Logo MXHotShots

25 november 2018 - Training Makkinga
Omdat het al meer dan een maand geleden was dat Jelmer had gereden zijn we zondagmorgen 25 november naar de Prikkedam geweest om te trainen. Het was redelijk druk, maar de omstandigheden leenden zich niet zo goed voor het maken van spectaculaire foto's.

28 oktober 2018 - Gerrit Zijm cross Texel
Zondag 28 oktober werd al weer de twintigste editie van de Gerrit Zijm motorcross wedstrijd verreden. Ook dit keer weer een geweldig evenement. Onder ideale omstandigheden kwamen bij de twee uurs cross op de jeugdbaan zo'n veertien brommer teams en zeven 50cc teams aan de start. Hierbij bestond een team uit maximaal twee personen maar er waren ook genoeg coureurs die de wedstrijd alleen reden.
Voor de 65cc, 85cc en 125cc & hoger was het normale crosscircuit was uitgebreid met gras en bouwland. Hierbij reden de 65cc en 85cc al een grote ronde maar voor de 125cc en hoger was het circuit deze keer zelfs zo'n zes en halve kilometer.
Bij de 65cc waren er vijf teams en bij de 85cc dertien teams, wederom meestal weer bestaande uit twee personen hoewel ook hier een paar coureurs de wedstrijd alleen reden.
Traditioneel zit er in het parcours van de 125cc en hoger voor de helden ook de sloot. Deze kun je ook links laten liggen, maar dan moet je wel omrijden; Geen goed idee als je een hoge klassering wilt halen. Deze keer was de sloot wel erg diep dus de organisatie moest enige aanpassingen verrichten om dit stuk veilig te houden.

Jelmer reed de wedstrijd samen met Tim Mulder en Ronald Nicola. De heren hebben zich kranig geweerd wat resulteerde in een fantastische zesde plaats van de meer dan zeventig teams.

Voor de uitslagen van de 50cc en brommers klikt u hier, voor de 65cc en 85cc hier, en voor overige uitslagen van de vier uurs cross hier.

Deze keer werkt het zoeken op naam niet fantastisch. Sowieso staan de foto's van de meeste teams bij alle deelnemers van de teams maar ook waren veel rijnummers onleesbaar of kwamen ze niet op de deelnemerslijsten voor. Verschillende teams hadden zich er met de rijnummers wel een beetje gemakkelijk afgemaakt. Dus om al je eigen foto's te bekijken vraagt deze keer wat meer zoekwerk. Tenminste als je op de foto staat want het is lang niet gelukt om van alle coureurs foto's te maken, vooral bij de jeugd zal dit het geval zijn.

20 oktober 2018 - Strandrace Lemmer
Voor het eerst in meer dan twintig jaar was zaterdag 20 oktober het strand van Lemmer weer het strijdtoneel voor een strandcross. Bijna 300 coureurs verdeeld over vier klassen kwamen in het zware zand van Lemmer Beach in actie. Er was een leuk circuit aangelegd, hoewel er na de trainingen wel de dubbelsprongen werden uitgehaald en de waves voorzien werden van een rustpunt. Dit allemaal om de veiligheid te bevorderen, vooral gezien het grote snelheidsverschil tussen de (semi-)pro's en de liefhebbers. Het in grote getale aanwezige publiek kreeg prachtige wedstrijden voorgeschoteld en iedereen was dan ook enthousiast. Traditioneel zijn er bij een strandcross veel valpartijen en deze wedstrijd was dan ook geen uitzondering maar gelukkig zonder al te veel ernstige gevolgen.

Allard kwam in actie in bij de 125cc. Hij zette in de tijdstraining een redelijke drieëndertigste tijd. Net niet genoeg voor een plek op de eerste startrij maar nu kon Allard wel een gunstige plek op de tweede rij kiezen. De start van de eerste manche ging dan ook voortreffelijk maar Allard bleef wel voorzichtig waardoor hij een flink aantal plekken verloor, die hij echter tijdens de wedstrijd bijna allemaal weer goed maakte. Resultaat de negenentwintigste plaats. Bij de tweede start ging Allard langer door en hij begon de wedstrijd dan ook een aantal plaatsen gunstiger dat de eerste manche. Door ook nu op te klimmen reed Allard tegen het eind van de wedstrijd op de zesentwintigste plaats. Helaas kwam hij toen ten val en verloor hij een aan plaatsen waardoor hij nu als dertigste over de finish kwam. Met een achtentwintigste plaats in het dagklassement van de 125cc plaatste Allard zich ruimschoots voor de superfinale. Helaas kreeg hij hier te maken met een pijnlijke knie en een lekke radiateur zodat Allard al in het begin van de wedstrijd de strijd moest staken.

Jelmer zette een prima elfde tijd in de tijdtraining van de 250cc. Met een superstart begon Jelmer aan de eerste manche en hij kwam de eerste ronde als zevende door. Ondanks dat Jelmer een paar plaatsen verloor waren we zeer tevreden met de elfde plaats in deze manche. De tweede manche ging ook voortreffelijk en Jelmer lag na de eerste ronde op de vijfde plek. Vervolgens viel hij een paar plaatsen terug maar maakte ook weer een aantal plekken goed zodat hij halverwege de wedstrijd wederom op vijf lag. Jelmer bleef strijdvaardig maar moest toch twee plekken prijsgeven, hierdoor finishte hij op een super zevende plek, in het dagklassement achtste van de 250cc. Van elke klasse mochten in de superfinale de eerste tien achter het starthek plaatsnemen, de rest moest aansluiten. Dus Jelmer stond direct achter het starthek maar kon dit niet echt verzilveren en kwam na de eerste doorkomst als vijfentwintigste op het scherm. Jelmer klom in de half uur durende superfinale uiteindelijk op naar de tweeëntwintigste plaats overall en zesde van de 250cc. Prima prestatie en al met al een geweldige dag.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

14 oktober 2018 - Training Marum
De Indian Summer houdt aan, dus ideaal weer om te crossen. Tenminste Jelmer had er zin in, maar omdat zijn motor momenteel gereviseerd wordt maakte hij tijdens de zondagmorgen training op Marum gebruik van Allard's 125cc. Dat Jelmer het tweetakt rijden nog niet verleerd was werd al vrij snel duidelijk. Het zag er goed uit en Jelmer had er plezier in.

8 oktober 2018 - Red Boetoe Knock out
Vorig jaar was de Flying Boetoe nog genoodzaakt om de Red Boetoe Knock Out af te gelasten in verband met de slecht baanconditie door overvloedige regenval waar dit jaar waren de weersomstandigheden bijna zomers. Helaas was de opkomst niet overweldigend mogelijk omdat deze derde editie samenviel met enkele andere evenementen. Maar de negenentwintig coureurs die de anderhalfuurs race reden maakten er een waar spektakel van. Het begin van de wedstrijd was een soort van Les Mans start; Met het belangrijkste verschil dat de coureurs niet naar hun motor moesten rennen maar met hun motor over het startveld sprintten om zo snel mogelijk aan de wedstrijd te kunnen beginnen. De Flying Boetoe had er weer een leuk circuit van gemaakt waarbij bijna de gehele zandbaan werd gebruikt met aan één zijde chicanes en een extra springbult aan het eind van de echte eind waarmee de coureurs de crossbaan weer opsprongen. Tijdens de wedstrijd was één pitstop verplicht, op het middenterrein van de zandbaan, waarbij een flink stuk moest worden gelopen omdat in de gehele pits rijden niet was toegestaan. Rolf Booi, die de vorige editie derde werd, wist net als bij de eerste RBKO de overwinning naar zich toe te trekken. Luuk Muileboom werd tweede, gevolgd door Jelmer Hofstra. Allard eindigde op de vijfde plaats overall, waarmee hij de beste Junior werd en dus in deze klasse de hoogste trede van het ereschavot mocht beklimmen.

Voor de jeugd waren er respectievelijk een wedstrijd op het verkort circuit van vijftien minuten en een wedstrijd van een half uur op het complete circuit. Afgezien van de prijsuitreiking hebben we hier geen foto's van.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

7 oktober 2018 - DMX finale Heerde
Zondag 6 oktober organiseerde de MSV-NOV Heerde de landelijke DMX finale voor district Midden. Gelukkig waren de weergoden ons welgezind, dat hebben we in het verleden in Heerde wel anders meegemaakt. Ondanks dat zo'n wedstrijd voor de ene coureur beter uitpakt dan voor de andere, valpartijen of mechanische pech kunnen een zekere podiumplaats in rook op doen gaan, was het over het geheel genomen een succesvolle dag.

Voor district Noord kwamen ruim honderd coureurs in actie, waarbij diverse podiumplaatsen in de wacht werden gesleept en ook een aantal kampioensbekers mee naar het Noorden gingen. Bij de 50cc was de vierde plaats voor Kay Zijlstra, kampioen Liam Peeters (Zuid). Bij de 65cc kleine wielen een vijfde plaats voor Wez Hilberts, kampioen Stan Mathieu (Zuid) en bij de 65cc grote wielen zelfs een derde plaats voor Kane Mulder, kampioen Noam Blomme (Zuid). Ook bij de 85cc kleine wielen een vijfde plaats voor Niek Wehkamp, kampioen Guus Oomen (Zuid). Geweldige prestaties van de coureurs in de kleinste klassen, maar in de 85cc grote wielen was het succes helemaal compleet; De eerste drie plaatsen werden bezet door Noorderlingen met als kampioen Dirk Winder, gevolgd door Boyd van der Vinne en Jesper Gremmer. En ook bij de 125cc groot succes met Alex van der Veen als kampioen en een derde plaats voor Rick Wichertjes. Bij de 250cc werden de plaatsen twee tot en met vijf bezet door Noord, met Arjen Froma op twee en Patrick van Pelt op drie, kampioen Carlos Hulsen (Zuid). Ook in de 500cc ging het kampioenschap naar Zuid met Joël van Mechelen maar Bart Conen verdedigde onze eer met een tweede plaats. Bij de Veteranen helaas deze keer geen podiumplaatsen voor Noord, daarentegen was dit de enige klasse waar met Andres Jongerden een coureur uit Midden het kampioenschap op eiste.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

28 september 2018 - Training Joure
De laatste woensdagavond training van 2018 op circuit de Polderbosk van de MC Flying Boetoe was op 28 september. Het wordt domweg te vroeg donker.

23 september 2018 - DMX Veendam
Zondag 23 september was de laatste DMX Noord wedstrijd van seizoen 2018. Het was een grijze dag en, hoewel de weersvoorspellingen hadden beloofd dat het pas aan het eind van de middag zou gaan regenen, was het de hele dag nat en koud. Halverwege de trainingen begon het te miezeren maar gelukkig bleef het circuit redelijk begaanbaar, hoewel diverse coureurs eigenlijk wel na de eerste manche naar huis wilden. Echter toen tijdens de tweede manche van de 500cc, de laatste manche van de dag, het begon te plenzen was de lol er echt af.

De tijdtraining ging niet echt lekker bij Allard. Maar de vierentwintigste tijd die hij had gezet was ruim voldoende voor de A-groep. De eerste manche werd Allard bij de eerste bocht opgesloten en hij begon in de staart van het veld aan de wedstrijd. Toch wist Allard op te klimmen naar een niet onverdienstelijke twintigste plek. De tweede manche was de start een stuk beter maar door twee valpartijtjes werd Allard toch flink teruggeworpen waardoor het resultaat nu de éénentwintigste plaats was.
Het lag niet echt in de planning maar Jelmer besloot ook deze DMX wedstrijd mee te doen. Ondanks het gebrek aan wedstrijd ritme ging het aardig. In de tijdtraining een nette zesde tijd en in de eerste manche een goede maar zwaarbevochten vierde plaats. In de tweede manche lag Jelmer ook goed maar helaas kwam hij toen even ten val. Hij wist gelukkig wel weer een aantal plekken goed te maken en als de wedstrijd langer was geweest had er zelfs nog meer in gezeten dan de zesde plek die Jelmer nu behaalde.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

19 september 2018 - Training Joure
Woensdag 19 september hebben Jelmer en Allard eindelijk weer eens samen getraind. Natuurlijk met nog heel veel anderen want het was aardig druk op Joure. De duisternis viel al vroeg in, waardoor de laatste foto's een beetje donker zijn.

12 september 2018 - Training Joure
Woensdagavond 12 september, ondanks de regen was Joure open en lag er goed bij. Een beetje glad, maar dat was dan ook alles. Allard heeft, samen met een flink deel van de rest van het JRD team, getraind. Hij was niet echt tevreden maar op zich zag het er goed uit.

9 september 2018 - DMX Marum
De voorlaatste wedstrijd in de DMX Noord competitie 2018 was op 9 september in Marum. Zoals gebruikelijk in Marum was de opkomst hoog met een deelnemersaantal van ruim boven de 200. De voorbereidingen van de MCMO waren prima maar dat kon niet voorkomen dat de baan hier en daar lastig was. Door enkele kleine aanpassingen konden de grootste pijnpunten echter vlot worden opgelost.

Allard reed een redelijke tijdtraining met een drieëntwintigste tijd, wat recht gaf op een plek aan het starthek in de A-groep. Helaas ging het bij de eerste start mis; Allard zat er mooi tussen maar toen een coureur voor hem een schuivertje maakte ging Allard ook onderuit en werd ook nog geraakt door achterop komende coureurs. Als laatste vertrok Allard aan de wedstrijd maar door redelijk door te rijden wist hij toch als achtentwintigste te finishen. De tweede manche had Allard een prima start maar waarschijnlijk met de gebeurtenissen van de eerste manche in het achterhoofd deed Allard richting de eerste bocht redelijk voorzichtig waardoor hij een aantal plaatsen verloor. Toen Allard later nog even in een opstopping terecht kwam viel hij een plaats of vijf terug. Ook was toen het ritme weg zodat Allard terug zakte naar de drieëntwintigste plaats, ook z'n plek in de daguitslag.
Voor Jelmer was Marum weer de eerste wedstrijd na z'n blessure, opgelopen bij een crash op dezelfde baan. Jelmer reed een prima tijdtraining met een zesde plek. De eerste manche ging de start redelijk alleen kwam Jelmer aan het eind van het eerste rondje ten val wat hem flink wat plaatsen kostte zodat hij als tiende finishte. De tweede manche was de start helemaal goed en kwam Jelmer als tweede uit de eerste bocht. Gedurende de wedstrijd brak het gebrek aan training en wedstrijd ritme Jelmer wel wat op zodat hij terugzakte naar de zesde plek. Gezien de omstandigheden een prima klassering.


Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2018-09-13 10:28:19 door: gerrit

5 september 2018 - Training Joure
Op woensdagavond 5 september heeft Allard, net als een groot deel van de rest van het JRD team, even op Joure getraind. Baan was niet super vlak, maar dat was geen enkel probleem voor de heren. Het was gezellig druk maar toch ruimte genoeg voor iedereen.

4 september 2018 - DMX Vledderveen
Zaterdag 1 september organiseerde de MRTO in Vledderveen de eerste DMX Noord wedstrijd na de zomerstop. Het circuit lag er goed bij maar werd hier en daar al snel tricky. Er waren wel een aantal valpartijen maar gelukkig bleven de meesten zonder ernstige gevolgen. Een acceptabel aantal van ruim honderdvijftig coureurs had de weg naar Vledderveen gevonden. Doordat zowel de Dames en de Masters als de 250cc en de 500cc gecombineerd werden én er geen vertraging was door valpartijen, rode vlag situaties of anderszins was het geen lange wedstrijddag en kon iedereen mooi op tijd huiswaarts keren.

Allard ging op zich wel aardig tijdens de tijdtraining maar had naar eigen zeggen wat moeite met de baan omdat er in de meeste bochten maar één spoor lag of wel twee sporen maar die al vroeg op hetzelfde punt eindigden. De vierentwintigste tijd in de tijdtraining was echter goed genoeg, hoewel het wel een plekje op de tweede startrij opleverde. De eerste manche had Allard een prima start. Na wat schermutselingen in de eerste ronde kwam hij als twintigste door. Allard wist dit prima te consolideren en finishte als negentiende. De tweede start was ook aardig maar net iets minder dan in de eerste manche. Allard klom gedurende de wedstrijd op naar de twintigste plek, wat in het dagklassement een negentiende plaats opleverde. Dus wederom een top twintig klassering.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

22 augustus 2018 - Training Joure
Na een periode van afwezigheid vanavond weer even naar Joure geweest. Een beetje stoffig, maar de baan lag er mooi in en was goed te doen.

8 augustus 2018 - Training Rutten
Woensdag 8 augustus heeft Jelmer weer even lekker op Rutten getraind. Ook deze keer lag het circuit er goed bij en hier werd dan ook volop gebruik van gemaakt.

1 augustus 2018 - Pocket bike training op kart circuit Marche-en-Famenne
Tijdens een weekje vakantie hebben we gekart op het circuit van Marche-en-Famenne. Afwisselend met de karts kwamen ook een handjevol coureurs met pocket bikes in actie. Geen motocross maar te leuk om ook hier niet wat foto's van te schieten.

25 juli 2018 - Training Rutten
Nu geen regenseizoen, maar geeft de langdurige droogte problemen. In verband met het gebrek aan mogelijkheden om te sproeien en daarnaast ook het brandgevaar zijn veel circuits in de omtrek gesloten. Maar de MC NOP was er in geslaagd om woensdagavond 25 juli 2018 een nagenoeg perfect circuit neer te leggen. Een aardig groepje coureurs maakte van deze gelegenheid gebruik om ondanks de hitte toch wat trainingsrondjes te maken. Voor Jelmer was het de eerste keer na z'n crash op Marum dat hij weer in actie kwam.

11 juli 2018 - Training Joure
Woensdagavond 11 juli 2018 was het circuit van Joure behoorlijk stoffig. De opkomst was niet super groot, dus dit was geen probleem en het leverde wel mooie plaatjes op.

7 juli 2018 - DMX Joure
Door de lange periode van droogte begon het circuit van de MC Flying Boetoe er beetje als de Sahara uit te zien. Om te zorgen dat we zaterdag 7 juli 2018 vertrouwd een DMX wedstrijd konden organiseren hadden de vrijwilligers van de club de hele week 's avonds de baan flink besproeid. En al die tanks water hadden resultaat opgeleverd want het circuit lag er prima bij. Ondanks dat er aan het begin van de dag wat vertraging was waren de wedstrijden toch mooi op tijd afgelopen. Dat kwam mede omdat de 250cc en 500cc bij elkaar reden. Jammer dat de opkomst in deze klassen niet groter was maar het leverde wel mooie wedstrijden op.

Allard reed op zijn thuiscircuit een prima tijdtraining met een zestiende tijd. Hij kon dan ook een goede startplek uitzoeken en stond beide keren gelijk naast het starthokje. De starts waren beide manches acceptabel en door flink de strijd aan te gaan eindigde Allard de eerste manche op de vijftiende plek en de tweede manche zelfs als veertiende. In het dagklassement leverde dit ook een veertiende tijd op, Allard's best prestatie ooit.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

Deze wedstrijd was de laatste voor het zomer reces, we gaan op 1 september verder met de DMX competitie in Vledderveen.

27 juni 2018 - Training Joure
Waarschijnlijk met het oog op de naderende DMX op het circuit van Joure was het hier woensdagavond 27 juni behoorlijk druk. De baan was afwisselend stoffig en vochtig.

23 juni 2018 - DMX Emmen
Voor de tweede keer dit seizoen waren we op 23 juni te gast op het Motodrôme in Emmen. Dat we al wat verder in het seizoen komen was goed te merken aan het aantal deelnemers, dat fors lager lag dan de vorige wedstrijd op dit mooie maar behoorlijk zware circuit. En natuurlijk heeft het feit dat deze wedstrijd op zaterdag was er ook mee te maken. In alle klassen werd fiks gestreden dus de aanwezige toeschouwers kregen mooie wedstrijden voorgeschoteld.

Allard plaatste zich met een negenentwintigste trainingstijd ruim voor de A-groep van de 125cc. De eerste manche had Allard niet een geweldige start en toen hij gestaag wat naar voren kwam, viel hij even waardoor hij weer een aantal plaatsen werd teruggeworpen. Gelukkig kon hij toch nog een aantal coureurs achterhalen. Dit resulteerde in een drieëndertigste plaats in deze manche. De tweede manche was de start nagenoeg gelijk maar nu ging Allard beter en wist op te klimmen tot de achtentwintigste plek. Totaal over de dag dertigste.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2018-06-29 21:22:00 door: gerrit

20 juni 2018 - Training Joure
Woensdagavond 20 juni was het behoorlijk druk op Joure. Een bont gezelschap aan coureurs reed z'n trainingsrondes op het circuit de Polderbosk.

10 juni 2018 - DMX Delfzijl
MC Delfcross is terecht heel trots op hun automatische sproei-installatie. En aangezien de baan er op zich perfect bij lag maar gedurende de dag wel een beetje stoffig werd waren ze er als de kippen bij om hun nieuwe speeltje te showen. De dag verliep, ondanks één herstart, redelijk geolied. Dus waren we deze keer, zondag 10 juni, vroeg klaar.

Allard reed best lekker in de tijdtraining. Toch kwam hij net een kleine tweehonderdste van een seconde tekort voor de A-groep. Dus voor het eerst dit jaar in de B-groep, maar Allard mocht wel als eerste zijn plekje achter het starthek zoeken. De start van de eerste manche zat Allard er redelijk bij maar omdat na de eerste bocht een drietal coureurs waren gevallen moest de wedstrijd worden afgebroken. Gelijk weer achter het starthek. Allard was bij de herstart de eerste meters super weg. Totdat z'n motor stilviel en tot overmaat van ramp ook niet meer wilde starten. Toen de Husqvarna eindelijk weer een teken van leven gaf waren de overige coureurs al lang uit het zicht verdwenen. Maar Allard gaf de moed niet op en zette vol vuur de achtervolging in. Met rondetijden die tot bijna drie seconden sneller waren dan de koplopers vocht Allard zich naar voren tot de zesde plek. En als de wedstrijd iets langer had geduurd had er nog meer in gezeten. De tweede manche ging de start gelukkig wel goed en kwam Allard bij de eerste doorkomst als zesde door. Allard reed voor wat hij waard was maar doordat het inhalen van de coureurs voor hem veel tijd en kracht kostte was de tweede plek in deze manche het hoogst haalbare.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

3 juni 2018 - DMX Vledderveen
Na regen komt zonneschijn. Maar in Nederland komt na warm weer meestal onweer met veel regen. Dit lag dan ook in de lijn der verwachtingen maar ondanks de voorspellingen bleef het Vledderveen bespaard. Tenminste tot vlak voor het weekend, toen viel het water met bakken uit de lucht. Gelukkig had de MRTO de keuze gemaakt om de woensdag voor de DMX niet open te gaan zodat het circuit vlak en redelijk ingeklonken was. Zaterdag morgen was het een kwestie van het overtollige water weg te zuigen en daarna de baan los te trekken zodat de laatste restjes door de aarde opgenomen konden worden. Het resultaat was geen topbaan maar de conditie van het circuit was alleszins redelijk te noemen.
Zondag 3 juni waren een kleine 150 coureurs naar Vledderveen getogen. Met een behoorlijk strakke planning zouden we volgens schema redelijk vroeg klaar zijn maar helaas leverde een valpartij, waarbij medische ondersteuning vereist was, vertraging op.

Allard kon z'n draai niet vinden tijdens de tijdtraining. Of de Husqvarna maalde door de modder of, bij opschakelen, viel dood. Het resultaat was een dertigste tijd in de 125cc. Dit was net op het randje voor de A-groep. In de wedstrijd ging het gelukkig beter. Vanaf de tweede startrij komend reed Allard de eerste manche naar een acceptabele vijfentwintigste plek en de tweede manche zelfs naar een prima tweeëntwintigste plaats, wat ook zijn resultaat voor het dagklassement was.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

30 mei 2018 - Clubwedstrijd Marum
De tweede clubwedstrijd van de Motorclub Marum en Omstreken kon op 22 april niet doorgaan omdat om die datum de reservedatum van de DMX werd ingevuld. Dus was de wedstrijd verplaatst naar woensdagavond 30 mei.
Alle klassen mochten één ronde trainen, tenslotte was de wedstrijd alleen toegankelijk voor clubleden en die zijn goed bekend met de baan. Aansluitend werden de wedstrijden verreden.
Voor ons team ging het deze dag niet zo goed. Allard raakte de eerste manche betrokken bij een valpartij waardoor hij als één van de laatsten uit de eerste bocht kwam. Hij reed goed en kwam terug tot de veertiende plek. De tweede manche had Allard een super start, ging bijna het hele startveld op z'n achterwiel en kwam in de voorhoede het bos uit. Na wat stuivertje wisselen finishte Allard als negende.
Jelmer stond in de tussenstand aan kop omdat hij beide manches van de eerste clubwedstrijd had gewonnen. Maar nu pakte het heel anders uit. Net als Allard raakte Jelmer betrokken bij een valpartij gelijk na de start waardoor hij ook hij een inhaalrace moest rijden. Tot de derde ronde ging dit goed tot dat Jelmer op een tafel een andere coureur inhaalde, die toen van z'n lijn afweek, waardoor ze in de lucht met de sturen in elkaar haakten. Jelmer maakte een zware crash waardoor hij flink gehavend de wedstrijd moest staken.

Voor de uitslagen klikt u hier.

27 mei 2018 - DMX Makkinga
Zondag 27 mei werden de weerrecords gebroken, in ieder geval voor mei. Helaas niet ideaal weer voor een cross wedstrijd. De opkomst op de Prikkedam was dan ook niet zo groot als bij voorgaande wedstrijden.

Jelmer reed een redelijke tijdtraining met een vijfde tijd. Bij de start van de eerste manche was hij echter wat te gretig, waardoor hij de KTM terug moest trekken. Hierdoor was de start vanzelfsprekend niet optimaal en zat Jelmer in het middenveld. Hij begon gelijk aan een opmars naar voren, maar bleef steken op de zevende plaats.
Allard z'n tijd in de tijdtraining was ongeveer wat de laatste tijd gewend zijn, achtentwintigste. De eerste manche werd al na een paar rondjes gestaakt met een rode vlag. Als laatste groep moest de 125cc A nu zijn wedstrijd rijden. De herstart ging mooi en Allard kwam de eerste ronde als zeventiende door. Hij moest wel een aantal plaatsen prijsgeven en viel terug naar de tweeëntwintigste plek. Maar Allard bleef constante rondetijden rijden en wist in de laatste ronde toch weer terug te rijden naar de twintigste positie. De hoogste klassering van Allard ooit in de 125cc.
Helaas konden alle tweede manches niet doorgaan.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

23 mei 2018 - Training Marum
Woensdag 23 mei waren zowel Joure als Makkinga dicht in verband met de voorbereidingen op de wedstrijden van komend weekend. Dus was Marum de beste keuze. Het was druk op Trimunt, ontzettend druk. Vooral in de ongeoefenden groep reden de coureurs rijen dik.
De geoefenden groep was iets rustiger dus Allard kon lekker trainen.

20 mei 2018 - DMX Veendam
Onder ideale omstandigheden werd zondag 20 mei de DMX op het circuit in Veendam verreden. De opkomst was prima en dit gecombineerd met een paar incidentjes resulteerde er in dat het weer een behoorlijk lange dag werd.

Allard reed in de tijdtraining naar de zesentwintigste tijd, dus een plekje gelijk aan het starthek. De start was redelijk maar de eerste bocht moeizaam. Allard begon op de dertigste plek en kwam al stuivertje wisselend als achtentwintigste over de finish. De tweede manche ging het in het begin iets beter dan de eerste manche. Hierdoor, en natuurlijk door goed door te rijden, eindigde Allard deze manche als zesentwintigste.
De tijdtraining ging voor Jelmer super, in z'n groep de tweede tijd, derde overall. Beide starts waren niet om over naar huis te schrijven. De eerste manche schoot Jelmer door en belandde op het harde vlakke stuk, want de kombocht die altijd na de start lag was weggehaald. Jelmer begon gelijk met een opmars naar voren maar toen hij daarbij ten val kwam was het ritme een aantal ronden weg. In het eind van de manche herpakte Jelmer zich en finishte als zesde. Hoewel het niet in de uitslag terug te zien is ging de tweede manche beter. Van begin tot eind knokkend werd Jelmer nu zevende.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2018-05-25 18:20:49 door: gerrit

16 mei 2018 - Training Joure
Woensdag 16 mei lag Joure er, weliswaar een beetje stoffig, maar prima bij. Een flink aantal coureurs was in training.

13 mei 2018 - DMX Westerbork
De weersvoorspellingen voor zondag 13 mei waren slecht. De dag zou beginnen met zon maar al in het begin van de middag zou het in Westerbork gaan stortregenen en onweren. Omstandigheden die zelfs voor een crosswedstrijd te gortig zijn. Daarom werd besloten om alle eerste manches voor de pauze te laten rijden, zodat als de verwachtingen uitkwamen, we niet werden overvallen waardoor dan niet alle klassen hun eerste manche konden rijden. Nou, er vielen een paar druppels water maar daar bleef het ook bij. Het was simpelweg prachtig weer en het werd eigenlijk steeds mooier. De dag verliep vlot en voor de verandering kon iedereen eens op tijd naar huis en toch met een volledige wedstrijd achter de kiezen.

Allard zette de trend door en klasseerde zich met een tweeëndertigste tijd ruim voor de A-groep. Wel een plekje op de tweede startrij waardoor de kansen op een goede start niet optimaal waren. Allard belande beide manches inderdaad in het achtereind bij de start maar wist wel wat plaatsen goed te maken. In de tweede manche wat meer als in de eerste zodat zijn uitslagen een dertigste en zevenentwintigste plaats in de manches waren en een achtentwintigste plek in het dagklassement.
Hoewel Jelmer in Westerbork in het recente verleden prima gepresteerd heeft kon hij deze keer z'n draai niet helemaal vinden. De tijdtraining ging wel aardig met een vijfde tijd maar de eerste manche liep niet. Door een aantal valpartijen bleef Jelmer op de twintigste positie steken. De tweede manche ging gelukkig beter, zo viel Jelmer deze manche niet, en finishte hij als vijfde. Hetgeen toch nog goed was voor een achtste plaats in het dagklassement.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

9 mei 2018 - Training Joure
Woensdagavond betekent meestal trainen op Joure, en 9 mei was geen uitzondering. Helaas was de baan niet optimaal. Het was niet erg druk, waarschijnlijk met het oog op de wedstrijden in het komende lange weekend.

29 april 2018 - DMX Delfzijl
Zondag 29 april, de DMX Noord wedstrijd in Delfzijl. De MC Delfcross had het circuit flink aangepast. Natuurlijk is dit altijd leuk, alleen pakte dit deze keer wat minder uit. Doordat de grond nog niet volledig was ingeklonken betekende de regen in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd dat er hier en daar zachte plekken in zaten. Toch konden de trainingen en de eerste manches vrijwel probleemloos worden gereden. Maar toen het in de laatste series van de eerste manche begon te regenen verslechterde de conditie van de baan snel. Dus zat er niks anders op dan alle tweede manches af te gelasten.

Allard zette een redelijke trainingstijd en wist zich te plaatsen voor de A-groep. Maar tijdens de wedstrijd bleek toch dat Allard niet echt z'n dag had. Toch viel de 27ste klassering nog helemaal niet tegen.
Hoewel Jelmer in de training al heel snel last kreeg van achterblijvers en hij geen enkele ronde voluit kon gaan wist hij toch met een tweede trainingstijd de wedstrijd in te gaan. Helaas was de start wat minder en bleek inhalen op het gladde circuit lastig. Hierdoor was voor Jelmer de vierde plaats het eindresultaat.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

27 april 2018 - Koningscross ONK & Cup Marum
Koningsdag betekent motorcross, tenminste op het circuit Trimunt. Het geluid van de ronkende motoren is op deze dag niet weg te denken. Het waar was aanvankelijk goed en de opkomst van zowel coureurs als publiek was prima. Helaas begon het tijdens de laatste twee manches te regenen.

Voor alle uitslagen klikt u hier.

Doordat veel rijnummers niet te lezen waren door modder op de schildjes zijn niet alle foto's aan een coureur gekoppeld. Dus als je geen foto's wilt missen is het verstandig ook even bij "Naam onbekend / No name" te kijken.

25 april 2018 - Training Joure
Het had behoorlijk geregend dus het circuit van de Flying Boetoe was plaatselijk ietwat nat. Maar het merendeel van de baan was in prima conditie. Toch had de regen kennelijk veel mensen afgeschrikt want het was niet druk.

22 april 2018 - DMX Makkinga
Zondag 22 april, op de eerste reserve datum, was de tweede wedstrijd in de DMX competitie 2018. Op een zon overgoten Prikkedam kwamen meer dan 250 coureurs in actie. De baan was in goede conditie, maar relatief snel. Mede hierdoor werd een aantal coureurs wat te overmoedig en sprong met teveel snelheid in de knippen waardoor er diverse valpartijen ontstonden. Als het gevolg van de valpartijen moest er drie keer rood worden gegeven. Hierdoor ging tijd veel tijd verloren waardoor de laatste manches moesten worden ingekort om stipt zes uur, de uiterste limiet, de wedstrijd af te kunnen sluiten.

Allard trainde in de tweede groep, zette hierin de 31ste tijd, 40ste van de gehele 125cc. Deze goede trainingstijd werd wederom gehonoreerd met een plaats in de A-groep. De eerste start stond Allard ongunstig zodat hij als één van de laatsten aan de wedstrijd begon. Oorspronkelijk reed Allard wel een paar plekken naar voren maar werd toen door een valpartij teruggeworpen naar de laatste plaats. Allard deed nog z'n best maar kwam niet verder dan de 40ste plek. De tweede manche was het startplek en ook de start beter. Allard begon op de 37ste plek en al stuivertje wisselend finishte hij ook op deze plaats. Totaal 33ste in de 125cc.

Jelmer ging er in de tijdtraining nog even hard af. Maar de vierde tijd bij de 250cc gaf uitzicht op een prima startplek. De eerste manche ging redelijk, Jelmer reed tot halverwege de wedstrijd op de vierde plek, viel één plekje terug en finishte als vijfde. De tweede manche reed Jelmer vol vuur. Hij reed van de vierde plek terug naar de tweede plek maar verloor later wat plaatsen en finishte als zesde, wat ook het resultaat in het dagklassement was.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

18 april 2018 - Training Joure
18 april, maar toch al zomerse temperaturen. Warm maar prachtig weer, ook om even te trainen. Wederom op het circuit van de Flying Boetoe in Joure.

14 april 2018 - Training Joure
Zaterdag 14 april, wederom Joure. Ondanks tijdgebrek toch even wezen kijken en ook een paar plaatjes geschoten.

11 april 2018 - Training Joure
Woensdag 11 april, Allard wilde naar Joure om te trainen. Nou dat heeft hij gedaan, door veel tijd op de baan door te brengen en veel meters te maken.

8 april 2018 - DMX Emmen
Als gevolg van de verplaatsing van de DMX op de Prikkedam was nu de wedstrijd op de Motodrôme Emmen op zondag 8 april de eerste Noordelijke DMX van seizoen 2018. Met bijna 290 coureurs was er een flinke opkomst en hoewel de zon wel regelmatig werd afgewisseld door wat wolken deed het bijna zomers aan.

De 125cc reed in twee groepen. Allard reed zijn tijdtraining in de tweede groep. Met een tweeënveertigste tijd was dit net genoeg voor de A-groep. Allard was hier niet heel erg blij mee, bij de eerste wedstrijd in de B-groep strijden om de eerste plekken vindt Allard prima. Maar ondanks de aanvankelijke scepsis ging het super. Doordat Allard vanaf de tweede startrij moest starten waren de starten niet optimaal maar dit wist Allard gedurende de manches weer goed te maken. De eerste manche reed Allard terug van negenendertigste positie naar de vierentwintigste plek, de tweede manche had hij wat meer oponthoud waardoor hij als dertigste finishte terwijl hij zijn race begon op de veertigste plaats.
Ook Jelmer zat in de tweede trainingsgroep, maar dan bij de 250cc. Jelmer reed een prima tijdtraining, snelste van de tweede groep en tweede overall. Ook in de manches zat de pure snelheid wel goed maar kreeg Jelmer beide keren al in het begin van de wedstrijden last van z'n armen, met een vijfde plek voor beide manches als resultaat.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2018-04-14 22:01:35 door: gerrit

25 maart 2018 - Clubwedstrijd & DMX 50cc Marum
Zondag 25 maart was de eerste clubwedstrijd op circuit Trimunt, een mooie voorbereiding op het DMX seizoen. Dit was de eerste keer dat een gecertificeerde vlaggenist bij clubwedstrijden verplicht was dus dat was voor sommige coureurs wel even schrikken. Maar het leeuwendeel van de aanwezige coureurs had de zaakjes voor elkaar en voor de overige paar werd een oplossing gevonden. De MCMO had zijn best gedaan om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken en was daarin prima geslaagd.

Allard reed z'n eerste wedstrijd op de Husqvarna TE125 en dat ging best aardig. De eerste manche had hij wat moeite om in te halen waardoor hij als veertiende werd afgevlagd. De tweede manche ging dat een stuk beter en dat leverde een paar plaatsen winst op zodat hij nu elfde werd. Over de dag was dit een twaalfde plaats.

Jelmer ging van start in de 250cc, de klasse waarin alle motoren tot 250cc zijn toegelaten, zowel tweetakt als viertakt. De start was redelijk en Jelmer stootte al snel door naar de tweede plaats. In de tweede helft van de wedstrijd nam Jelmer de koppositie over en gaf die niet meer af. De tweede manche was Jelmer iets beter weg en nu liet hij er geen gras over groeien door reeds in de eerste ronde de leiding te nemen en de dans te leiden tot de finish. Resultaat een 1-1 klassering.

18 maart 2018 - Training Prikkedam
Het was koud in Makkinga, zondag 18 maart. De Russische Beer liet z'n staart nog even zien en met een koude oostenwind was het slecht vertoeven op de Prikkedam. Maar voor de bikkels kon er prima gecrossd worden. De vorige keer was de baan bevroren, vochtig en glad maar nu was de baan droog. Wel hard maar gaandeweg de training werd hij steeds losser. De omstandigheden zijn waarschijnlijk niet te vergelijken met die van de eerste DMX wedstrijd op 1 april op hetzelfde circuit maar toch was het een prima training.

18 februari 2018 - Training Makkinga
Zondag 18 februari hebben we voor het eerst dit jaar getraind op Nederlandse bodem. Omdat alle banen in wijde omgeving gesloten waren was het redelijk druk in Makkinga. De Prikkedam lag er behoorlijk verraderlijk in; 's Morgens vroeg was hij hard en glad met hier en daar toch nog zachte plekken, gaande weg de morgen ontdooide het circuit waardoor sporen ontstonden gecombineerd met harde randjes. Maar er kon even gereden worden en daar ging het om. Wat voor veel coureurs goldt bleek ook van toepassing op de fotograaf: een beetje roestig en moeilijk op gang te komen. Hierdoor slechts een handjevol foto's, lang niet van iedereen en alleen maar van de geoefenden groep.

3 januari 2018 - MX Stage Spanje Sant Celoni circuit ParcMotor Vallgorguina
3 januari 2018, de laatste dag van onze trainingsweek zijn we weer naar Sant Celoni geweest. Blijft een mooie baan, niet alleen voor de coureurs maar zeker ook voor het maken van foto's.

2 januari 2018 - MX Stage Spanje Fonollosa circuit El Pinyer
Op 2 januari zijn we naar het circuit van Fonollosa geweest. Dit is een mooie uitdagende baan met goed overzicht voor het publiek.

1 januari 2018 - MX Stage Spanje circuit Verges
Ook nieuwjaarsdag moest er even getraind worden. Dit keer op het circuit van Verges. Een relatief klein baantje, erg hard en stoffig. Maar omdat het rustig was kon er toch leuk gereden worden.