Logo MXHotShots

18 oktober 2021 - Huldiging DMX Noord seizoen 2021
Na afloop van de DMX landelijke finale in Emmen vond daar ter plaatse de huldiging plaats voor het DMX Noord kampioenschap 2021. Al snel zat de sfeer er goed in, een sfeer die perfect verwoord "een gezellige chaos" genoemd werd. Bij de 85cc grote wielen ontbrak Tian Wichertjes vanwege vakantie, maar de honneurs werd prima waar genomen door Sven Eefsting. Bij de 250cc probeerden de coureurs op het podium de sfeer zelfs nog meer te verhogen door het geheel in oranje rook te hullen. Als op de vlucht voor voetbal hooligans verliet het grootste gedeelte van het publiek snel de tent, maar na even luchten kon de ceremonie worden voortgezet.
Omdat de coureurs geen geduld hadden voor een klassiek fotomomentje zijn de foto's passend bij de sfeer.

17 oktober 2021 - Landelijke DMX finale Emmen part two
Op zondag 17 oktober voltrok zich het tweede deel van de landelijke DMX finale. Nu waren de dames, jongelui en de wat oudere heren aan de beurt. Het deelnemersaantal verschilde nog al per klasse. Zo stonden er bij de 500cc slechts 16 deelnemers achter het starthek, maar waren de 125cc en 250cc met het maximaal aantal coureurs van 40 coureurs volledig bezet. Ook de Dames en Veteranen, met respectievelijk 23 en 25 deelnemers deden het niet slecht.
Zoals zo vaak bij een landelijke DMX finale wisselden trots en teleurstelling elkaar af. Coureurs die in de ene manche prima scoorden, om er vervolgens in de tweede manche niet aan te pas te komen, door valpartijen of andere ongein. Maar ook niet ongebruikelijk, de meest constant scorende coureurs gingen er met de prijzen van door. En dan maakte het niet uit of je van start tot finish op kop reed of als allerlaatste de wedstrijd moest beginnen maar toch nog de manche wist te winnen.
Door het gereduceerde aantal starts en slecht één keer oponthoud als gevolg van een valpartij waar medische ondersteuning nodig was kon de huldiging deze keer bij daglicht plaats vinden.

Dames:
Kampioen: Lianne Muilwijk
2de: Angela Lageman
3de: Demi Lageman

Veteranen:
Kampioen: Menno van der Zee
2de: Wiebren Kraak
3de: Mark van Ombergen

125cc:
Kampioen: Jesse Schel
2de: Nick Grinwis
3de: Roan Bekkers

250cc:
Kampioen: Stef Nesselaar
2de: Bart Martens
3de: Jim van Hassel

500cc:
Kampioen: Bob Ruyters
2de: Jelke Baarda
3de: Jos Setz

Door technische problemen wisselen de foto's van haarscherp, via matig, tot compleet onscherp. Vanzelfsprekend zijn de compleet onscherpe foto's er uit gefilterd maar je zult toch ook foto's aantreffen die redelijk twijfelachtig zijn.

16 oktober 2021 - Landelijke DMX finale jeugd
Voor het eerst was de landelijke DMX finale verdeeld over twee dagen. Door de late zonsopkomst en de vroeg invallende duisternis lukte het simpelweg niet om alle klassen op één dag te laten verrijden. Mogelijk doordat het behoorlijk laat bekend was dat de jeugd op zaterdag in actie moest komen was de opkomst niet wat zo'n finale verdiend. Maar de jeugd die aanwezig was streed in alle klassen op het scherpst van de snede om de prijzen. Traditioneel gaat district Zuid er met de kampioensprijzen van door maar dit jaar was dat anders. Van de vijf klassen won district Noord er drie en Zuid twee. Daar staat dan weer tegenover dat Zuid het gehele podium bij de 85cc grote wielen bezette.

50cc:
Kampioen: Demian van den Hoorn
2de: Siem van Alphen
3de: Luuk Klein Woolthuis

65cc kleine wielen:
Kampioen: Lennart Riewe
2de: Manzo de Meersman
3de: Brett Kastelijn

65cc grote wielen:
Kampioen: Yaco Caron
2de: Fince Schoonebeek
3de: Dylan Busemann

85cc kleine wielen:
Kampioen: Sven Eefsting
2de: Tijn Loeffen
3de: Jayden Gaasbeek

85cc grote wielen:
Kampioen: Stan Mathieu
2de: Bram van Heesch
3de: Lorenzo Reedijk
Laatst gewijzigd op: 2021-10-18 00:12:40 door: gerrit

26 september 2021 - DMX Delfzijl
Soms zit het mee, soms zit het tegen. Bij de DMX op 26 september 2021 op het circuit van MC Delfcross zat het voor een paar coureurs behoorlijk tegen. Maar over het geheel gezien ging het prima en vlot achter elkaar. De baan was perfect geprepareerd en het weer was super, met afwisselend zon en wat bewolking. Even dreigden er een paar spatten regen uit de bewolking te vallen maar veel meer dan dreigen was het niet. Ook op het harde circuit van Delfzijl werd op het scherpst van de snede gestreden.

19 september 2021 - DMX Emmen
Zondag 19 september was de reguliere DMX Noord wedstrijd op het circuit van de Motodrome Emmen. Het circuit was super, het weer geweldig en de opkomst groot. Als dit een generale voor de landelijke DMX finale was doen we het er voor. De coureurs waren gretig wat tot verschillende valpartijen leidde in de eerste bocht of vlak daarna. Soms lag het halve deelnemersveld op een hoop. Gelukkig konden de meeste coureurs de strijd vervolgen. En er werd weer flink gestreden. Maar in diverse manches was duidelijk dat het, toch redelijk zware circuit, uiteindelijk wel zijn tol eiste, menig coureur kwam kapot van de motor.

12 september 2021 - DMX Marum
Voor de DMX op Trimunt waren de weersvoorspellingen wisselend. Eerst werd er voorspeld dat er geregeld buien zouden vallen op zondag 12 september 2021. Toen zei men dat het mooi weer zou worden met alleen in het zuiden van het land de kans op een buitje. Nou dan ligt Marum in het zuiden van het land want we kregen een beste bui. Vervelend voor publiek, maar vooral voor de vrijwilligers en de coureurs. Maar afgezien van het buitje was het prima weer en het circuit had slechts kortstondig te lijden van het water. Ook deze keer werd er op het scherpst van de snede gestreden, zeker mooi om te zien.

8 september 2021 - Training Joure
Ook woensdag 8 september was het prachtig weer. Dus de ultieme gelegenheid om nog even wat trainingsrondjes te draaien op ons thuis circuit Joure. Er waren redelijk wat coureurs, maar misschien had het schitterende weer mensen naar strand of terras gelokt want echt druk was het niet.

Ondanks dat het weer heerlijk bleef zakte de zon al redelijk vroeg achter de horizon en werd het dus aardig vroeg donker.

5 september 2021 - DMX Westerbork
Als je in het woordenboek "Indian summer" op zou zoeken, is er een mooie kans dat je zondag 5 september 2021 tegenkomt. Het was echt geweldig weer om in het zand te spelen. En dat kon tijdens de DMX wedstrijd op het circuit van Westerbork. Mooi weer, mooie wedstrijden, wat wil een mens nog meer.

29 augustus 2021 - DMX Makkinga
Zondag 29 augustus werd de DMX op de Prikkedam in Makkinga verreden onder druilerige omstandigheden. Zeker tijdens de training maar ook later op de dag miezerde het. Sneu voor de club die alles piekfijn geregeld had. Maar de coureurs, begeleiders en vrijwilligers bleven positief en maakten er een mooie dag van, die alleen werd ontsierd door een aantal valpartijen waarbij coureurs blessures opliepen.

25 augustus 2021 - Training Joure
Afgelopen zondag was door de krachten van de natuur het circuit van Joure in een paar uur veranderd in een waterplas en modderpoel. De vrijwilligers van de Flying Boetoe wisten met vereende krachten in een paar dagen het circuit weer in zo'n conditie te krijgen dat beide banen open konden. Een compliment is hier meer dan op z'n plaats.

Helaas maakte maar een vrij klein ploegje gebruik van de gelegenheid om op deze woensdagavond te komen trainen.

22 augustus 2021 - Boot cross Joure
Helaas kon het tweede gedeelte van DMX op Joure, de zondag, niet door gaan. Voor degenen die het nog niet hadden gezien, overtuig je zelf van de reden met deze foto's. Want alhoewel motocrossen niet mogelijk was op Joure kon je er zeker nog leuke dingen doen.

21 augustus 2021 - DMX Joure (Part one)
Zaterdag 21 augustus opende het DMX Noord seizoen 2021 op het circuit van Joure. Met vereende krachten hadden de vrijwilligers van de Flying Boetoe het circuit, zeker gezien de omstandigheden, in optimale conditie gekregen. De 125cc bestond uit twee groepen, de overige jeugdklassen reden allemaal in een groep.
Zo'n eerste wedstrijd, en zeker na ruim anderhalf jaar, is altijd hectisch en ook deze keer waren er wel een paar schoonheidsfoutjes. Maar de opinie was over het algemeen dat het een geslaagde dag was. Helaas raakten wel een aantal coureurs geblesseerd.

Allard reed een prima tijdtraining met een drieëntwintigste tijd maar wist deze lijn niet geheel door te trekken naar de manches. Met respectievelijk drieëndertigste en dertigste in de manches eindigde Allard op de dertigste plaats in het dagklassement.

18 augustus 2021 - Training Joure
Woensdagavond 18 augustus was de laatste gelegenheid om te trainen voor de DMX van Joure. Het was dan ook gezellig druk op het circuit de Polderbosk. De paar regenbuitjes van de afgelopen dagen hadden de baan geen kwaad gedaan maar aan het eind van de training was hij toch aardig zwaar geworden.

14 augustus 2021 - Training Joure
Zaterdag 14 augustus was precies één week voor de eerste DMX Noord wedstrijd van seizoen 2021, op het circuit van Joure. Om goed voor de dag te komen op deze wedstrijd kwamen veel coureurs trainen op Joure. Er had zich dan ook een file gevormd voor de opgang van het circuit en het rennerskwartier was compleet vol. Toch viel het op de baan relatief mee. Natuurlijk was het aardig druk maar er kon nog prima getraind worden.

7 augustus 2021 - Training Joure
Zaterdag 7 augustus 2021 wilde Allard weer trainen voor de komende DMX wedstrijd op Joure. Nu waren er meer coureurs op dat idee gekomen, dus het was aardig druk. Bij aanvang van de training was het perfect crossweer; Niet te warm, wat wolken met af en toe een zonnetje. Helaas kwam er wel één bui voorbij maar gelukkig duurde die niet lang en de baan kon het wel hebben.


24 juli 2021 - Training Joure
De baan in Joure was zaterdag 24 juli flink hard. Onder invloed van de zon was er natuurlijk ook wel stof ontstaan maar op de ideale lijnen viel dit alleszins mee. Daarentegen was het voor de foto's wel mooi wanneer de coureurs de stofranden meenamen.
Hoewel op de dag zelf de zon niet echt scheen was het wel behoorlijk warm en drukkend. De coureurs lieten zich hier niet door weerhouden want beide groepen waren goed bezet.

17 juli 2021 - Training Joure
Zaterdag 17 juli, vol zomer maar de baan in Joure in topconditie. En met de start van het DMX seizoen in zicht was het, ondanks de warmte, toch flink druk.

3 juli 2021 - Training Joure
Na een poosje afwezigheid waren we zaterdag 3 juli weer op de baan te vinden, wederom op het circuit van Joure. Het circuit was in topconditie, zeker gezien de regen die de week er voor gevallen was. Maar een paar droge zonnige dagen en behoorlijk wat werk van de vrijwilligers zorgden er voor dat de baan op de meeste plaatsen hard en droog was.
Er was een flinke groep coureurs aanwezig, wat echter op geen enkel moment tot grote drukte op de baan leidde. Dus iedereen kon echt lekker trainen. Zeker met het oog op de naderende wedstrijden heel belangrijk.

16 juni 2021 - Training Joure
Zoals gewoonlijk waren we woensdag 16 juni 2021 weer op Joure om te trainen. Jelmer en Allard zijn ook in actie geweest maar hebben niet heel veel gereden, onder andere omdat ze niet enthousiast waren over de toestand van de baan.

12 juni 2021 - Training Joure
Zaterdag 12 juni waaide een verfrissend windje over Joure. Dat had voordelen, want het koelde de crossers, maar ook nadelen want het stoof daardoor wel meer. Dit leverde soms mooie plaatjes op, andere foto's werden vaal van het stof.

Allard pakt de training ook weer wat meer op en kwam deze middag dan ook flink in actie. Al met al een mooie dag.

9 juni 2021 - Training Joure
Woensdagavond 9 juni waren we wederom op Joure. Prachtig weer, een lekker zonnetje, maar hierdoor misschien wel wat te warm en stoffig. Toch werd er volop getraind tot de training helaas voortijdig moest worden afgebroken.

2 juni 2021 - Training Joure
Gelukkig, de zomer zet door. Op het zonovergoten circuit van Joure was het deze woensdagavond best vertoeven. Al vonden sommige crossers het toch wel warm. Zeker op de crossbaan was het in beide groepen aardig druk.

Door verplichtingen elders was er vrij weinig tijd dus zijn er deze keer maar een paar foto's.
Laatst gewijzigd op: 2021-06-03 00:07:11 door: gerrit

29 mei 2021 - Training Joure
Eindelijk lijkt het zomer te worden. Tot een paar dagen geleden vielen de buien en regen waardoor het circuit in een modderpoel was veranderd. Maar door veel arbeid en geholpen door het zonnetje wisten de vrijwilligers de baan in verbazingwekkend goede conditie te krijgen. Er waren wel een paar plassen overgebleven maar deze waren prima te ontwijken en verder was het gewoon droog.
De baan was beter dan veel coureurs verwachtten en waarschijnlijk daardoor was het niet erg druk.

15 mei 2021 - Training Joure
Het komt regelmatig voor dat ze in het zuiden van het land veel beter weer hebben dan in het noorden. Maar zaterdag 15 mei was daar geen sprake van. Viel er elders de regen met bakken uit de lucht, in Joure was het droog en ging in de loop van de middag de zon zelfs schijnen. En met de baan in topconditie waren de omstandigheden ideaal om lekker te gaan crossen bij de Flying Boetoe.

12 mei 2021 - Training Joure
Tegen alle verwachtingen in, en dankzij de tomeloze inzet van de vrijwilligers, was het circuit de Polderbosk op woensdag 12 mei toch open. Veel coureurs konden kennelijk niet geloven dat de baan in redelijke conditie zou zijn want het aantal afzeggingen was behoorlijk. Maar afgezien van een enkele vochtige plek was er geen vuiltje aan de lucht. Dus de coureurs die wel aanwezig waren konden leuk trainen.

24 april 2021 - Training Joure
Ook zaterdag 24 april waren we weer op Joure te vinden. Het was prachtig weer, een lekker zonnetje en daardoor niet meer zo koud. Veel coureurs hadden dan ook de weg gevonden naar het circuit de Polderbosk om zich lekker uit te leven, waaronder Jelmer en Allard. Ook deze keer was de baan erg stoffig en in tegenstelling tot de vorige keer bleef dit de hele training zo.

21 april 2021 - Training Joure
Woensdagavond 21 april was het, ondanks de zon en nauwelijks wind, flink koud. Voor de crossers niet een heel groot probleem, maar voor de toeschouwers minder. Een aardige groep coureurs had zich ingeschreven voor de training op Joure. Leuk was dat ook de groep met minder geoefende coureurs behoorlijk groot was. Wat wel wat jammer was, was dat het aan het begin van de training behoorlijk stoof, maar gelukkig werd dit gaandeweg de training beter.

Jelmer heeft flink getraind en het was duidelijk zichtbaar dat hij steeds meer één met de machine wordt.

18 april 2021 - Training Marum
Zondagmorgen 18 april maar weer eens een bezoekje aan het circuit van Marum gebracht. Het was mooi weer, de baan was in top conditie, dus ideale omstandigheden om te gaan crossen. Dat hadden veel coureurs bedacht, dus het was behoorlijk druk, zelfs zo druk dat er coureurs geweigerd moesten worden.

Een gevolg van de drukte is ook dat er deze keer niet van alle coureurs foto's zijn.

14 april 2021 - Training Joure
Woensdagavond 14 april was er maar een klein groepje dat het aandurfde te gaan trainen op het circuit van Joure. De regen, sneeuw en hagel hadden de baan geen goed gedaan, maar toch was er prima te rijden. De coureurs die er waren hadden de ruimte en konden naar hartenlust trainen.

Jelmer is drie keer in actie geweest. Hoewel de gevolgen van de lange winterstop nog niet geheel zijn afgeschud gaat het steeds beter.

12 april 2021 - Sponsornieuws: Syca design
Al geruime tijd onderhouden we nauwe contacten met Syca Design. Nu de nieuwe Syca Design website online is vonden we het tijd om Syca Design toe te voegen aan de lijst met sponsoren.
Bij Syca Design bent u op het juiste adres als het gaat om alles op het gebied van motocross design en reclamematerialen. Een goed ontwerp is een krachtig middel om op te vallen!

10 april 2021 - Training Marum
Zaterdag middag 10 april was het de beurt aan Marum. Ondanks de sneeuw, hagel en regen in de afgelopen dagen lag het circuit er prima bij. Het stoof natuurlijk niet, maar dat viel te verwachten. Het was er, zoals Marum betaamd, redelijk druk. Toch kon iedereen de nodige trainingsrondjes maken.

Jelmer heeft drie sessies afgewerkt met als hoofddoel om de nodige meters te maken. Dat is aardig gelukt.


N.B. Omdat het bij flink wat foto's niet mogelijk was om er een naam aan te koppelen is het verstandig om ook even bij "Naam onbekend" te kijken. Zelfs als je naam in het lijstje staat.

7 april 2021 - Sponsor nieuws
Met gepaste trots kunnen we melden dat de sponsor overeenkomst met Sjon de Jong Koeriersdienst met drie jaar is verlengd. Het is duidelijk dat we hier erg blij mee zijn!

3 april 2021 - Training Joure
Zaterdag 3 april was de eerste training op het circuit van Joure na de winterstop. De baan was in prima conditie, het zonnetje scheen en ondanks een frisse bries was het perfect weer om te crossen. De opkomst was dan ook behoorlijk groot.
Het was ook de eerste keer in 2021 dat Allard in actie kwam. Maar ondanks de lange winterstop ging het erg goed.

27 februari 2021 - Training Heerde
Voor het eerst in lange tijd weer op de crossbaan. Op deze laatste zaterdag van februari leek het wel voorjaar, nog wel fris maar met een heerlijk zonnetje. Onze eerste training van 2021 was op het circuit van Heerde. De baan was zoals het Heerde betaamd flink zwaar.
Zo'n eerste training na de winterstop is altijd even wennen, maar ging op zich prima.