Logo MXHotShots

1 oktober 2023 - Training Rutten
Op zondag 1 oktober zijn we naar Rutten geweest om te trainen. Niet een heel groot circuit, maar wel erg leuk. De baan was in perfecte conditie en er waren redelijk wat coureurs in beide groepen.

29 september 2023 - Training Joure
Hoewel het eigenlijk niet in het schema paste toch maar even naar Joure geweest om foto's te maken. Het was aardig rustig op deze zaterdagmiddag 30 september, terwijl het prima crossweer was.
Laatst gewijzigd op: 2023-10-04 14:10:59 door: gerrit

17 september 2023 - DMX Veendam
Zondag 17 september 2023 was de laatste reguliere wedstrijd van DMX Noord seizoen 2023. Deze Noordelijke finale vond plaats in Veendam. In een aantal klassen was het tot het eind toe spannend met soms slechts een punt tussen de nummer 1 en 2. Was het een week eerder veel te warm, nu werden we voor de gek gehouden door de weersvoorspellers. Het zou mooi weer worden met alleen wat sluier bewolking, maar dat viel tegen. Er was af en toe wel een zonnetje, maar er vielen ook een aantal buien. Lichte weliswaar, maar toch. Gelukkig kon de baan het prima hebben.

Op naar de landelijke DMX finale op 7 oktober in Delfzijl.

10 september 2023 - DMX Marum
Een hittegolf in september is uniek. En of het echt een hittegolf was weten we niet zeker, maar heet was het wel op zondag 10 september op Trimunt tijdens de DMX van de MCMO. Voor de toeschouwers, coureurs en vooral de vlaggenisten een hele opgave.
Tijdens deze DMX hebben we prachtige wedstrijden gezien. Helaas waren er ook wat mindere incidentjes, zoals een paar rode vlaggen. Hierdoor liep het programma aardig uit, maar omdat alle tweede manches met twee minuten werden ingekort in verband met de hitte waren we toch nog voor zessen klaar.

Jelmer reed de hele dag stabiel. Een prima tijd tijdens de tijdtraining, vierde. De eerste manche een redelijke start en een goede eerste bocht. Vervolgens de hele manche lekker doorgereden en als vijfde gefinished. De tweede manche was de start minder maar toch in geslaagd om wederom vijfde te worden.

2 september 2023 - Clubwedstrijd 50 jaar Flying Boetoe
Een jubileum moet gevierd worden. Daarom organiseerde de MC Flying Boetoe niet alleen een feestavond maar ook een jubileum wedstrijd. Het concept was niet geheel nieuw, een wedstrijd op zowel de zandbaan als de crossbaan, maar wel dat het op een dag verreden werd. Dus moest er volgens een redelijk strak schema gereden worden. Helaas werkte het tijdwaarnemingssysteem tegen, dus moest een gedeelte van de zandbaanwedstrijden old school geschreven worden.

Jelmer deed ook mee en wist de 500cc A Zandbaan op zijn naam te schrijven door beide series te winnen. Op de crossbaan werd hij twee keer tweede zodat Jelmer ook in het dagklassement op de tweede plaats eindigde.

Voor alle deelnemers was er bij de prijsuitreiking een medaille ter herinnering. Voor de snelste ronde in de tweede series op de zandbaan en de snelste ronde op de crossbaan was de prijs een piemelpak en vleugels, tot hilariteit van het publiek.

Om rechtstreeks naar alle uitslagen te gaan, klik hier op Speedhive.

9 juli 2023 - DMX Joure (zondag)
's Zondags, 9 juli, begonnen de trainingen van de DMX op Joure pas om 13 uur. Vergunning technisch was het niet mogelijk om eerder te beginnen. Dat was wel jammer want de weersvoorspellingen voor later op de dag waren niet optimaal. De trainingen en de eerste manches verliepen prima, tot tijdens de manche van de Dames het flink begon te regenen. Toen de Masters van start gingen bleek dat de stroom in het jury huis was uitgevallen als gevolg van kortsluiting door de stortregen. De Masters gingen weer van start en hoewel het wel weer droger werd waren stukken van de baan flink nat.

Jelmer zette in de tijdtraining op zijn thuisbaan de derde tijd. Toen de 500cc van start ging was het tijdelijk weer droog. Maar gedurende de manche begon het weer te regenen en helaas ook te onweren. Dus moest de manche worden afgebroken; Gelukkig was ruim de helft van de manche verreden, dus er was in ieder geval een uitslag. Jelmer lag toen op de derde plek.

Daarna viel er zoveel water dat het onmogelijk was om de wedstrijd voort te zetten.

8 juli 2023 - DMX Joure (zaterdag)
De DMX op Joure is verdeeld over een heel weekend. Dit is enerzijds in verband met de vergunningen maar ook om te zorgen dat de vrijwilligers niet een hele dag in actie moeten. De zaterdag, 8 juli, waren de 50cc, 65cc, 125cc en 250cc aan de beurt. 's Woensdags werd het land nog geteisterd door een storm met veel water. Om te zorgen dat dit de wedstrijd niet in gevaar zou brengen begonnen de voorbereidingen voor de wedstrijd dan ook al vroeg.
Ondanks de uitgebreide voorbereidingen verliep de wedstrijddag toch enigszins moeizaam, mede door een aantal valpartijen en de daarop volgende rode vlaggen en herstarts.

2 juli 2023 - DMX Delfzijl
De hele week waren de vrijwilligers van MC Delfcross volop in de weer geweest om het circuit in perfecte conditie te krijgen voor de DMX op 2 juli. En ook gedurende de wedstrijd dag werd er nog flink aan de baan gewerkt. Het startveld werd voor elke start geschoven en gesproeid. Tijdens de pauze werd ook de rest van het circuit onder handen genomen en gesproeid. Maar omdat Delfzijl een harde baan is ligt de snelheid er hoog. En als je dan valt, val je hard en ook nog op een harde ondergrond. Vooral voor de B-groepen een uitdaging, hier waren bij de tweede manche dan ook twee herstarts nodig om tot een definitieve uitslag te komen.
Maar vooral hebben we genoten van prachtige, spannende wedstrijden en hebben we veel mooie dingen gezien. Ondanks dat het erg laat werd gingen de meesten met een tevreden gevoel naar huis.

Jelmer wist in de tijdtraining al in een redelijk vroeg stadium een goede tijd te zetten maar omdat er een aantal coureurs over heen gingen mocht hij als vijfde oprijden naar het starthek. Hij had een goede plek achter het hek uitgezocht en de eerste manche werkte zijn tactiek perfect. Met een mooie kopstart begon hij aan de wedstrijd en hij wist de eerste plaats een paar ronden vol te houden maar zakte toen langzamerhand af naar een vijfde plek. De tweede manche pakte de start iets minder goed uit en moest Jelmer in de achterhoede beginnen. Hij werkte zich rap naar voren maar op een gegeven moment reed hij in een soort niemandsland, met een halve minuut zowel voor als achter hem niemand. Nu eindigde Jelmer als vierde en dat was ook zijn plek in het dagklassement.
Laatst gewijzigd op: 2023-07-05 00:13:39 door: gerrit

21 juni 2023 - Training Joure
Op dinsdag viel er een flinke bui. Maar dat water was precies wat het circuit van Joure nodig had. Het vormde op een paar plekken plassen maar voor de rest was het ideaal. Woensdag 21 juni 2023 was circuit de Polderbosk dan ook in prima conditie en veel coureurs, waaronder een behoorlijk aantal dames, maakten hier gebruik van om lekker te trainen.

18 juni 2023 - DMX Vledderveen
Vaderdag, zondag 18 juni 2023, was de DMX op Vledderveen. Ingegeven door een, zeker voor Vledderveen, ongekend aantal deelnemers werd er een strak schema gehanteerd. Dat was ook wel nodig, want ondanks inkorten van de manches in verband met de hitte, waren we pas even over zessen klaar. Dit vooral door een aantal rode vlaggen. De genoemde hitte had ook nog andere neveneffecten, zo trad er spontaan een mini windhoos op in het rennerskwartier die flink aan tenten en luifels trok.

Jelmer reed een solide tijdtraining met een vijfde tijd. De eerste manche ging wel aardig met een zevende plek maar de tweede manche ging toch een stuk beter met een vijfde plaats als gevolg. Hierdoor eindigde Jelmer als vijfde in de daguitslag, met even veel punten als de twee man achter hem.

11 juni 2023 - DMX Rutten (zondag)
De tweede dag van de DMX in Rutten kwamen de Dames, 250cc, 500cc en Masters in actie. Met alleen de 250cc in twee groepen was het wedstrijdprogramma net iets korter dan de zaterdag. Ook deze dag verliep prima.
De MC NOP had een heuse ijscowagen in gezet, gezien het weer een perfecte keuze. Hier was bij de jongste vrijwilligers een heerlijk ijsje te krijgen.

Jelmer reed een hele goede tijdtraining, een vijfde tijd, wat in dit veld simpelweg prima is. De eerste manche ging ook zeer goed, strijdend tot de finish wist Jelmer er een zesde plek uit te slepen. De tweede manche ging iets minder, maar met een achtste plek en een zevende plek in het dagklassement konden we tevreden weer naar huis.

10 juni 2023 - DMX Rutten (zaterdag)
Ook het weekend van 10 en 11 juni was het bijna tropisch warm. Dan is het toch een voordeel dat de DMX in Rutten over twee dagen is verdeeld, want dan is in het wedstrijd programma niet geheel dagvullend. De MC NOP had het circuit de Ruttense Brug in perfecte conditie gebracht en wist dat ook gedurende de dag zo te houden. Ondanks tussentijds sproeien ging het gedurende de dag hier en daar wel wat stuiven, maar dat was simpelweg niet te voorkomen en voor de coureurs ook niet echt een probleem.
Ook nu werd er weer op het scherpst van de snede gestreden wat een mooi schouwspel opleverde.

4 juni 2023 - DMX Westerbork
Het was warm, erg warm tijdens de DMX op circuit de Weidestukken in Westerbork op zondag 4 juni 2023. Maar geen beletsel voor heel veel coureurs om de strijd met elkaar, het zware zand en vooral zichzelf aan te gaan. Door de vele coureurs en dus veel starts werd het een lange dag. Ondanks vele duikelingen in het zand hoefde de medische ondersteuning gelukkig nauwelijks in actie te komen.
We kregen prachtige en vooral spannende wedstrijden voorgeschoteld. Hierbij moeten zeker de beide manches van de Masters genoemd worden. De eerste manche gingen de kopmannen Menno van der Zee en Klaas Hofstede al stuivertje wisselend over het circuit en door het deelnemersveld. Schitterend om te zien. De tweede manche was iets meer afgetekend voor Klaas maar met slechts de podium plaatsen in dezelfde ronde was ook wel bijzonder. En als het nog een rondje had geduurd was waarschijnlijk de derde man, Wilbert Vos, ook gelapt.

31 mei 2023 - Training Joure
In tegenstelling tot de zaterdag ervoor waren er woensdagavond 31 mei 2023 behoorlijk wat coureurs op het circuit van Joure. Maar het circuit was goed, het weer was perfect en de drukte was nog prima te doen.

27 mei 2023 - Training Joure
Zaterdag 27 mei 2023 waren we niet gelijk bij aanvang van de training op het circuit van Joure maar sloegen we de eerste sessies over. Gelukkig was de baan niet gevlakt maar wel in goede conditie. Het was niet erg druk en veel andere coureurs waren kennelijk wel vroeg gekomen want de meesten gingen vroeg naar huis. Daardoor hadden de overgebleven strijders een soort van privé baan.

24 mei 2023 - Training Joure
Woensdagavond's zijn we regelmatig te vinden op het circuit van Joure, zo ook 24 mei. Alle omstandigheden waren ideaal om te trainen, dus een ideale woensdagavond invulling.

21 mei 2023 - DMX Emmen
21 mei was de herkansing voor de DMX in Emmen. Op 2 april was het circuit van de MSV Motodrome onbegaanbaar maar op deze zondag in mei lag het circuit er perfect bij. Dat gecombineerd met prachtig weer, veel coureurs en veel publiek resulteerde in prachtige wedstrijden.

Jelmer presteerde de hele dag constant met zowel in de tijdtraining, de beide manches en het einduitslag een vierde plaats. Een mooie dag met een positief resultaat.

17 mei 2023 - Training Joure
Het circuit van Joure lag er op woensdagavond 17 mei heel anders bij dan de vorige keer dat we hier waren geweest. Toen stonden er flinke plassen, nu was de baan behoorlijk droog. Er was een leuk ploegje coureurs zonder dat het echt druk was. Dus al met al kon er gewoon lekker getraind worden.

30 april 2023 - DMX Makkinga
Zondag 30 april was de tweede DMX Noord wedstrijd van seizoen 2023. Deze keer waren we te gast op het prachtige, maar zeer zware, circuit de Prikkedam in Makkinga. Het weer was prachtig, er was veel publiek en er waren heel veel coureurs, misschien zelfs een beetje te veel. Door een aantal valpartijen moesten de tweede manches worden ingekort om toch voor zessen klaar te kunnen zijn. Het werd nog even spannend maar het is gelukt.

Jelmer zette een nette tijd in de tijdtraining waardoor hij als zesde een plekje achter het starthek mocht zoeken. Helaas lukte het niet om dit in een optimaal resultaat om te zetten, zeker niet nadat hij er in de eerste manche hard af ging waarna hij toch nog als elfde finishte. De tweede manche ging beter met een achtste plek als gevolg en een negende plaats in de dag klassering.

22 april 2023 - Training Joure
Er was al flink wat regen gevallen en de verwachting was dat er nog meer zou komen. Daarom hadden we van te voren besloten om vroeg te beginnen en slechts twee sessies te rijden. Er stonden flinke plassen op het circuit van Joure, maar op de meeste plekken kon je er redelijk om heen rijden. Maar schoon thuis komen zat er deze keer niet in.

16 april 2023 - DMX Texel (zondag)
Aangezien de DMX op Texel een weekend vullend programma had konden we zondag 16 april al weer aan de bak. Mooie wedstrijden gezien, helaas ook een paar fikse valpartijen.

Jelmer had eigenlijk niet genoeg voorbereiding gehad om de wedstrijd in te gaan. Maar op routine ging het toch aardig met een zesde en zevende plaats in de manches en een zesde plaats in dagklassement. Gezien het sterke deelnemersveld lang niet slecht.

15 april 2023 - DMX Texel (zaterdag)
Voor het eerst in de geschiedenis een DMX Noord wedstrijd op het circuit van Texel. En dan ook nog de eerste wedstrijd van het seizoen. Met ver boven de 300 coureurs en een vrij kort circuit een hele uitdaging. Gelukkig over twee dagen want anders was het nooit mogelijk geweest. Hoewel er jammer genoeg ook een aantal coureurs geblesseerd raakten waren het over het algemeen geslaagde wedstrijden. Maar wat was het koud! Desondanks kijken velen terug op een mooi weekend en een hele belevenis.

9 april 2023 - Training Marum
Zondagmorgen 9 april 2023 heel even naar Trimunt geweest. Alleen half uurtje van de geoefenden groep gezien, daarom slechts een handjevol foto's.

5 april 2023 - Training Joure
Na een lange, natte periode was het circuit in Joure op woensdagavond 5 april voor het eerst in 2023 open. Voor ons ook de eerste keer op de crossbaan dit jaar. Het was meteen aardig druk op de Polderbosk. Het fotograferen ging wat roestiger dan het crossen, maar al met al waren we tevreden.