende KNMV wedstrijd voor de jeugd en Cup klassen op het mooie circuit "De Kuilen" in Mill. Het was een mooie dag, het circuit lag er goed bij en de entourage was alvast aangepast aan de ONK wedstrijd voor de volgende dag op dezelfde locatie. Alle ingrediënten voor een geweldige dag waren aanwezig. In de tijdtraining van de Cup MX2 wist Jelmer, ondanks een falend tijdwaarnemingssysteem, de snelste tijd op de klokken te zetten, zodat hij pole position bezette voor de beide manches. Jelmer koos voor de eerste manche een goede startplek en had een geweldige start. Vlak voor de eerste bocht werd hij nog wel ingehaald, maar al snel nam Jelmer de koppositie over. Jelmer had in het hoofd de wedstrijd te winnen en ging er compleet voor. Hij gaf de koppositie niet meer uit handen en wist de manche winnend af te sluiten. Met dit geweldige resultaat begon Jelmer super gemotiveerd aan de tweede manche. Wederom was de start prima. Jelmer reed rond op de derde plek met een ruime voorsprong op de nummer vier. De rondetijden waren goed, dus lag Jelmer in gewonnen positie. Tot halverwege de wedstrijd de KTM er volledig mee ophield. Door een gesprongen zekering was de wedstrijd over en zag Jelmer een zekere dagoverwinning in rook opgaan.

Voor de uitslagen van deze wedstrijd klikt u hier.

3 oktober 2015 - MX Noord Cup Vledderveen
De een na laatste MX Noord Cup wedstrijd van seizoen 2015 was op zaterdag 3 oktober in Vledderveen. Hoewel het al een tijdje droog was geweest waren vooral de veenachtige delen van de baan nog behoorlijk vochtig. Redelijk zwaar dus, maar goed te doen. Hoewel er wel wat vertraging was met de aanvang van de trainingen door een onwillig tijdwaarnemingssysteem verliep de dag verder zonder noemenswaardige problemen.
Allard werd op basis van z'n trainingstijd wederom ingedeeld bij de B-groep van de MX2 Tweetakten. Hij stond erg geconcentreerd achter het start hek en had zeker de eerste manche een geweldige start. Allard hield dit aardig vol en wist op een prima derde plek in deze groep over de finish te komen. De tweede manche was Allard's start behoorlijk minder maar doordat hij de strijd niet schuwde wist hij gestaag naar voren te komen. Op de achtste plek aangekomen, twee rondjes voor het einde, liep echter het big end van Allard's KTM vast. Hierdoor was Allard uit de strijd en omdat z'n motor helemaal achteraan op het circuit stond heeft Allard de rest van de manche z'n collega's aangemoedigd.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

Op een aantal foto's waren de rijnummers niet (allemaal) leesbaar. Deze foto's zijn te bekijken door "Naam onbekend" te kiezen. Wel krijgt u dan de foto's uit alle klassen!

27 september 2015 - MX Noord Cup Marum
Op de reserve datum 27 september werd de MX Noord Cup wedstrijd verreden die oorspronkelijk gepland stond voor 6 september op het circuit van de MCMO. Op 6 september was Trimunt dusdanig nat en modderig dat het niet mogelijk was deze wedstrijd te verrijden. Nu, twee weken later, leek het circuit behoorlijk opgedroogd maar dat was maar ten dele waar. Natuurlijk was het geen modderboel meer, maar de baan was nog wel zwaar, zeker in het bos. Daarom had de wedstrijdleiding besloten om de MX1-3 eerst te laten trainen om vervolgens het standaard schema te volgen.
Zoals vaak in Marum was het deelnemersaantal meer dan voortreffelijk te noemen, maar zeker door diverse nieuwe inschrijvingen lukte het niet om volgens tijdschema te beginnen met de training. Zeker door nog enige onvoorziene vertraging tijdens de wedstrijden betekende dit helaas ook dat de tweede manches moesten worden ingekort, wat niet iedereen op prijs kon stellen.

Allard had de vijftiende tijd van de MX2 Tweetakt B-groep gerealiseerd. Hij moest dus in de middenmoot oprijden naar het starthek maar kon beide keren toch het plekje bemachtigen wat hij wilde hebben. Allard ging redelijk aan de buitenkant van het starthek staan. Hierdoor liep hij niet het risico om in de eerste bocht aan de binnenkant ingesloten te worden en kon hij vol gas buitenom. Door geconcentreerd aan de start te staan wist hij beide keren goed weg te komen en als één van de eersten de eerste bocht in te duiken en ook redelijk in de voorhoede er weer uit te komen. Door vervolgens goed door te rijden haalde Allard in de eerste manche de zesde plek en in de tweede manche zelfs de vijfde plaats van de B-groep. Voor het dagklassement betekende dit eveneens een vijfde plek in de B-groep, dus vijfendertigste overall.

Om direct naar de rest van de uitslagen te gaan klikt u hier.

26 september 2015 - KNMV Lierop
Zaterdag 26 september 2015 was voorafgaand aan de ONK wedstrijd in Lierop op deze locatie een NK jeugdwedstrijd inclusief de beide cup-klassen. Op de wedstrijd dag zelf was het weer heel goed maar het was duidelijk dat er de laatste tijd veel regen gevallen was. De baan was niet extreem nat maar wel zo vochtig dat er vooral in het bos niet echt mooie en duidelijke sporen ontstonden. Hierdoor hadden veel coureurs moeite om lekker rond te gaan. Deze wedstrijd was de voorlaatste wedstrijd voor de MX2 Cup klasse van dit seizoen. Jelmer reed een goede tijdtraining met een zevende tijd. Helaas lukte het in de wedstrijd wat minder. Op circuits als deze trainen we eigenlijk nooit en dat vraagt in de wedstrijd toch enige gewenning. Na beide keren een matige start eindigde Jelmer respectievelijk op de elfde en dertiende plaats. In het dagklassement resulteerde dit in een twaalfde plaats, in principe een redelijk resultaat.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

20 september 2015 - MX Noord Cup Emmen
Er was mooi weer beloofd voor zondag 20 september 2015, de dag van de tweede MX Noord Cup wedstrijd op het circuit van MSV Motodrome Emmen dit seizoen. Helaas werd deze belofte niet helemaal waar gemaakt. De zon scheen, maar wel tussen de buien door. Maar het circuit kon het wel hebben, ondanks de regen in de week ervoor lag de baan er perfect bij. Helaas moesten de medische hulpdiensten ook deze keer weer een aantal keren in actie komen, maar de blessures lijken gelukkig over het algemeen mee te vallen.
Het meest opvallende van de dag was de actie van André van der Wal; Hij begon de eerste manche op een Kawasaki maar finishte op een KTM. Omdat André's Kawa achter op het circuit stuk was gelopen wisselde hij met een maatje van motor. Een mooie stunt, maar vanzelfsprekend leverde het wel een diskwalificatie op. Reglementair niet toegestaan en er werd dan ook al snel geprotesteerd. De tweede manche ging André van start op een geleende Yamaha en dit voelde kennelijk zo vertrouwd dat hij deze manche gewoon weer op z'n naam schreef.
Allard ging wel lekker rond in de B-groep van de MX2 Tweetakt. Vooral de eerste start was goed maar helaas wist Allard z'n positie niet helemaal vast te houden zodat hij als veertiende over de finish kwam. De tweede manche klom de KTM bij de start in het ketting wat natuurlijk niet optimaal is. Maar Allard kon gedurende de manche enkele plaatsen goed maken zodat hij weer veertiende werd en dit ook z'n plek in het dagklassement was.


Om direct naar de rest van de uitslagen te gaan klikt u hier.

Aangezien niet alle rijnummers ten allen tijde goed te lezen waren zullen niet alle foto's op naam te vinden zijn en staan mogelijk ook foto's bij de verkeerde coureur!
Laatst gewijzigd op: 2015-09-21 23:54:49 door: gerrit

19 september 2015 - Training Emmen
Zaterdag 19 september heeft Jelmer even op Emmen getraind. Deze keer had Allard de camera mee en heeft hij een handjevol foto's geschoten.

12 september 2015 - KNMV Varsseveld
Zaterdag 12 september was de KNMV wedstrijd in Varsseveld. Omdat volgens de oorspronkelijke kalender de dag erna een ONK zou plaats vinden was deze wedstrijd op de zaterdag een jeugdwedstrijd plus de Cup klassen. Zowel Nationale MX1 en MX2 als de 85cc grote wielen en de 125cc jeugd ontbraken omdat die meestal op een ONK dag op het programma staan. Maar omdat de club de ONK wedstrijd had teruggegeven en op de zondag nu een clubwedstrijd organiseerde hadden deze klassen een weekend vrijaf. Het circuit de Vennebulten is een prachtig circuit voor zowel coureurs als publiek. Veel springbulten en tafels, weliswaar in een bos maar toch overzichtelijk. De start vindt plaats op het gedeelte buiten het bos en het startveld is vrij kort, met gras, gevolgd door een 180 graden draai.
Jelmer reed een prima tijdtraining met een vijfde tijd. Hij mocht dan ook in de manches als vijfde een plekje achter het starthek uitzoeken. De eerste manche ging Jelmer redelijk ver naar links staan. Maar omdat de KTM gelijk over het starthek erg veel grip kreeg en Jelmer van het gas moest was hij niet goed weg en kwam in het gedrang terecht. Op zich gingen de eerste twee bochten redelijk en Jelmer zat gelijk in de voorhoede van de middenmoot. Helaas kwam Jelmer in de eerste ronde ten val waardoor hij als allerlaatste aan de wedstrijd begon. Door een inhaalrace te rijden eindigde Jelmer deze manche op de vijftiende plaats. De tweede manche stond Jelmer iets meer naar rechts en was de start iets beter. Komende van de veertiende plaats reed Jelmer weer flink naar voren waarna hij op de achtste plek finishte en hierdoor in het dagklassement als twaalfde.
Voor de overige uitslagen klikt u hier.

23 augustus 2015 - MX Noord Cup Veendam
De eerste MX Noord Cup wedstrijd na de lange zomerstop was op 23 augustus in Veendam. Het was een prachtige zonnige dag met een straf windje. Het gevolg hiervan was wel dat er af ten toe gesproeid moest worden en dat het flink stoof. Het publiek kreeg mooie wedstrijden voorgeschoteld. Er werd op het scherpst van de snede gestreden. Dit ging af en toe wel eens mis maar gelukkig hoefde de dokter nauwelijks in actie te komen.
Allard reed een redelijke tijdtraining; De zesendertigste tijd van de achtenveertig deelnemers in de MX2 Tweetakt. Allard kwam dus in de B-groep achter het starthek. In beide manches was Allard wat voorzichtig in de eerste bocht na de start waardoor hij niet in de voorste regionen te vinden was. Maar Allard bleef lekker crossen en wist, zeker in de tweede manche, behoorlijk wat plekken goed te maken. Zowel in de eerste als tweede manche kwam Allard als dertiende over de finish, goed voor de twaalfde plek in de B-groep en dus zevenendertigste over-all.


Om de overige uitslagen te gaan klikt u hier.

22 augustus 2015 - Boerenrock Speedcross
Het weekend van het Boerenrock festival in Drouwenermond staat bol van muziek, auto- en motorcross. Was vorig jaar op de vrijdagavond van dit festival een twee uurs cross, dit jaar had men een primeur; Er werd een speedcross verreden. Maximaal acht coureurs in de baan die in korte heats, door middel van een afvalsysteem via een halve finale, de finale proberen te bereiken. Dit concept staat garant voor spektakel en hier kon het in geruime getale aanwezige publiek dan ook ruimschoots van genieten.
Jelmer wist zich vrij eenvoudig te plaatsen voor de halve finales. Hij nam geen overbodige risico's maar reed beheerst naar een plekje bij de beste zestien. In deze halve finale werd fel maar sportief gestreden. Jelmer kwam als vierde over de finish en was hiermee verzekerd van een finale plaats. Helaas ging de start in de finale niet geweldig. Op de relatief smalle baan was het lastig in halen en Jelmer sloot een groot deel van de wedstrijd de rij. Op een gegeven moment wist hij toch een plaatsje op te schuiven en zo eindigde hij op de zevende plaats. Tijdens deze zinderende finale werd meer op de spannende race gelet dan op de kwaliteit van de foto's, vandaar dat deze foto's nogal aan de donkere kant zijn.
Laatst gewijzigd op: 2015-08-25 18:33:55 door: gerrit

8 augustus 2015 - KNMV Markelo
De eerste KNMV wedstrijd na de zomerstop was op zaterdag 8 augustus in Markelo, op circuit de Herikerberg. Omdat het voorafgaand aan de wedstrijd had geregend was de baan redelijk gevarieerd. In het bos, zeker in het begin, redelijk vochtig en zacht, vooraan bij het startveld en de tribune hard en droog. Het was een wedstrijd met de jeugd, maar omdat de dag erna op hetzelfde circuit een ONK wedstrijd werd gehouden ontbraken de 85cc grote wielen en de 125cc jeugd.
Het was voor Jelmer de eerste wedstrijd op de KTM SX 250 F. In de tijdtraining wist hij een vijfde tijd neer te zetten zodat hij een mooi plekje achter het starthek kon zoeken. In de eerste manche was Jelmer vlak na de start betrokken bij een valpartij. Hierdoor werd hij een flink aantal plaatsen teruggeworpen en moest hij wederom met een inhaalrace beginnen. De coureurs zijn aan elkaar gewaagd, zeker op zo'n snelle baan als Markelo. Toch haalde Jelmer in de eerste ronde gelijk al een flink aantal coureurs in en door vervolgens steeds een plekje op te schuiven finishte hij op de veertiende plaats. De tweede manche ging Jelmer voor de eerste bocht al redelijk vroeg in de remmen, dook helemaal binnenin en kwam op de tweede plaats uit de eerste bocht. Jelmer wist goed tempo te maken en door te profiteren van foutjes van z'n opponenten nam hij resoluut de leiding over. Jelmer wist dit het grootste deel van de wedstrijd vol te houden maar helaas werd hij in de laatste ronde toch nog ingehaald. Maar de tweede plaats in de tweede manche en een vierde plek in het dagklassement waren boven verwachting.
Voor de volledige uitslagen klikt u hier

7 augustus 2015 - Crash sequence start 65cc grote wielen Markelo
Tijdens de start van de eerste manche van de 65cc grote wielen in Markelo op 8 augustus 2015 raakten Jarno Bos, Niels Dijk en Jordy de Vries elkaar. De beide eerstgenoemden kwamen hierbij ten val. Deze valpartij hebben we van begin tot eind op beeld staan.

5 augustus 2015 - Training Joure
Als laatste voorbereiding voor de eerste KNMV Cup wedstrijd na de zomerstop zijn we woensdagavond 5 augustus nog even naar Joure geweest om te trainen. Het was prachtig weer en de baan was droog. Helaas wel wat vlak maar dat werd gaandeweg de avond beter.

2 augustus 2015 - Training Marum
Na de zondvloed kwam gelukkig zonneschijn. De afgelopen tijd was er ontzettend veel water gevallen maar gelukkig was het nu weer een paar dagen droog. En met de zon er bij drogen de banen razendsnel op. Wij zijn zondagochtend 2 augustus naar Marum geweest. Het was er deze keer gelukkig niet zo druk als gewoonlijk en zowel Jelmer als Allard konden lekker trainen.

17 juli 2015 - Training Emmen
Jelmer heeft al heel lang uitgekeken naar een viertakt machine. Dus gelijk nadat we de nieuwe KTM SX 250F hadden opgehaald zijn we doorgereden naar het circuit van Emmen. Het was rustig, af en toe leek het wel een privébaan. Het rijden op de viertakt wende snel en Jelmer was zeer tevreden over het vermogen en de rijeigenschappen van de KTM.
In het fotoboek staan ook enkele foto's van andere coureurs, maar verreweg het grootste gedeelte is van Jelmer.

17 juli 2015 - Nieuwe KTM SX 250 F voor Jelmer
Vandaag hebben we een nieuwe KTM SX 250 F 2016 voor Jelmer opgehaald. Deze motor is mogelijk gemaakt door onze nieuwe sponsor Transport en koeriersdiensten Sjon de Jong. De motor is geleverd door Jappie de Jong van Garage de Buorren. Ook heeft Jappie de vering afgesteld.

13 juli 2015 - Jeugdtrainingsweekend Marum
De derde en laatste dag van het jeugdtrainingsweekend op Marum begon redelijk met alleen af en toe een buitje. Een flink deel van de baan was na de zondag training niet gevlakt zodat de jeugd kon oefenen in de diepe gaten en sporen. Helaas viel Sylan Canrinus uit met een gebroken sleutelbeen, de ernstigste blessure van dit weekend.
Traditioneel wordt het crosskamp afgesloten met een estafette. Hierbij wordt de complete groep zo gesplitst dat er een paar gelijkwaardige teams ontstaan die tegen elkaar strijden. Deze afsluiting is altijd spectaculair maar viel deze keer helaas in het water. Er kwam zo'n dikke bui dat de estafette moest worden afgeblazen. Toch ging het merendeel van de deelnemers moe maar voldaan naar huis.

12 juli 2015 - Training & Jeugdtrainingsweekend Marum
Zondag 12 juli was de tweede dag van het jeugdtrainingsweekend op Marum. Maar natuurlijk was er ook een reguliere training, en hier deed de jeugd van "crosskamp" ook aan mee. Een belangrijk verschil tussen deze jeugd en de rest was natuurlijk wel dat zij door de trainers in de gaten werden gehouden en tips kregen om hun techniek te verbeteren.
Na de ochtend training ging de crosskamp jeugd mountainbiken want ook aan de conditie moet natuurlijk gewerkt worden.

11 juli 2015 - Jeugdtrainingsweekend Marum
Traditioneel zijn we aanwezig op het crosskamp van de Motorclub Marum en Omstreken. Een gezellig maar ook erg leerzaam lang weekend, het laatste vooral voor de coureurs maar ook menig ouder heeft er wat van opgestoken. De organisatie was wederom weer in vertrouwde handen van de vrijwilligers van de MCMO, en het was duidelijk, dat is geen lichte taak. De zaterdag was warm; Vele flesjes water hielpen de jeugd de dag door en niet te vergeten het bad van de survivalbaan.

8 juli 2015 - Training Marum
Woensdag 8 juli 2015 zijn we even uitgeweken naar Marum. De baan was perfect en er waren flink wat coureurs. Het was bewolkt dus al vrij rap donker. Mede hierdoor niet zoveel foto's van deze training.

5 juli 2015 - KNMV Winterswijk
Tijdens de KNMV jeugd wedstrijd op 5 juli 2015 in Winterswijk werden Buienradar, Weerplaza en aanverwanten veelvuldig geraadpleegd. De weersverwachtingen waren niet geweldig, broeierig warm en fiks onweersbuien stonden op de rol. Tijdens de trainingen bleef het nagenoeg droog maar toen de laatste klasse, de Cup MX2, van de baan ging kwam er een flinke bui. Gelukkig was deze ruim voor de aanvang van de eerste manches over en de rest van de dag dreigde het wel regelmatig maar bleef het gelukkig bij een paar druppen. Het programma bestond uit de 50cc, zowel bij de 65cc als 85cc de kleine en grote wielen en als afsluiter de Cup MX2. Jelmer had al na een paar meter in de tijdtraining in de gaten dat de KTM niet in optima forma was. Mogelijk doordat het lange pad van het rennerskwartier naar het circuit stapvoets gereden moest worden sputterde de motor en moest Jelmer na één rondje van motor wisselen. Ondanks dat het verschil in powerband tussen de wedstrijd motor en de reserve motor ging Jelmer goed rond. Plankgas ging hij door de voorste bocht en hij sprong gigantisch ver. Maar toch is het even wennen dus met een zeventiende tijd waren we gezien de omstandigheden tevreden. In de eerste manche, weer op de wedstrijd motor, was het eerste stuk van de start redelijk maar toen werd Jelmer naar buiten gedwongen en moest hij vol in de remmen. Hij viel een aantal plaatsen terug maar bleef er zelf gelukkig op zitten, achter hem kwamen wel een aantal coureurs ten val. Komende vanaf de twintigste plek begon Jelmer aan een inhaalrace en met flinke sprongen reed hij naar de twaalfde plek. De tweede manche kwam Jelmer maar een beetje beter uit de eerste bocht. Maar door van begin tot het eind alles te geven eindigde hij op een geweldige zevende plek. Hiermee hadden we wederom een top tien klassering binnen, Jelmer werd achtste in het dagklassement.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

1 juli 2015 - Training Joure
Het was een snikhete woensdagavond op 1 juli 2015, de heetste eerste juli ooit gemeten. Toch was dat niet de reden dat we maar even het circuit in Joure zijn geweest. Daardoor slechts een honderdtal foto's van een handjevol coureurs.

28 juni 2015 - Clubwedstrijd Marum
Zondag 28 juni was de derde en laatste clubwedstrijd van seizoen 2015. Op deze finale dag was het prachtig weer en het circuit was perfect geprepareerd, al vonden sommigen hem wat te vlak. Er waren ruim honderd coureurs en de wedstrijden waren spannend om te zien. Allard kwam aan de start bij de MX2 Tweetakten, de grootste klasse met zo'n drieëndertig dames en heren aan de start. De starts waren redelijk en Allard wist beide manches in de middenmoot, op de vijftiende plek te finishen. Jelmer reed in de gecombineerde klassen, MX1-3 districtslicentiehouders en de startbewijshouders van zowel de MX1-3 en MX2. De eerste manche ging perfect. Jelmer reed een strakke race en finishte op een tweede plek overall en als eerste van de MX2 startbewijshouders. De tweede manche bleek echter, toen Jelmer achter het starthek stond, dat z'n achterrem niets deed. Naast het verschil in vermogen, met z'n 125cc tegen hoofdzakelijk 450cc viertakten en 250cc tweetakten, had Jelmer dus nog een extra handicap. Hierdoor was een goede klassering uitgesloten. De zware motoren trekken uit de bocht weg en op het rechte stuk natuurlijk veel harder dan de 125cc en nu was het ook niet meer mogelijk op ze uit te remmen. Ondanks een valpartijtje wist Jelmer toch ruim de helft van de deelnemers op één rondje of meer te zetten. Hiermee waren we meer dan tevreden en Jelmer mocht zich clubkampioen 2015 van de MX2 startbewijshouders noemen.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

21 juni 2015 - MX Noord Cup Delfzijl
Qua weer was het niet echt een mooie dag tijdens de MX Noord Cup wedstrijd op 21 juni 2015 in Delfzijl. Maar degenen die buienradar raadpleegden wisten wel dat we het die dag veel slechter hadden kunnen treffen. Ondanks een paar buitjes was het goed te doen. En afgezien dat het glad werd had het circuit er ook nauwelijks van te lijden. Sterker nog, door het water werd de keiharde baan wat losser en daarmee ook iets minder gevaarlijk. Gelukkig viel het aantal ongelukken mee maar toch was er bij de MX2 tweetakt A een vervelend voorval op de hoge tafelberg. Gerwin Hartlief nam de opstap niet helemaal goed, kreeg een kontwipper waarna een valpartij en de rode vlag het gevolg was. Gerwin was flink geblesseerd en moest met een ambulance worden afgevoerd. Door de rode vlag kwam het toch al drukke programma nog meer onder druk te staan maar we hadden het minder kunnen treffen. Toen de coureurs van de MX1-3 werden afgevlagd begon het weer te druppen en niet veel later gingen de hemelsluizen echt open. Maar toen was iedereen van de baan en waren de spullen weer ingepakt.
Allard kwam niet lekker in z'n ritme tijdens de tijdtraining en wist geen goede tijd te zetten. Als één na laatste van de B-groep mocht hij plaats nemen achter het starthek maar omdat deze groep slechts bestond uit zeventien coureurs was er plaats genoeg. De start van beide manches was niet optimaal en Allard had wat moeite met inhalen. Toch waren we met twee elfde plaatsen in de B-groep tevreden. Een elfde plek in het dagklassement in de B-groep en zesendertigste totaal van de MX2 tweetakt.
Voor de overige uitslagen klikt u hier.

17 juni 2015 - Training Joure
Woensdagavond 17 juni begon het tijdens de training al snel wat te regenen op het circuit in Joure. Was een mooi buitje tegen het stuiven maar niet voor iedereen even leuk. Deze avond niet echt veel foto's gemaakt en ook lang niet van alle coureurs.

13 juni 2015 - MX Noord Cup Vledderveen
Zaterdag 13 juni was de MX Noord Cup wedstrijd in Vledderveen. Gelukkig verliep de dag qua ongevallen een stuk beter dan die van een week eerder in Emmen. Deze keer geen rode vlaggen of ambulances, slechts enkele lichte blessures. De dag begon met een zonnetje maar al snel kwamen de wolken op. En uit deze wolken viel al snel regen, soms vrij heftige buien. De baan kon het wel hebben maar voor vlaggenisten, coureurs en publiek was het wat minder.
Allard reed een matige tijdtraining en kwam dus zoals gebruikelijk in de B-groep van de MX Tweetakten terecht. De eerste manche had Allard een slechte start en hij wist maar moeizaam een aantal plekjes goed te maken. Toen hij vervolgens bij een inhaal manoeuvre iets te veel risico nam viel hij bijna weer terug naar de plek waarop hij begon, drieëntwintigste totaal (inclusief de Veteranen) en elfde van de MX2 Tweetakt B-groep. De tweede manche had Allard echter een geweldige start. In de eerste ronde zakte Allard al een paar plekjes terug maar na deze ronde kwam hij toch als veertiende totaal door. Hij finishte deze tweede manche als zeventiende totaal en als zevende van de MX2 Tweetakt B. Hiermee was hij in de eindklassering achtste van de MX2 Tweetakt B-groep en dus achtendertigste van de MX2 Tweetakt
Voor de overige uitslagen klikt u hier.

Door organisatorische beslommeringen tijdens de trainingen zijn er helaas geen foto's gemaakt toen de zon scheen. Hierdoor zijn er vooral foto's tijdens de regen, de regendruppels zijn regelmatig zichtbaar, en zijn de foto's niet echt spectaculair en vaak wat donker.
Als gevolg van de slecht leesbare nummerplaten zijn niet alle foto´s aan een coureur gekoppeld. Dus als je al je foto´s wilt zien dan zul je ze toch allemaal door moeten in je klasse.

7 juni 2015 - KNMV Hummelo
Zondag 7 juni was de TCD Hummelo aan de beurt voor hun KNMV wedstrijd. De club had bij de bond afgedwongen dat niet alle klassen niet alleen de standaard tijdtraining mochten rijden maar ook een extra vrije training voor alle klassen vooraf aan de tijdtrainingen. Met vier klassen aan de start was hier ook ruimschoots tijd voor en bijna iedereen kon dit wel waarderen. De vorige keren dat we op "de Heksenplas" waren was het circuit behoorlijk nat maar deze keer moest er ruimschoots gesproeid worden. Ondanks het geringe aantal klassen aan de start waren er geweldige wedstrijden te bekijken. Helaas ging het af en toe mis. Hierbij had de ene coureur meer geluk dan de andere. Juan Carlos Benito del Barrio had in de eerste manche mechanische pech en duwde zijn machine door de hitte een flink stuk over het circuit. Toen hij kapot bij de finish aan kwam hoorde hij dat hij gediskwalificeerd was omdat omstanders hadden helpen duwen. Christian Dignum ging er op het rechte eind over de knippen door een speed wobble hard af, klapte tegen de afzetting en brak met z'n rug een paal van minstens twaalf centimeter in doorsnede. Gelukkig kwam hij er redelijk goed vanaf want hij kon z'n weg vervolgen en wist terug te komen van de laatste plaats naar de dertiende plek. Jort Brekelmans had minder geluk. Hij kwam in de eerste ronde van de tweede manche ten val bij een tafel. Op last van de dokter werd er rood gegeven en deze manche moest later, na de NK MX1 worden overgereden.
Voor de verandering was de Cup MX2 weer gesplitst in twee groepen. Jelmer zat in de eerste groep en wist een prima vijfde tijd van z'n groep neer te zetten. In beide manches was hij niet alleen bij de start goed weg maar ook wist hij dit goed vast te houden. Dit had in beide manches een prima negende plaats tot gevolg en in het dagklassement de achtste plek. Voor de overige uitslagen klikt u hier.
De foto's van de MX2 Cup zijn gesplitst in de training, A-groep en B-groep. Dit betekent ook dat bij zoeken op naam zowel bij de Cup MX2 als bij de Cup MX2 A of Cup MX2 B gekeken moet worden.

6 juni 2015 - Nieuwe feature: zoeken op naam
We hebben aan MXHotshots een nieuwe feature toegevoegd. Het is nu mogelijk om binnen een evenement of klasse per evenement alleen de foto's van één coureur te selecteren. Hiervoor klikt u eerst op het vinkje voor "Zoek op Naam" en vervolgens op de button voor de betreffende coureur.
Als een coureur niet in het rijtje staat kan dat verschillende oorzaken hebben:
*Er zijn geen foto's van de betreffende coureur gemaakt.
*Op de foto's van de betreffende coureur was geen rijnummer leesbaar.
*De naam van de betreffende coureur was niet bekend (vooral bij trainingen).

Ook kan het zijn dat niet alle foto's van de betreffende coureur verschijnen. Foto's waarbij het rijnummer niet leesbaar was op de foto blijven anoniem. Ook bij foto's met heel veel coureurs, met name bij de start, zullen niet ten allen tijde zichtbaar worden.

Daarnaast blijft het mensenwerk dus zal er ook bij de invulling zo nu en dan een foutje gemaakt worden. Als dit, met de nodige details, gemeld worden zullen we ons best doen om dit te herstellen.

3 juni 2015 - Training Joure
Woensdagavond 3 juni was het niet druk op Joure. Mogelijk afgeschrikt doordat de jeugdtraining was afgelast en dat nog nader bekeken moest worden of de reguliere training wel door zou gaan lieten veel coureurs Joure links liggen. Achteraf volkomen onterecht, er zaten een paar natte plekjes in maar de baan lag over het geheel goed bij. Bij aanvang van de training moest op het verkort circuit getraind worden omdat de kilverbak met pech op de baan stond. Maar de Flying Boetoe zou de Boetoe niet zijn als dat niet snel werd opgelost. Dus niet veel later konden de aanwezige coureurs gebruik maken van het volledige circuit.
Jelmer moest z'n KTM inrijden in verband met een frisse zuiger dus moest eerst even rustig aan doen.

31 mei 2015 - Clubwedstrijd Marum
Op een druilerige zondagmorgen was Trimunt het strijdtoneel voor de tweede clubwedstrijd van de Motorclub Marum en omstreken. Het weer van 31 mei 2015 deed niet vermoeden dat de zomer in aantocht is. Maar de baan kon het best hebben en een flink aantal coureurs had ingeschreven voor deze clubwedstrijd. Na een enkel trainingsrondje begonnen de manches. Eerst de 65cc, vervolgens de 85cc, dan MX2 tweetakt districtlicentiehouders, daarna de MX2 viertakt districtlicentiehouders en als laatste een gecombineerde groep met zowel de MX1-3 districtslicentiehouders, de MX1-3 startbewijshouders en één MX2 startbewijshouder. Allard ging in beide manches van de MX2 districtslicentiehouders vlot over het starthek maar moest in de eerste bocht van het gas. Hij reed mooi in de middenmoot maar werd in de eerste manche opgehouden door een coureur die vlak voor hem viel waardoor Allard terug viel van de twintigste plek naar de zevenentwintigste plek. Gelukkig kon Allard nog een paar coureurs inhalen zodat hij als drieëntwintigste finishte. De tweede manche werd Allard netjes achttiende en hiermee negentiende in het dagklassement. Jelmer was de enige MX2 startbewijshouder zodat hij als enige met een 125cc tussen de 450 viertakten en 250cc tweetakten reed. Maar hij deed het prima met een derde plek overall in de eerste manche en een tweede plaats overall in de tweede manche.
Voor de overige uitslagen klikt u hier.

27 mei 2015 - Training Joure
Ook op woensdagavond 27 mei waren we weer te vinden op het circuit van Joure. Het rijden ging bij zowel Allard als Jelmer deze keer niet geweldig lekker. Maar dat heb je af en toe dus daar maken we ons niet druk om.

23 mei 2015 - KNMV Westerbork
Toen we op zaterdag 23 mei op het circuit "de Weidestukken" in Westerbork aan kwamen voor de KNMV wedstrijd regende het. Weliswaar niet hard en het circuit kon het wel hebben maar toch niet ideaal. Gelukkig hield het al spoedig op met regenen en kwam zelfs de zon te voorschijn. Het circuit van Westerbork is een grote zandbak, en je houdt er van of je vindt het verschrikkelijk. Of het hiervan komt of dat de zuiderlingen het te ver weg vinden is onduidelijk maar wederom waren er minder coureurs ingeschreven dan voorgaande wedstrijden. Maar de aanwezige coureurs maakten er mooie wedstrijden van. Het is een circuit wat de mannen van de jongens scheidt en hierdoor blijven de wedstrijden spannend. Vaak is de start allesbepalend en is het lastig om veel plaatsen goed te maken. Op Westerbork is het een slijtageslag voor man en machine. Door voldoende uithoudingsvermogen kun je ook in de laatste ronden nog plaatsen naar voren opschuiven. Of natuurlijk plaatsen verliezen al dan niet door een valpartij. Want er waren veel valpartijen, door het losse zand meestal zonder ernstige blessures.
Jelmer reed een goede tijdtraining en mocht als vijftiende achter het starthek plaats nemen. Het begin van de start was goed maar op het lange startveld verloor Jelmer toch wat meters zodat hij in de middenmoot de eerste bocht door ging. Jelmer begon meteen met inhalen maar toen hij iemand buitenom wilde inhalen week die van zijn lijn af waardoor Jelmer ten val kwam. Dus wederom achteraan beginnen. Door tot het eind toe door te zetten eindigde Jelmer op de zesentwintigste plek. Bij de start van de tweede manche was er vlak voor Jelmer een valpartij. Jelmer moest zo hard in de ankers dat z'n voorwiel weggleed en hij zelf ook onderuit schoof. Met Jelmer niks aan de hand dus hij pakte de KTM op en ging weer achter de meute aan. Maar helaas had Joris Koops minder geluk, hij bleef liggen waarna er rood werd gegeven. Joris moest met een ambulance opgehaald worden en na enige vertraging ging de Cup MX2 nog een keer aan z'n tweede manche beginnen. Nu was de start goed en Jelmer wist nog een paar plekken naar voren te schuiven zodat hij op een niet onverdienstelijke dertiende plaats finishte. Door het mindere resultaat in de eerste manche betekende dit een tweeëntwintigste positie in de eindrangschikking.
Voor alle overige uitslagen klikt u hier.

20 mei 2015 - Training Joure
Ook op woensdag 20 mei is Jelmer in actie gekomen op ons thuis circuit in Joure. Ondanks een paar buitjes lag de baan er perfect bij. Het was erg rustig waardoor Jelmer lekker voluit kon rijden.

17 mei 2015 - KNMV Markelo
Op het geweldige circuit de Herikerberg in Markelo werd op zondag 17 mei de KNMV wedstrijd verreden met de Cup MX2, Cup MX1, NK 125cc jeugd, NK MX2 en NK MX1. Het circuit lag er super bij en ook het weer was prima. Alle klassen werden in één groep verreden zodat er in het schema nog voldoende ruimte was voor royale pauzes.
In de tijdtraining reed Jelmer goed maar wist helaas geen supertijd op de klokken te zetten waardoor hij als twintigste mocht opstellen achter het starthek. In de eerste manche lukte het aardig bij de start en Jelmer kwam als twintigste door. Hij reed strijdvaardig en klom langzaam op naar de zestiende plek. In de laatste ronde probeerde Jelmer nog zijn voorligger te verschalken maar moest hiervoor zoveel risico nemen dat hij onderuit ging. Jelmer zat snel weer op de motor maar kon niet voorkomen dat hij een aantal plekken terugzakte en als drieëntwintigste finishte. De tweede manche was de start vergelijkbaar met de eerste manche. Op dit snelle circuit is het moeilijk om veel plekken goed te maken en Jelmer eindigde, na wat stuivertje wisselen, op de twintigste plek. Hierdoor was de eenentwintigste plaats in het dagklassement zijn deel.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

16 mei 2015 - KNMV grasbaan Joure
Zaterdag 16 mei was de KNMV grasbaan wedstrijd in Joure. Een club die een ONK wedstrijd organiseert is verplicht ook een Jeugd/Junior wedstrijd te organiseren. Wanneer dit niet gebeurd kan de betreffende club een flinke boete tegemoet zien. Al jaren organiseert de MC Flying Boetoe de ONK wedstrijd op de Nutsbaan en de Jeugd/Junior wedstrijd op de trainingszandbaan. Voor beide partijen, zowel club als coureurs, niet erg bevredigend dus dit jaar is voor een andere opzet gekozen. Beide wedstrijden werden op één dag op de Nutsbaan georganiseerd. Het waren spannende wedstrijden waarbij de term "close racing" met recht gebezigd kon worden. Helaas zat op deze zaterdag het weer niet echt mee. Het was grijs en druilerig waardoor de baan glad was. Ook voor foto's geen ideaal weer dus helaas deze keer niet veel soeps. Toen het tijd was voor de ONK coureurs ging echter het zonnetje schijnen. Helaas in verband met andere verplichtingen alleen maar foto's van de training van deze jongens.
Voor de uitslagen klikt u hier.

13 mei 2015 - Training Joure
Ook deze woensdag avond zijn we naar Joure geweest om te trainen. Het was niet erg druk maar er was een gemêleerd gezelschap coureurs aanwezig. De foto's zijn van enkele sessies en een paar van de zandbaan.

10 mei 2015 - MX Noord Cup Delfzijl
Exact 200 coureurs waren op Moederdag 10 mei 2015 afgereisd naar Delfzijl voor de MX Noord Cup wedstrijd. Het was een zon overgoten dag en het circuit lag er prima bij. Niets stond een mooie wedstrijd dag in de weg. Helaas waren er wel een paar pechvogels. Zo kwam Wesley Hulzebos al na een paar rondjes hard te val en moest met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. Daarnaast waren er nog wat lichtere blessures. Vooral het gebroken sleutelbeen van Ricardo van der Veer was wel sneu, hij kwam niet ten val met de motor maar crashte met z'n fiets. Na een gewonnen eerste manche staat Ricardo nu voor een week bovenaan in de tussenstand maar waarschijnlijk zijn de kansen op het kampioenschap met deze blessure verkeken. Van een andere orde was de pech van Ayrton van Meerveld; Na een superstart in de tweede manche van de MX2 viertakt A lag hij formidabel tweede met een ruime voorsprong op de rest van het veld. Met geen mogelijkheid had men hem in kunnen halen, tot dat hij een lekke achterband kreeg, door een aantal coureurs werd achterhaald en als zesde finishte. Een goede uitslag, maar er had veel meer ingezeten.
Allard moest in de tijdtraining behoorlijk wennen aan het circuit, maar langzaam werden z'n rondjes sneller. In de eerste manche van de MX2 Tweetakt B, die samen reed met de MX2 Viertakt B, eindigde Allard op de achttiende plek overall, de negende plaats bij de tweetakten. De tweede manche had Allard te lang nodig om een andere coureur in te halen. Toen dat eindelijk gelukt was, was hij de aansluiting met de rest kwijt waardoor hij niet verder naar voren kon komen. Resultaat was de elfde plek bij de tweetakten, negentiende van de gecombineerde groep. In het dagklassement eindigde Allard op de negende plaats.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-05-12 22:56:45 door: gerrit

9 mei 2015 - KNMV Lichtenvoorde
Op zaterdag 9 mei was het circuit de Schans in Lichtenvoorde het toneel voor de beide cup-klassen, de NK MX1 en NK MX2. Op een enkel plasje na was het circuit in uitstekende staat en ondanks een straffe wind met nu een dan flinke uitschieters waren ook de weersomstandigheden prima. Aangezien er maar vier klassen aan de start kwamen had de MACL besloten ook een clubklasse aan het programma toe te voegen. Op zich niks mis mee, maar de vooraankondiging dat het een "zeer spectaculaire bijklasse" betrof was waarschijnlijk ironisch bedoeld. Overduidelijk waren alleen de penningmeester en de betreffende coureurs blij met deze toevoeging. Alhoewel bij enkelen ook dit laatste nog moet worden betwijfeld.
Jelmer had in de eerste manche een redelijke start maar helaas viel er in de tweede bocht een andere coureur zo vlak voor hem dat hij deze niet meer kon ontwijken zodat Jelmer ook zelf ten val kwam. Vertrekkende vanaf de negenenveertigste plek begon Jelmer aan een inhaalrace, waarna hij als eenendertigste over de finish kwam. Goed gereden, helaas weinig punten. De tweede manche was de start niet echt geweldig en Jelmer kon ondanks dat hij tot het eind toe knokte hier niet veel verandering in brengen. Een achttiende plek in deze manche was het gevolg waardoor Jelmer in het dagklassement op de vierentwintigste plek eindigde.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

6 mei 2015 - Training Joure
Woensdag 6 mei zijn we naar Joure geweest om te trainen. De baan was onverwacht droog en lag er goed, doch niet vlak, bij. Jelmer en Allard hebben lekker getraind. Er zijn een handje vol foto's van de jeugd tot en met 85cc en slechts een paar van de zandbaan.

3 mei 2015 - KNMV Veendam
Een paar dagen na de Koningscross in Marum waren ook de weersverwachtingen voor de wedstrijd in Veendam op 3 mei niet best. Sterker nog, ze waren verschrikkelijk slecht. Gelukkig komen weersvoorspellingen niet altijd uit en was Veendam die zondag zo'n beetje het beste plekje van Nederland wat weer betreft. Het bleef droog tot de wedstrijden bijna waren afgelopen. Met de beide Cup-klassen, de NK 125cc jeugd, de NK MX2 en de NK MX1 was het wederom een vol programma. Maar omdat er bij de Cup MX2 slechts zesenveertig inschrijvingen waren konden ook deze coureurs in één groep starten. Doordat nu geen enkele klasse in twee groepen hoefde te rijden betekende dit een forse tijdwinst ten opzichte van het schema. En de organisatie werd strak gehouden om het slechte weer voor te zijn.
In alle klassen werd fel gestreden maar de NK MX2 en de NK 125cc jeugd spanden qua spanning wel de kroon. Bij de NK MX2 was het aan de kop in beide manches stuivertje wisselen waarbij Dani de Vries aan het langste eind trok met een eerste en tweede plaats in de manches en de dagoverwinning. Maar de spannendste race was toch wel de tweede manche van de NK 125cc jeugd. Marcel Conijn had de eerste manche met overmacht gewonnen maar kwam de tweede manche bij de start in de eerste bocht ten val. Marcel vertrok van het dertigste en laatste plek maar lag bij de eerste doorkomst al op de achttiende plaats. Met de vechtlust die de familie Conijn eigen is daverde Marcel door het deelnemersveld. Bij het tafeltje het startveld op sprong Marcel bijna twee keer zo ver als de meeste van z'n concurrenten en het leek wel of het gas nergens dicht ging. Toen Marcel uiteindelijk op de derde plek was aangekomen maakte hij nog wel een schuivertje waardoor hij deze manche als vierde afsloot. Hierdoor werd hij in het dagklassement tweede achter Lars Griekspoor die de tweede manche van begin tot het eind controleerde.
Jelmer reed een goede tijdtraining en had de dertiende tijd van de Cup MX2. In de eerste manche ging de start geweldig en Jelmer kwam als zevende de eerste doorkomst door. Hij wist dit niet alleen vast te houden, Jelmer schoof zelfs nog een plekje op waardoor hij om een formidabele zesde plaats finishte. De tweede manche was er echter één om snel te vergeten. Na een slechte start, een valpartij en een bijna valpartij eindigde Jelmer op de dertigste plaats. Dit betekende een zeventiende plaats in het dagklassement.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2015-05-05 10:59:34 door: gerrit

27 april 2015 - KNMV Marum
Hoewel de weersverwachtingen in eerste instantie een beeld gaven alsof we herfst konden verwachten op Koningsdag in Marum viel het weer gelukkig alleszins mee. Het was wel behoorlijk fris maar een lekker zonnetje scheen over Trimunt. Doordat alle klassen in één groep kon worden gereden werd het wedstrijdprogramma enigszins ingekort. Dat was een juiste beslissing, want een eindtijd van even na vijf uur is redelijk, veel later moet het ook niet worden. Het circuit lag er goed in en had niets te lijden gehad van de regen op zondag. Kortom een prima crossdag in Marum en het publiek had de weg naar Trimunt dan ook in grote getale gevonden.
Jelmer had zich helemaal gefocust op deze wedstrijd. Helaas betaalde zich dat niet uit in optimale resultaten. In de tijdtraining raakte Jelmer in de tweede ronde een hek en ging er hard af. Omdat zijn nekbrace niet meer op de juiste plaats wilde gaan zitten kwam Jelmer de pitch in om zich van het ding te verlossen. Op dat moment had hij de tweeëntwintigste tijd dus hier moest wat aan gebeuren. Hoewel de crash hem niet in de koude kleren was gaan zitten zette Jelmer flink aan en had hij aan het eind van de training de dertiende tijd. De eerste manche was de start prima. Jelmer kwam na de eerste ronde door op de zevende plek. Hij wist dit een aantal ronden vol te houden maar zakte toen langzaam af naar de veertiende plaats. De tweede ronde ging de start helaas minder goed. En in de eerste ronde, bij een inhaal poging, week de coureur die ingehaald werd plotseling uit waardoor Jelmer naast het spoor kwam, z'n motor begon te tollen en Jelmer tegen een boom klapte. Nu moest hij helemaal vanaf de zesenveertigste plek en op ruime afstand aan de wedstrijd beginnen. Al snel begon Jelmer de achterhoede in te halen en kwam hij aan het achterwiel van Joris Koops die er ook in het begin van de wedstrijd af was gegaan. Samen denderden ze door het veld en gingen ermee door tot Jelmer op de finish op de negenentwintigste plek lag. In het dagklassement uiteindelijk éénentwintigste, niet slecht maar veel minder goed dan gehoopt.
Voor de overige uitslagen klikt u hier.

19 april 2015 - MX Noord Cup Westerbork
De tweede MX Noord Cup wedstrijd werd verreden op 19 april op een zonovergoten circuit de Weidestukken in Westerbork. Het circuit lag er uitstekend bij en de opkomst was met zo'n 220 coureurs prima. Ook het publiek was in ruime mate aanwezig, vanzelfsprekend mede door het mooie weer. Het enige minpuntje aan de wedstrijd was dat er een paar coureurs als het gevolg van valpartijen met blessures naar het ziekenhuis moesten.
Allard had niet zo'n beste tijdtraining en zat dus in de B groep van de MX2 Tweetakten. Wederom reed deze groep bij de Veteranen. Allard kon nog wel op de eerste startrij staan maar dan helemaal links. Daarom koos hij er voor om rechts op de tweede rij te gaan staan. De start was echter matig. En toen Allard vervolgens een coureur die vlak voor hem viel niet meer kon ontwijken waardoor hij zelf ook ten val kwam was een goede klassering natuurlijk helemaal uitgesloten. Allard eindigde als elfde van de MX2 Tweetakt B-groep. De tweede manche koos Allard dezelfde strategie bij de start. De start was niet beter dan in de eerste manche maar Allard banjerde nu gestaag door het veld naar voren. Hij finishte nu op de vierde plek van de B's.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

15 april 2015 - Training Marum
Woensdag avond 15 april hebben we op Marum getraind. Zoals gewoonlijk was het behoorlijk druk. Naast de reguliere bezoekers waren ook de eersten al aan het trainen voor de NK wedstrijd op Koningsdag, 27 april. Er kon lekker getraind worden al werd het wel vrij rap donker. De MCMO nam dan ook de verstandig beslissing alle sessies wat in te korten en ruim voor negen uur te stoppen met de training. Rijden zolang het verantwoord is, maar ook niet langer.

Door het terug zetten van een backup waren deze foto's en dit nieuws bericht enige tijd afwezig, maar nu staat alles weer online.
Laatst gewijzigd op: 2015-04-24 21:31:12 door: gerrit

12 april 2015 - Speedway & Flattrack Lelystad
Tijdens de KNMV motorcross wedstrijd in Lelystad op 12 april was er op de gravel oval van het Midland circuit een club event voor speedway en flat track. De baansporters hadden flinke belangstelling voor de hoge sprongen van de crossers die ze vanaf hun rennerskwartier konden bewonderen. Daar stond weer tegenover dat wij even over het hek geweest om bij de oval te kijken. Helaas bleek het club event toen net nagenoeg afgelopen dus zijn er maar een handjevol foto's van.

12 april 2015 - KNMV Lelystad
Zondag 12 april was Jelmer aan de beurt bij de KNMV wedstrijd op het circuit van de MC Flevoland in Lelystad. Het weer was gelukkig veel beter dan de dag ervoor. Je kon goed zien dat het had geregend maar de baan was goed berijdbaar. Gaandeweg de dag droogde het circuit op waardoor de coureurs over de dag een met drie verschillende situatie te maken kregen. 's Morgens bij de training glad en vochtig, de eerste manche plakkerig en de tweede manche hard en stoffig. De sighting lap was aangepast; Nu moesten de coureurs na de sighting lap terug het parc fermé in. Dit pakte goed uit want het was hierdoor een stuk minder rommelig. Met de beide cup klassen, de 125cc jeugd en de MX1 en MX2 nationalen was het een vol programma maar ondanks dat het een lange dag werd hoefden er geen manches te worden ingekort, zoals bij de eerdere wedstrijden.
Jelmer reed een prima tijdtraining en zette de vijfde tijd van z'n groep. Ook de start van beide manches gingen goed. En door vervolgens formidabele manches te rijden wist Jelmer met respectievelijk een negende en zevende plaats in totaal beslag te leggen op de achtste plaats. Kortom een wedstrijd waarover we meer dan tevreden waren.

Voor alle overige uitslagen klikt u hier.

11 april 2015 - MX Noord Cup Joure
Zoals de meesten wel weten is de DMX Noord competitie voor seizoen 2015 geschrapt. Hiervoor in plaats wordt er dit seizoen de MX Noord Cup competitie georganiseerd. De eerste wedstrijd van deze reeks werd zaterdag 11 april in Joure verreden. Ondanks dat in verband met de wet op de zondagsrust deze wedstrijd op zaterdag plaatsvond waren toch zo'n 240 coureurs afgereisd naar Joure. De verdeling van de coureurs over de groepen was redelijk zodat alleen de MX2 Tweetakt in een A en B groep gesplitst moest worden. Nagenoeg stipt half tien begonnen de eerste trainingen en een groot deel van de dag kon volgens schema gewerkt worden. Helaas gooide een valpartij bij de 85cc grote wielen in dat opzicht roet in het eten. Sybe Grouwstra raakte lelijk geblesseerd door een valpartij en moest met de ambulance worden afgevoerd. Naast Sybe waren er nog een paar onfortuinlijke coureurs, hoewel zij niet geblesseerd raakten, maar wel met motor en al in de sloot verdwenen.
Ondanks de vertraging hoefden er geen manches te worden ingekort. Het grootste minpunt van de dag was simpelweg het weer. Pittige buien en een koude wind maakten het de coureurs, publiek maar vooral vlaggenisten lastig. Allemaal, maar natuurlijk vooral de laatst genoemden, verdienen een pluim voor de manier waarop ze deze dag tot een groot succes maakten.

Allard kwam vandaag in actie bij de MX2 tweetakt. De training verliep redelijk, Allard was de eerste coureur voor de B-groep. Door in de B-groep in actie te komen, die samen met de Veteranen achter het starthek kwam, was er voor Allard genoeg strijd. De eerst start was niet geweldig, Allard kwam als vijfentwintigste van de hele groep door. Door stug door te gaan wist Allard uiteindelijk als zestiende totaal en derde van de MX2 tweetakt B-groep te finishen. De tweede start ging nog slechter dan de eerste. En toen werd Allard ook nog vlak voor de eerste bocht door een andere coureur getorpedeerd. Allard lag op de grond onder z'n motor en daar boven op lag de motor van de andere coureur. Hierdoor duurde het wel even voor Allard weer rijdend was en achter de rest aan kon jagen. Al in de eerste ronde had Allard de eerste coureur achterhaald en hij bleef in halen totdat hij uiteindelijk als twintigste overall en als vijfde van de MX2 Tweetakt B-groep werd afgevlagd.

Voor de uitslagen klikt u hier.

8 april 2015 - Training Joure
Een flinke ploeg coureurs nam woensdagavond 8 april de laatste gelegenheid ten baat om nog even op Joure te trainen voor de eerste MX Noord Cup wedstrijd. Door drukte zijn er slechts een handje vol foto's gemaakt en dan ook nog van een select groepje coureurs. De kans is groot dat er zaterdag a.s. tijdens de MX Noord Cup wedstrijd veel meer foto's zullen worden gemaakt.

6 april 2015 - Training Lelystad
Druk, heel druk was het tweede paasdag op Lelystad. Zo druk dat het bestuur van de MC Flevoland verschillende opties uit probeerde om de meute coureurs in goede banen te leiden. Dit lukte aardig hoewel het op sommige momenten wel een beetje een optocht was. Maar vooral wat later op de middag kon er toch lekker getraind worden.

22 maart 2015 - KNMV Gemert
Zondag 22 maart was de KNMV wedstrijd in Gemert. De organisatie had de ervaringen van de ONK een week er voor meegenomen en de wedstrijd was dan ook strak georganiseerd. Aan de start kwamen de MX2 en MX1 klassen, zowel Cup als Nationaal, en de NK 125cc jeugd. Hierdoor was het een behoorlijk vol programma en begon men dan ook al om negen uur met de wedstrijden. De baan was eerst nog vlak maar al na de training van de eerste groep van de Cup MX2 begon hij al zwaar te worden. Tegen het eind van de middag waren er gaten waar je een motor in kon laten verdwijnen. Maar de toppers in de nationale klassen gingen er nog steeds overheen alsof het een biljart laken was. Hierdoor was het spectaculair om te zien, want echt spannend was het bij de MX2 en MX1 nationaal niet echt. In beide klassen lag de winnaar beide manches op de finish ongeveer een halve minuut voor op de nummer twee.
Jelmer rijd een goede tijdtraining en heeft de zevende tijd van zijn groep. Bij het oprijden kiest Jelmer een plaats net naast het starthokje en dit blijkt een goede keus. De KTM schiet als een raket vooruit als het starthek valt en Jelmer weet als zesde uit de eerste bocht te komen. In de loop van de manche valt hij wel een paar plekjes terug maar met een veertiende plaats in deze manche zijn we meer dan tevreden. Hoewel de start van de tweede manche ook goed is is hij wel wat minder dan de eerste keer. Ook nu maakt Jelmer geen fouten en hij finisht nu op de achttiende plek. Het resultaat is een prima veertiende plaats in het dagklassement.

De overige uitslagen kunt u bekijken door hier te klikken.

19 maart 2015 - Website MXHotShots vernieuwd!
De website van MXHotShots gaat al een aantal jaren mee. Dus was hij onderhand wel aan vervanging toe. De nieuwe website is nu online. Op het eerste gezicht misschien geen wereldschokkende veranderingen maar toch zijn we er erg blij mee. Wat meteen in het oog springt is het feit dat de sponsors prominenter in beeld komen. Iets minder duidelijk zijn de onderhuidse veranderingen; De website draait nu op een database. Hierdoor kan de inhoud gemakkelijker gemanaged worden maar wat nog veel belangrijker is, is dat ook de fotos in de database zitten. Dit maakt het mogelijk om diverse zoekfuncties toe te voegen. Hier wordt hard aan gewerkt en dit zal de komende tijd uitgerold worden.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-19 01:08:26 door: gerrit

15 maart 2015 - Clubwedstrijd Marum
De eerste clubwedstrijd van het seizoen van de Motorclub Marum en Omstreken was op een zeer koude 15 maart. Een flinke groep coureurs was op deze wedstrijd afgekomen dus waren de meeste klassen redelijk bezet. De baan lag er goed in al waren er hier en daar nog wel wat zachte plekken. De training was kort, de oorspronkelijke intentie was uitsluitend een verkenningsronde, maar het werden er twee of drie. De wedstrijden waren spannend en meer dan de moeite van het bekijken waard.
Het was Allard's eerste wedstrijd op de 125cc. Allard deed bij de start van de eerste manche betrekkelijk rustig aan en moest zich dus vanuit de achterhoede naar voren proberen te rijden. Dit lukte redelijk, zodat hij op een niet onverdienstelijke negentiende plaats eindigde. De tweede manche ging Allard er bij de start iets voortvarender vandoor, maar kwam helaas aan het einde van de eerste ronde ten val. Dus wederom werd het een vergelijkbare inhaalrace waarna Allard in de tweede manche als achttiende werd afgevlagd.
Jelmer kwam in de gecombineerde klasse voor MX1-3 districslicentiehouders, MX1-3 startbewijshouders en MX2 startbewijshouders aan het starthek. Na een goede start stootte Jelmer al snel door naar de vierde plaats en nam na een flink gevecht ook de derde plek over. Helaas kwam hij ten val wat hem een paar plekken koste zodat Jelmer in de eerste manche als vijfde overall finishte. De tweede manche was de start iets minder maar als enige 125cc kon Jelmer goed meekomen in het viertaktgeweld. Vergelijkbaar als in de eerste manche stootte Jelmer door naar de derde plek overall en zonder fouten te maken wist hij deze plek tot de finish vol te houden.

Foto's staan in het menu en voor de uitslag klikt u hier.

14 maart 2015 - Training Joure
Doordat het weer een tijdje droog is geweest is het circuit van de MC Flying Boetoe in Joure voldoende opgedroogd om voor het eerst dit seizoen open te kunnen. De baan lag er eigenlijk gewoon perfect in. Jelmer's motor moest ingereden worden maar omdat hij zelf geen tijd had was dit aan Allard uitbesteed. Allard heeft lekker gereden en de motor klaar gestoomd voor de clubwedstrijd in Marum.

Een paar foto's van deze training staan in het foto menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-17 19:32:38 door: gerrit

8 maart 2015 - KNMV Oss
Het voorjaar begon dit jaar in Oss. Heerlijk zonnig weer met ongekende temperaturen voor de tijd van het jaar. De MC Oss kon zich op 8 maart geen betere omstandigheden wensen voor hun ONK Zijspannen en Quads op de Witte Ruijsheuvel. Het in ruime getale aanwezig publiek zag spannende wedstrijden van natuurlijk de zijspannen, de quads maar ook van de Cup MX1 en Cup MX2 die het bij programma vormden.
Jelmer reed een formidabele tijdtraining. De KTM liep als vergif, misschien wel een beetje te goed. Na vier ronden in de tijdtraining stond Jelmer op de vijfde plaats in z'n groep en zette hij de motor aan de kant. Tegen het einde van de training was Jelmer wel een plaatsje gezakt maar dit was voldoende voor een goede plek aan het starthek. Na wat afstelwerk waren we er weer helemaal klaar voor. Jammer genoeg ging de start niet naar wens. Bij de berg op starten bleek lastig en Jelmer begon in het achterveld aan de manche. Doordat hij niet goed in z'n ritme kwam was het lastig inhalen waardoor Jelmer op de dertigste plaats finishte. De tweede manche gingen zowel de start als het rijden beter. Jelmer wist constante ronden te rijden waardoor hij langzaam een paar plekjes naar voren schoof eindigde op de drieëntwintigste plek. Voor de overige uitslagen klikt u hier.

Een overdaad aan foto's van alle klassen staan in het foto menu.

6 maart 2015 - DMX-NOORD onder nieuwe naam?
Medio jaren 90 is de DMX-competitie opgezet, om rijders met een districtslicentie een volwaardige, regionale competitie te kunnen bieden. In district Noord is hiervoor een DMX stuurgroep in het leven geroepen, die bestaat uit een DMX-bestuur en stuurgroepleden. Deze leden zijn afgevaardigden van de clubs waar jullie lid van zijn. Binnen de stuurgroep hebben jullie afgevaardigden volwaardig stemrecht. Het DMX-bestuur zelf heeft geen stemrecht. Hiermee ligt de verantwoordelijkheid van beslissingen van de stuurgroep bij de clubs. En dat is ook logisch, want de clubs organiseren de wedstrijden en zijn verantwoordelijk voor o.a. de veiligheid. In district Noord heeft de DMX zich de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot een goed georganiseerde competitie.
Voor 2015 heeft de KNMV wijzigingen aangebracht in het DMX-reglement. De stuurgroep van district Noord kan zich in een aantal wijzigingen niet vinden. Vooral wijzigingen waarbij de veiligheid mogelijk in het gedrang komen, zijn niet acceptabel. Pogingen om met de KNMV hierover in gesprek te gaan, zijn gestrand en uiteindelijk heeft de stuurgroep de koe bij de horens gevat en een ultimatum gesteld aan de KNMV. De eis is gesteld dat het DMX-reglement door de KNMV zou worden aangepast op een wijze dat de stuurgroep zich er wel in zou kunnen vinden en dat dit voor vrijdagavond 6 maart a.s. door de KNMV zou worden toegezegd. Als de KNMV hiertoe niet bereid is, worden er in district Noord geen DMX wedstrijden meer georganiseerd, maar organiseert de stuurgroep een eigen alternatieve competitie voor de regio Noord.
De KNMV heeft ons op 5 maart jl. laten weten dat zij dit intern willen bespreken, uit de impasse willen komen, maar meer tijd nodig hebben en uiterlijk 13 maart a.s. met een reactie komen. De KNMV weet dat onze voorbereidingen op de wedstrijden echter al in volle gang zijn, op basis van de voorwaarden die door de stuurgroep zijn bepaald. De stuurgroep hoopt van harte dat de KNMV alsnog meegaat met haar voorwaarden. Onze succesvolle competitie zal dan onder de naam DMX Noord blijven bestaan. Mocht de KNMV echter bij haar standpunt blijven, dan zullende deelnemende clubs in 2015 géén DMX-Noord wedstrijden organiseren, maar wordt het een eigencompetitie, de MX NOORD CUP! De stuurgroep heeft daarbij volledige zeggenschap over de taken en verantwoordelijkheden.
Voor jou als rijder verandert er dan feitelijk weinig, behalve dat je de naam van de competitie in je agenda moet veranderen! Alle reeds vermeldde data voor de wedstrijden 2015 blijven gewoon staan, dezelfde klassen, nagenoeg dezelfde reglementen als voorheen en op dezelfde vertrouwde circuits!! Voor de verantwoordelijke clubs verandert er dan net genoeg om het plezierig en praktisch uitvoerbaar te houden! Daarnaast kunnen we op volledige organisatorische ondersteuning rekenen van hetzelfde team, dat de afgelopen jaren namens de KNMV de ondersteuning heeft geboden!
Als de weergoden het toelaten gaan we gewoon van start op 29 maart a.s. in Makkinga en hopen we van harte jullie te mogen begroeten. Wij wensen alle deelnemers aan onze …..competitie alvast veel en veilig crossplezier!!
Met vriendelijk groet,

MCO Prikkedam, MC Flying Boetoe, BMCC Westerbork & MC Beilen, MC Delfcross, MC Veendam, MRTO Vledderveen, MC Marum en MSV Motodrome

4 maart 2015 - Website Motorclub Marum en omstreken
Het webadres van de website van de Motorclub Marum en omstreken is met onmiddelijke ingang gewijzigd in www.mcmarum.eu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-17 20:27:18 door: gerrit

1 maart 2015 - KNMV Lochem
Op 1 maart was de start van het KNMV motocross seizoen. De NK 85cc grote wielen, NK 125cc jeugd, NK MX2 en NK MX1 moesten naar Heerde. In Lochem was de eerste ONK zijspannen en Quads met in het bijprogramma de beide Cup-klassen. Nieuw is dit seizoen voor elke manche een sighting lap. Om niet in tijd nood te komen moest hiervoor wel de laatste wedstrijd ronde worden opgeofferd. Ook is er nu geen vrije training meer maar begint gelijk de tijdtraining. Een andere reglementswijziging is dat de Cup MX2 niet meer gesplitst wordt in een tweetakt en viertakt klasse.
Jelmer moest in de eerste groep trainen. De baan was nog vochtig en dus glad maar goed te doen. In z'n groep zette Jelmer de achtste trainingstijd, ruim voldoende voor de A-groep. Helaas ging het bij de start van de eerste manche mis. Jelmer had een prima start maar werd aangetikt door een coureur die van z'n lijn afweek. Toen Jelmer z'n machine weer bijna onder controle had werd hij door een andere coureur geraakt en was er geen houden aan, een valpartij was het gevolg. Dus moest Jelmer op de veertigste en laatste plaats en op een ruime achterstand aan de wedstrijd beginnen. Maar Jelmer liet het hoofd niet hangen en reed al snel het gat met de achterhoede van het veld dicht. Vervolgens moest Jelmer de coureurs gaan inhalen. Dit lukte aardig met een dertigste plek als gevolg. De tweede manche was de start gelukkig wel goed en kwam Jelmer de eerste ronde als achttiende door. Jelmer kon dit echter niet vasthouden en moest een paar plekjes prijsgeven. Maar Jelmer bleef tot het einde van de manche knokken en eindigde deze tweede manche op de tweeëntwintigste plaats. Voor de overige uitslagen klikt u hier.

Door omstandigheden zijn er alleen van de trainingen en een paar eerste manches foto's gemaakt, deze staan links in het fotomenu. Het is de bedoeling dat de volgende wedstrijd in Oss wel alle klassen ruimschoots aan bod komen.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-17 19:39:02 door: gerrit

26 februari 2015 - MX Stage Spanje Sant Celoni circuit ParcMotor Vallgorguina
De laatste dag van ons Spaanse avontuur zijn we naar het circuit Vallgorguina geweest. Het is een circuit met veel schansen en daardoor populair bij fotografen. Maar ook veel, soms bekende coureurs, weten de weg naar Sant Celoni te vinden. Gedurende de dag regende het wel een tijdje maar het bleef redelijk beperkt en de baan kon het zat hebben. Ook de coureurs hadden er niet erg veel last van al werd het wel een beetje glibberiger op de baan.

Ook nu staan de fotos in het menu.

25 februari 2015 - MX Stage Spanje Sant Hilari circuit Saletta del Mas
Op 25 februari zijn we naar het privé circuit Saletta del Mas gekozen, in de volksmond beter bekend als "het kasteel". Toen we aankwamen moesten we even wachten want het circuit werd nog geprepareerd. Geen probleem, want naast de twee crossbanen, waarvan één vooral voor quads, liggen er rond de berg en rond het kasteel een aantal enduro tracks, dus konden de coureurs gelijk gaan rijden als ze dat wilden. Deze enduro tracks vielen goed in de smaak waardoor er veelvuldig gebruik van werd gemaakt. Het resultaat is natuurlijk veel minder foto's maar zeker niet minder plezier. Doordat het licht een groot deel van de dag niet optimaal was zijn veel foto's ook niet geweldig. Maar aan het eind van de middag naderde het gouden uurtje en kon nog een leuke photoshoot met een aantal coureurs worden gedaan.

Alle foto's zijn te vinden in het fotomenu.

24 februari 2015 - MX Stage Spanje Bellpuig circuit de motocros de Catalunya Montperler
Een circuit waar momenteel de Grand Prix's gereden worden is het circuit de motocros de Catalunya Montperler in Bellpuig. Ook dit circuit hebben we afgehuurd zodat we met ons ploegje het rijk alleen hadden. Het waaide zo hard dat de jongens af en toe het gevoel hadden dat ze van de baan waaiden maar allengs werden de sprongen hoger en verder. Ook hier waren de hoge opstappen en diepe afdalingen opvallend aanwezig. Het is een prachtig circuit maar voor de mindere goden misschien net iets te uitdagend.

Wederom staan de foto's in het fotomenu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-17 19:57:02 door: gerrit

23 februari 2015 - MX Stage Spanje Olvan circuit Baix Bergueda
Een heel ander circuit troffen we aan bij de MC Bergueda, een circuit met grote hoogte verschillen. Om de berg rap af te dalen moet men wel een groot hart hebben. Een prachtig circuit waarin het verleden grand prix zijn verreden maar helaas lag het circuit er niet echt lekker bij. Stof, harde randen en knippen maakten het onze coureurs behoorlijk moeilijk. Maar toch een geslaagde middag gehad op dit circuit.

Ook nu staan de foto's links in het fotomenu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-17 19:58:23 door: gerrit

22 februari 2015 - MX Stage Spanje Vidreres
De derde dag van ons Spanje avontuur gingen we naar een baantje vlakbij, Vidreres. Deze baan is behoorlijk aangepakt want tot voor kort was hij uitsluitend geschikt voor brommers en wat jeugd. Nu is het een volwaardige crossbaan. Het weer was perfect, echt T-shirt weer en het was gezellig druk waaronder behoorlijk veel buitenlanders.

De foto's zijn nu beschikbaar via het fotomenu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-17 20:24:24 door: gerrit

21 februari 2015 - MX Stage Spanje Fonollosa circuit El Pinyer
De volgende dag was de groep compleet en vertrokken we naar een voor ons nieuw circuit, El Pinyer in Fonollosa. Een mooie baan van rood zand. Het was er behoorlijk druk en er waren ook een paar zijspannen in de baan, waaronder de toppers Etienne Bax & Kaspars Stupelis. Het circuit lag wel een flink eindje van ons verblijf maar was de rit meer dan waard.

Ook deze foto's staan nu links in het menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-17 20:28:57 door: gerrit

20 februari 2015 - MX Stage Spanje Santa Coloma de Farners circuit Can Mariano (Ronny Renders track)
Al weer voor het derde jaar op rij zijn we op trainingstage naar Spanje geweest. Vertrokken op donderdagavond waren we even na elven op onze plaats van bestemming in Macanet de la Selva. Na wat spullen uitgeladen te hebben gingen we gelijk door naar het circuit in Santa Coloma de Farners zodat Jelmer en Allard rond het middag uur al op de motor zaten. Het circuit was behoorlijk veranderd maar na een paar rondjes wennen gingen ze allebei al goed rond.
De foto's van onze eerste trainingsdag in Spanje staan nu in het foto menu.
Laatst gewijzigd op: 2015-03-17 20:30:11 door: gerrit

24 januari 2015 - Indoor Supercross Pesse
Het merendeel van de crossbanen is gesloten door de vele regen die is gevallen. De oplossing hiervoor is de heleboel overdekken. Nu gaat dat met een crossbaan natuurlijk een beetje lastig, maar bij de indoor cross in Pesse had men de oplossing gevonden. Voor het tweede jaar achtereen werd in de manege Smit gecrossed. De start was in de kleine bak, door de corridor naar de grote bak en daar was een heus supercross circuit aangelegd. Een leuk circuit dat voor iedereen te doen was maar toch voldoende uitdagend bleef. Heel veel crossers hadden de weg naar Pesse gevonden en hierdoor was het programma lang. Tel daarbij op de vertraging door een weigerachtige transponderlus en het was duidelijk dat het een lange dag ging worden. Maar iedereen bleef enthousiast. Van 's middags één uur tot tegen middernacht kon het ruimschoots aanwezig publiek genieten van spannende wedstrijden.
Jelmer deed mee in de Superklasse, de klasse voor startbewijshouders. De training ging goed en ook de eerste manche kwam Jelmer goed uit de verf, met een vierde plek. De tweede manche kon Jelmer niet vol uit gaan door een klein technische probleempje. In de derde manche Jelmer ging er wederom vol tegen aan maar was het resultaat niet geweldig door twee valpartijen.
Erg veel foto's staan in het foto menu. Op de foto's is duidelijk te zien dat de hal regelmatig blauw van de rook stond, maar wat wil je ook met twaalf crossmotoren aan de bak. Alle uitslagen, uitgezonderd de brommers en pitbikes, zijn hier te vinden.