Logo MXHotShots

17 oktober 2020 - Training Joure
Ondanks de verscherpte Corona maatregelen mag er op de MX circuits gelukkig nog steeds gecrosst worden, natuurlijk wel met in acht neming van deze regels. Zaterdag 17 oktober was wellicht de laatste mogelijkheid om dat dit seizoen op Joure te doen; Als er nu een natte periode volgt is het voor dit seizoen over. Maar deze zaterdag middag kon er nog volop getraind worden en dat deden dan ook vele coureurs. De baan was misschien niet optimaal, maar door overvloedige inzet van de vrijwilligers was er prima te rijden.

26 september 2020 - Training Joure
De lang verwachte weersomslag was eindelijk gekomen. Hoewel, het was deze zaterdag nog best aardig weer, al hield de zon zich wel achter de wolken verscholen. De baancondities waren niet optimaal, maar er was prima te rijden. Waarschijnlijk door tal van andere motorevenementen was het op Joure aardig rustig. Allard heeft lekker getraind en had gelukkig niet veel last van de blessure die hij vorige week had opgelopen.

16 september 2020 - Training Joure
Woensdag 16 september was het heerlijk crossweer, gelukkig niet zo warm als de dag er voor. Het was dan ook flink druk op Joure. De laagstaande zon en de vroeg invallende duisternis waren de enige minpuntjes op deze geslaagde training.

2 september 2020 - Training Joure
Na een behoorlijk lange afwezigheid was Allard woensdag 2 september ook weer in de baan van Joure te vinden. Eerst wat onwennig, maar al snel kreeg hij het ritme steeds beter te pakken. De omstandigheden waren dan ook perfect, heerlijk weer en een circuit in topconditie.

29 augustus 2020 - Cross Country Westerbork
Op zaterdag 29 augustus organiseerde MSV Motordrenthe op en rond het circuit de Weidestukken een cross country. Door veel coureurs werd dit gezien als een perfecte voorbereiding voor de komende enduro's. Het gevolg hiervan was een goed bezette deelnemerslijst met een internationaal karakter. Een dag voor de wedstrijd stond een deel van het crosscircuit, waaronder het startveld, nog blank. Toch wist de club een geweldig parcours neer te leggen; uitdagend maar toch voor de meesten te doen.

Jelmer ging goed van start en wist de enduro cracks aardig te volgen. Gaandeweg de wedstrijd werd dit lastiger; Jelmer had met z'n hand een paaltje geraakt en moest het tempo iets laten zakken. Doordat de pits-strategie niet helemaal klopte, viel Jelmer nog een paar plaatsen terug. Het resultaat was een prima twintigste plek overall en een zestiende plek bij de solo's.


Let op: de zoekfunctie bij de foto's werkt voor dit evenement nauwelijks. Dit komt doordat veel rijnummers ontbraken, onleesbaar waren of niet overeenkomen met de deelnemerslijst. Wil je dus geen foto's missen, is het aan te bevelen om ze even allemaal te bekijken.

12 augustus 2020 - Training Joure
Woensdag 12 augustus viel midden in de hittegolf. Geen reden om niet te gaan crossen; Tenminste een aantal coureurs dacht er zo over. Het was niet alleen warm, ook de droogte liet zich gelden. Ondanks dat er flink gesproeid wordt op circuit van Joure was de baan op bepaalde plekken erg stoffig. Andere plaatsen daarentegen waren flink nat. Al met al uitdagend en afwisselend.

5 augustus 2020 - Training Joure
Tijdens de woensdagavond training van 5 augustus was het flink warm. Vooral toen de wind ging liggen. Dat verhinderde niet dat behoorlijk veel coureurs zich op de crossbaan van Joure waagden. De verscheidenheid was groot, maar eenieder kon zich lekker uitleven en flink in het zweet werken. Aan het eind van de training werden de sproeiers nog even aangezet om de coureurs te koelen, maar dit was helaas bij lange na niet voldoende om te voorkomen dat het flink stoffig was (hierdoor lijken bepaalde foto's ook niet helemaal scherp).
Laatst gewijzigd op: 2020-08-06 21:07:31 door: gerrit

22 juli 2020 - Training Joure
Het was heerlijk crossweer, bewolkt en een perfecte temperatuur. Het was dan ook druk op Joure. Allard kwam sinds twee maanden ook weer in actie en dat ging best aardig.

8 juli 2020 - Training Joure
Al dagen was de weersvoorspelling slecht. Maar de baan lag er perfect bij, het beetje water dat er gevallen was, was net genoeg, en het bleef droog ondanks de dreigende luchten. Er waren niet erg veel coureurs op komen dagen, maar degenen die er waren konden heerlijk trainen.
Laatst gewijzigd op: 2020-07-09 11:51:44 door: gerrit

24 juni 2020 - Training Joure
Ook op woensdag 24 juni 2020 sloten we de dag af op het circuit van Joure. Door een storing in de pomp van de sproei-installatie was de crossbaan helaas erg stoffig. Zo stoffig dat het niet verantwoord was om met een grote groep te trainen. Gelukkig greep de baanwacht in en kon er met wat minder coureurs in de baan toch nog aardig getraind worden.

21 juni 2020 - Training Joure
Het begint bijna een gewoonte te worden. Ook woensdag 17 juni 2020 waren we op het circuit van de MC Flying Boetoe te vinden. De baan was prima en er werd dan ook volop gebruik van gemaakt.

18 juni 2020 - Freddy Oenema overleden
Verslagen hebben we gisteravond het nieuws ontvangen dat Freddy Oenema plotseling is overleden, terwijl hij op het crosscircuit van Rutten genoot van zijn geliefde motocross. De goedlachse Freddy was de stuwende kracht achter het JRD MX team en was een graag geziene gast op de motocross circuits, tijdens trainingen en wedstrijden op alle niveaus. Daarnaast was Freddy bekend van zijn bedrijf Rondom Lichtreclame en meer, en natuurlijk de Rondom Motorcross stickers.

We wensen Fokje en alle andere nabestaanden heel veel sterkte toe met het dragen van dit enorme verlies.

10 juni 2020 - Training Joure
Er is een einde gekomen aan de droge periode, in ieder geval voor even. Dus geen opstuivend zand deze keer. Maar een circuit dat er prima bij lag al zaten er wel wat verraderlijke plekjes in.
Jelmer kon weer los op z'n 250sxf; Eerst even voorzichtig maar al snel weer in z'n vertrouwde ritme. Helaas niet zo'n lange training vandaag, maar wel lekker gereden.

3 juni 2020 - Training Joure
Het begint al echt een gewoonte te worden. Woensdag, Flying Boetoedag. Ook op 3 juni waren we op Joure te vinden. Gelukkig ging het Allard veel beter af dan vorige week. Dus na de training tevreden weer naar huis.

27 mei 2020 - Training Joure
Ook woensdagavond 27 mei waren we weer op Joure te vinden. Deze keer kwam Allard in actie. Allard kon deze keer zijn draai niet echt vinden; Mogelijk omdat de baan er toch wel anders in lag dan normaal, misschien omdat het op een aantal plaatsen stoffig was én druk of gewoon omdat hij zijn dag niet had. Toch heeft hij flink wat rondjes gemaakt, net als veel andere coureurs.

20 mei 2020 - Training Joure
Ook woensdag 20 mei had het maximale aantal deelnemers ingeschreven voor de training van Joure. Maar omdat het redelijk verdeeld was over de zandbaan en de crossbaan was het niet te druk. Ondanks dat er driftig gesproeid was bleef er plaatselijk wel wat stof hangen maar voor de rest waren de condities perfect.

19 mei 2020 - Jarre MX event Delfzijl
Het is geen olympische spelen, maar wel ontzettend leuk. Het Jarre MX event was in het verleden elk jaar maar tegenwoordig zo om de drie jaar. Het lijkt dus steeds meer op een reünie. Onder toeziend oog van Jappie de Jong was een combinatie van het het JRD MX team, het vroegere de Buorren Racing team en nog wat coureurs die het ook gewoon leuk vinden, aan het trainen op het circuit van Delfzijl. Het circuit was in perfecte conditie, vlak, hard en gesproeid. Dat het plaatselijk stoffig was, is met zo'n lange droge periode niet te voorkomen, maar de coureurs maakten er dankbaar gebruik van om mooie fotomomenten te genereren.

13 mei 2020 - Training Joure
Op woensdag 13 mei mocht er eindelijk weer getraind worden, ook door de oudere jeugd. Wel met enkele voorzorgsmaatregelen maar dat stond het plezier niet in de weg. Wel was het behoorlijk rustig op de crossbaan van Joure. Jelmer en Allard hebben even lekker getraind. Jelmer zowel op de viertakt als op de tweetakt, Allard op de vertrouwde 125.

8 mei 2020 - Flashback Friday: Training Makkinga 19 oktober 2014
Eind 2014 waren we vaak te vinden op het circuit van Makkinga. Deze zondag, 19 oktober 2014, was wel enigszins uitzonderlijk, want alleen Allard kwam in actie. Jelmer had andere verplichtingen.
Het was wederom prachtig weer en de coureurs hadden er duidelijk zin in.

1 mei 2020 - Flashback Friday: Twee uurs cross Emmen 2 November 2014
Op zondag 2 november 2014 deden Allard en Jelmer mee aan de twee-uurs cross in Emmen. Het was een prachtige dag en de opkomst was groot met bijna vijftig teams. De gebroeders Waterlander kwamen beiden in actie op de 125cc en wisten in het eindklassement mooi in de middenmoot te eindigen met een vijfentwintigste plek.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

25 april 2020 - Supercross Saturday: Zuidbroek 8 november 2014
Eén van de spectaculairste evenementen in de motorsport is de supercross van Zuidbroek. Hoge sprongen, wasborden, korte draaien, het is altijd spektakel.

Foto's van de wedstrijd op 8 november 2014 zijn opgenomen in het fotoboek. Voor de uitslagen van het complete weekend klikt u hier.

24 april 2020 - Flashback Friday: Indoor cross Zuidwolde 15 november 2014
Op 14 en 15 november 2014 organiseerde het crisiscross-team een indoor cross in twee tenten met een gezamenlijke oppervlakte van zo'n 4500 vierkante meter. De kwaliteit van de foto's is niet geweldig, maar de nostalgische waarde is er niet minder om.

Jelmer deed mee in de Superklasse en werd zevende. Inhalen bleek lastig want de meeste coureurs eindigden binnen één of twee plekjes van de positie tijdens de eerste doorkomst.

Voor de complete uitslag van de wedstrijd op 15 november 2014 klikt u hier.

23 april 2020 - Throwback Thursday: Training Makkinga 23 november 2014
Ook nu weer plaatjes uit 2014; De training op zondagmorgen 23 november 2014, wederom op de Prikkedam. Mooi weer, baan goed maar zwaar en redelijk wat coureurs.

20 maart 2020 - Flashback Friday: Training Makkinga 31 december 2014
Nu het Corona virus een groot deel van het sociale leven lam legt en ook de crossbanen gesloten zijn, worden er logischerwijs geen nieuwe crossfoto's gemaakt. Om van de nood een deugd te maken zullen er mondjesmaat oude foto's toegevoegd worden. De spits wordt afgebeten door de training op de Prikkedam op 31 december 2014. Het was niet echt druk op deze training. Zoals duidelijk te zien werd er ook flink off-track gereden.

8 maart 2020 - Training Marum
En toen waren we de dag erna al weer op Trimunt. Ook Jelmer wilde zijn eerste rondjes van 2020 maken. Of het aan de redelijk slechte weersverwachting lag, of aan het feit dat er deze zondag 8 maart 2020 meer banen open waren, is onbekend maar het was stukken rustiger dan de zaterdag. Ook nu lag de baan er weer prima in, gelijk na de training van gisteren was hij, zoals altijd, gevlakt.

7 maart 2020 - Training Marum
Traditioneel opent de Motor Club Marum en Omstreken de hekken van circuit Trimunt op 1 maart. Helaas lukte dat dit jaar niet omdat het circuit te veel regen voor zijn kiezen had gekregen. Maar zaterdag 7 maart 2020 was de baan voldoende hersteld, mede dankzij de tomeloze inzet van de vrijwilligers, en kon hij open. Veel coureurs hebben dit seizoen nog niet of nauwelijks getraind en de banen in de omtrek waren gesloten, dus vonden velen de weg naar Marum. Het was dan ook flink druk. Het resultaat was dat de baan gaandeweg de middag steeds zwaarder werd. Maar gezien de weersomstandigheden van de laatste tijd was de baan in perfecte conditie.

Allard kwam ook voor het eerst sinds de strandrace in Lemmer in actie. Het ging allemaal nog wat roestig maar we hebben er vertrouwen in dat de routine snel terugkomt zodra er wat meer getraind kan worden.
Laatst gewijzigd op: 2020-03-08 23:45:55 door: gerrit