Logo MXHotShots

23 oktober 2022 - Landelijke DMX finale Heerde (zondag)
Op zondag 23 oktober waren de Dames, Veteranen, 125cc, 250cc en 500cc coureurs aan de beurt voor de Landelijke DMX finale in Heerde. De baan was nog steeds zwaar, met als gevolg niet alleen ronkende motoren maar ook rokende motoren. Over het algemeen was de sfeer prettig en ook nu ging de ruime meerderheid van de coureurs met een tevreden gevoel naar huis.
Een flink deel van het circuit was in prachtige herfstkleuren gehuld, hetgeen ik in de tweede manche geprobeerd heb op de gevoelige plaat vast te leggen.

Om rechtstreeks naar de uitslagen te gaan, klik hier op Speedhive.
Laatst gewijzigd op: 2023-01-05 23:17:26 door: gerrit

22 oktober 2022 - Landelijke DMX finale Heerde (zaterdag)
Zaterdag 22 oktober was de eerste dag van de Landelijke DMX finale in Heerde. Op deze dag was de jeugd van de 50cc, de 65cc en de 85cc aan de beurt. In beide laatste klassen reden de kleine en grote wielen gescheiden. Iedereen die vaker op Heerde is geweest weet dat de baan zwaar kan zijn. Dat hebben we bij eerdere finales meegemaakt en dat was nu ook zo. Maar gezien de omstandigheden mochten we blij zijn dat we konden crossen, veel wedstrijden in de wijde omtrek waren afgelast, en gecrosst werd er. We hebben mooie, spannende wedstrijden gezien met soms hectische momenten maar zonder hele grote problemen. Kortom een geslaagde dag.

Voor een ieder die geïnteresseerd is in de uitslagen, klik hier om rechtstreeks naar Speedhive te gaan.

8 oktober 2022 - Strandcross Lemmer
Het strand van Lemmer was omgetoverd tot een speeltuin voor motocrossers. Afgezien van een fris windje waren het perfecte omstandigheden voor mooie wedstrijden. En die werden de in grote getale aanwezige toeschouwers ook voorgeschoteld. Alle klassen reden twee manches, waarna de best geklasseerde veertig uit de 125cc, 250cc en 500cc de Superfinale A mochten rijden. De overige coureurs in deze klassen hadden recht op een plekje in de B-finale, maar helaas maakten velen hier geen gebruik van.

Na een prima prestatie in de vorige editie van de Lemster strandcross had Jelmer er veel zin. Maar helaas was hij niet fit en dat is wel een vereiste bij zo'n evenement, dan moet alles kloppen. Jelmer heeft de eerste manche wel een poging gewaagd, maar nam toen het verstandige besluit om niet meer in actie te komen.

Door verschillende oorzaken, zand, creativiteit van de deelnemers, dubbele nummers, de samengevoegde finales, werkt het zoeken op naam niet optimaal. Een flink aantal foto's staat bij "Naam onbekend" en ook kun je onder jouw naam foto's van iemand anders aantreffen (meestal met hetzelfde rijnummer).

25 september 2022 - DMX Delfzijl
De DMX Noord wedstrijd op 25 september bleek achteraf de laatste van seizoen 2022, omdat de laatste wedstrijd op de kalender in Joure niet door kan gaan in verband met de weersomstandigheden. En dezelfde weersomstandigheden leken de DMX in Delfzijl ook in gevaar te brengen. De dagen voor de wedstrijd in de gehele omtrek veel regen, in Delfzijl bleef het droog. En dit zette zich redelijk door op de wedstrijddag zelf. Ook nu regen in de nabijheid van het circuit, maar op het circuit zelf eigenlijk alleen tijdens de pauze.

In diverse klassen werd er fel gestreden om de laatste punten van het kampioenschap. Jelmer kwam in actie in de 500cc, deze wedstrijd een klasse zonder veel spanning, voornamelijk als gevolg van het geringe deelnemersaantal. Hoewel Jelmer na zijn zware crash tijdens de ONK in Joure niet meer had gereden ging het best aardig. Een derde plek in de tijdtraining, in de eerste manche eveneens een derde plek en in de tweede manche finishte Jelmer als tweede. Dit resulteerde in het dag klassement eveneens in een tweede plek. Daarnaast klom Jelmer in de eindstand op naar de tweede plaats.

11 september 2022 - DMX Marum
De eerste DMX Noord wedstrijd na de vakantie werd op 11 september 2022 verreden op circuit Trimunt. De meeste banen in de verre omtrek waren gesloten als gevolg van de regen afgelopen week. De vrijwilligers van de Motorclub Marum eo. hadden alles uit de kast getrokken om een berijdbaar circuit te creëren. En natuurlijk was het zwaar, vooral voor de kleintjes, maar toch konden er prima wedstrijden worden gereden.
Voor de uitslagen klikt u hier.

Omdat veel rijnummers onleesbaar waren staan veel foto's bij "Naam onbekend"; Dus wil je niks missen vergeet dan niet om daar ook even te kijken. Ook is het mogelijk dat er foto's bij de verkeerde naam staan. Betreft het jouw naam of jouw foto's en het kan je niks schelen, prima. Als je wel graag wilt dat het gecorrigeerd wordt stuur dan een foto waarop de motor en pak duidelijk zichtbaar zijn, onder vermelding van naam en rijnummer, waarna we proberen het aan te passen.

7 september 2022 - Open clubcross Flying Boetoe
Woensdagavond 7 september hield de MC Flying Boetoe een open clubcross. Een mooi ploegje coureurs was op deze wedstrijd afgekomen. Een deel van de vaste ploeg op Joure maar ook een paar die alvast een beetje wilden trainen voor de DMX Noord wedstrijd op ditzelfde circuit op 1 oktober. De regen, die voor velen welkom was na de langer droge periode, was voor Joure ook geen probleem. Het had de baan alleen maar goed gedaan. Naast een perfect circuit was ook het weer geweldig. En met een dokter die amper in actie hoefde te komen lukte het om zelfs binnen het tijd schema te blijven. Al met al een geslaagde clubcross.
Ook Allard stond achter het starthek. Naar de hoeveelheid training die hij dit jaar heeft gehad presteerde hij naar verwachting, twee keer zesentwintigste.
Voor de alle uitslagen klikt u hier.

31 augustus 2022 - Training Joure
Het is al goed te merken dat de dagen korter worden. Dit in combinatie met een heerlijk zonnetje gaf al snel flinke schaduwen. De wisseling tussen licht en donker is niet ideaal voor de coureurs, maar dat was dan ook het enige minpuntje tijdens de training op woensdagavond 31 augustus. Het was behoorlijk druk met een gevarieerd gezelschap.

27 augustus 2022 - ONK & Cup Joure
Zaterdag 27 augustus was er voor het eerst in jaren een KNMV ONK & Cup wedstrijd op Joure. De omstandigheden waren perfect, dus een beetje jammer dat minder dan honderd startbewijshouders de weg naar Joure wisten te vinden. Met zo'n twintig wildcard rijders waren er 114 deelnemers, verdeeld over negen klassen.
Normaliter behoor ik niet tot de mensen die van de eerste manche foto's maken en dan gauw vertrekken. Maar door een combinatie van zowel een gebrek aan motivatie als fysiek gestel zijn er van alle klassen maar van één manche foto's.

13 augustus 2022 - Training Joure
Vakantietijd en een hittegolf, geen wonder dat het redelijk rustig was op Joure. Ondanks het droge weer viel het stof mee dus de groep aanwezige coureurs kon lekker trainen.

3 augustus 2022 - Training Joure
Woensdag 3 augustus was het aardig rustig op het circuit de Polderbosk in Joure. Misschien dat het met de vakantie te maken had of met de temperatuur. Door de regen een paar dagen eerder was de baan hier en daar wel wat zacht, maar over het algemeen was de baanconditie goed.
Sinds een hele tijd kwamen Jelmer en Allard weer eens gelijktijdig in actie.

27 juli 2022 - Training Joure
Ook woensdagavond 27 juli waren we op Joure te vinden. De baan was in perfecte conditie en het was subliem crossweer. Een zonnetje, weinig wind en niet te warm.
Allard heeft weer drie training sessie afgewerkt en lekker getraind.

23 juli 2022 - Training Joure
Na de stoffige training afgelopen woensdag had het de donderdag bijna de hele dag geregend. Dus nu was er op het circuit de Polderbosk nauwelijks sprake van stof maar wel was het hier en daar een beetje modderig. De keuze was de plassen ontwijken of er dwars door heen. Door het rijden, de zon en de wind droogde de baan al snel op. De omstandigheden waren dan ook prima om even lekker te gaan crossen in Joure.
Dat heeft Allard dan ook gedaan en hij begint steeds beter in zijn ritme te komen.

20 juli 2022 - Training Joure
De warmste dag van het jaar was het niet, dat was de dag ervoor. Maar toch hadden diverse clubs besloten om niet open te gaan op woensdag 20 juli, omdat het niet haalbaar was door de hitte de circuits in conditie te brengen. Het circuit van de MC Flying Boetoe was wel open, ondanks dat tegen de zon en wind niet op te sproeien was, het verdampte bijna sneller dan het er op gebracht werd. Hierdoor wel wat stof, maar een prima te berijden circuit. Het was niet erg druk op Joure en in combinatie met toch wat koeler weer kon er lekker getraind worden. Op verschillende niveaus werd hier gebruik van gemaakt, zo kwamen een aantal snelle mannen in actie, maar ook diverse recreatieve coureurs.

13 juli 2022 - Training Joure
De vrijwilligers hadden in het weekend flink aan de baan gewerkt, zo is er veel grond verzet. Eigenlijk moet de baan dan even rust hebben, maar omdat het weer op woensdag 13 juli geweldig was, was dat nauwelijks een optie. En dat was fijn voor Allard; Na een aantal maanden niet gecrossed te hebben in verband met andere prioriteiten wilde Allard graag weer los. Door de zon en wind was er niet tegen op te sproeien, dus de baan stoof op een aantal plekken flink.

6 juli 2022 - Training Joure
Woensdag 6 juli was de eerste keer in lange tijd dat we op de crossbaan waren en dat het weer toch tegenviel. Na korte tijd begon het namelijk te regenen. De baan kon het best hebben maar voor de coureurs en toeschouwers was het gelijk een stuk minder leuk.

En aangezien je niet alleen mooi weer rijders hebt, maar ook het fotograferen in de regen niet favoriet is, deze keer niet veel foto's.

3 juli 2022 - DMX Rutten (zondag)
Ook de tweede dag van de DMX in Rutten was een groot succes. Wat alleen jammer was dat het weer in de loop van de dag verslechterde zodat we tijdens de laatste manches zelfs te maken kregen met flinke buien. Voor de rest een wedstrijddag waar niks op aan te merken was. Ook nu uiterst spannende wedstrijden waar af en toe de term "closing racing" voor uitgevonden leek.

Jelmer ging er in de tijdtraining voortvarend vandoor en zette gelijk een snelle tijd op de klok. Hiermee was hij een tijdje de snelste maar daarna kwamen twee coureurs langszij. Maar in zijn laatste snelle rondje wist Jelmer zich nog te verbeteren en sloot de tijdtraining af met de snelste tijd.
In beide manches waren de starts niet optimaal, terwijl dat op een circuit als Rutten wel erg belangrijk is. De eerste manche was Jelmer lange tijd in de strijd om de derde plek, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats. De tweede manche kwam Jelmer na de matige start in een soort niemandsland terecht, de koplopers waren al te ver uitgelopen en de achtervolgers streden vooral met elkaar. Hierdoor wist Jelmer gecontroleerd als derde te eindigen. Dus mocht Jelmer op het podium plaats nemen op plek drie.
Voor de volledige uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2022-07-04 00:31:17 door: gerrit

2 juli 2022 - DMX Rutten (zaterdag)
Voor het eerst in de geschiedenis werd er een DMX Noord wedstrijd georganiseerd door de MC NOP op het circuit de Ruttense brug. De club had er voor gekozen om er een weekend van te maken, 2 en 3 juli, zodat per wedstrijddag het programma niet te druk was. Zaterdag 2 juli waren de jeugd klassen aan de beurt, inclusief de 125cc. Hoewel een dag eerder het circuit nog gedeeltelijk blank stond moest er in de pauze gesproeid worden. Onder een stralende zon werden er spannende wedstrijden verreden. Helaas was er een domper in de nasleep van een valpartij bij de 50cc waarbij één van de coureurs werd aangereden.

Voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2022-07-03 23:28:38 door: gerrit

29 juni 2022 - Training Rutten
Ook woensdagavond 29 juni 2022 was het behoorlijk druk op Rutten. Al werd het wel redelijk vlot weer wat rustiger op de baan doordat degenen die van ver kwamen vroeg waren begonnen en ook weer redelijk vroeg huiswaarts keerden. Hierdoor kon een ieder lekker zijn trainingsrondjes voor de DMX wedstrijd van het komend weekend maken.

22 juni 2022 - Training Rutten
Woensdag 22 juni, een prachtige dag, bijna te mooi om te crossen. Maar natuurlijk moest er even gereden worden, en deze keer op het circuit van de MC NOP in Rutten. Er was een flink aantal coureurs, niet geheel toevallig met het oog op de naderende DMX wedstrijd.

19 juni 2022 - DMX Vledderveen
Bij de DMX Noord wedstrijd in Vledderveen op 19 juni begonnen we in het kader van de zondagsrust een uurtje later, om tien uur. Het circuit was in perfecte conditie, er was precies genoeg gesproeid. Het was ook prima crossweer en het aantal coureurs was ook geweldig. Dus genoeg ingrediënten voor een mooie crossdag, en die werd het voor de meeste coureurs en toeschouwers ook. Helaas waren er wel diverse valpartijen, die in een paar gevallen een rode vlag tot gevolg hadden. Toch konden de trainingen en manches voor het grootste deel met minimale vertraging worden afgewerkt.

Jelmer reed een super tijdtraining, hij zette de snelste tijd. Hiermee was hij de snelste man op het circuit, in geen enkele klasse werd deze dag een sneller rondje gereden. Helaas betaalde dit zich in de manches niet uit. Het starten op roosters vroeg enige gewenning waardoor de starts niet zo waren als we van Jelmer gewend zijn. De eerste manche klom de Husqvarna in het ketting en moest Jelmer van het gas. Toen hij in de eerste bocht in het gedrang ook nog viel moest hij als allerlaatste, dus als vijfentwintigste beginnen. Hij ging er gelijk voor en haalde in de eerste ronde al tien coureurs in. Daarna ging het inhalen langzamer maar het lukte Jelmer toch als vijfde te finishen. De tweede manche was Jelmer's start aan de voorzichtige kant en kwam hij weer in het drukte terecht. Dus ook nu moest hij een inhaalrace rijden. Al snel lag hij op de vierde plaats en was hij aan het jagen op de derde man. Toen die viel kon Jelmer hem niet meer ontwijken en viel ook. Hoewel Jelmer nog steeds vierde lag was hij het ritme kwijt en kwam de man met de hamer. Hierdoor veranderde de situatie, want nu werd er op Jelmer gejaagd. Hij wist zijn achtervolger lang af te slaan maar moest zich op een gegeven moment toch gewonnen geven. Met twee vijfde plaatsen eindigde Jelmer in het dagklassement ook als vijfde. Niet helemaal het resultaat waarop we gehoopt hadden maar wel lekker en super gereden.
Voor de volledige uitslagen klikt u hier.

15 juni 2022 - Training Joure
Al een tijdje geleden dat we op Joure waren. Deze woensdagavond, 15 juni, was het prachtig weer, misschien een beetje te mooi om te crossen. Toch was er een flinke groep, van zo'n 70 coureurs, naar het circuit van Joure getogen om te gaan trainen. De baan lag er prima bij, natuurlijk ietwat stoffig, maar dat is onder deze omstandigheden niet te voorkomen.

29 mei 2022 - DMX Veendam
Zondag 29 mei was alweer de derde wedstrijd van de DMX Noord competitie 2022. Ditmaal was MC Veendam aan de beurt, waar het zoals gewoonlijk goed georganiseerd was. Het was een frisse dag met af en toe een bui. Dat laatste was vervelend voor vooral de vrijwilligers, maar natuurlijk ook voor het publiek en de coureurs. Afgezien van dit ene min puntje verliep alles prima. Alhoewel we wel een paar fikse valpartijen hebben gezien, waarbij de gevolgen gelukkig relatief meevielen. Met zo'n 270 coureurs, één keer een rode vlag en rond half zes de laatste keer de geblokte vlag was het een super crossdag.

Jelmer reed in de tijdtraining naar een vierde tijd, zodat hij een mooie plekje achter het starthek uit mocht zoeken. In de eerste ronde, en dan vooral de eerste bochten, was het wel wat dringen maar Jelmer wist zich al snel op de vierde plek te nestelen en bleef hier vervolgens de hele manche. De tweede manche was de start beter dan de eerste manche maar in de bocht na de grote tafel schoof Jelmer onderuit. Hierdoor viel hij een flink aantal plekken terug. Gelukkig kon hij snel weer door en begon hij ook gelijk coureurs in te halen. De eerste ronde kwam Jelmer als veertiende door maar door zijn opponenten langzaam maar zeker te verschalken klom Jelmer op naar de zevende plek. Hierdoor eindigde hij in het dagklassement op de vijfde plaats.
Voor het bekijken van de volledige uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2022-06-01 20:58:56 door: gerrit

22 mei 2022 - Training Veendam
Zondag 22 mei was de laatste gelegenheid om te trainen voor de DMX van Veendam een week later. Was het de dinsdagavond ervoor nog behoorlijk druk, deze zondag was het uitgesproken rustig. Misschien had het er wat mee te maken dat er andere evenementen in de omtrek waren dat weekend, of het feit dat er flink wat regen was gevallen. Maar dankzij de tomeloze inzet van de vrijwilligers was het circuit goed begaanbaar. En inderdaad, aan het begin van de training was het circuit aardig glad door een vochtige bovenlaag, maar al snel werd dit beter. Er kon dus door de coureurs die er wel waren, volop getraind worden.

21 mei 2022 - KNMV Grasbaan Joure
Zaterdag 21 mei 2022 was het weer tijd voor de traditionele grasbaanraces op de Nutsbaan in Joure. De omstandigheden waren perfect en er kon worden genoten van mooie races. Het blijkt wel dat je als baansportliefhebber geduld moet hebben; Ondanks dat de wedstrijdleider de regie strak in handen had en de starts vlak achter elkaar doorgingen was het toch een lange wedstrijddag. Vanzelfsprekend door de flinke hoeveelheid starts en de noodzakelijke baandiensten maar ook een aantal valpartijen veroorzaakten oponthoud.

Door verplichtingen elders zijn er dan ook geen foto's van de finales.

18 mei 2022 - Training Joure
Er werd een snikhete dag verwacht, de warmterecords zouden worden gebroken. Gelukkig gold dit op woensdag 18 mei 2022 niet voor het noorden van het land. Ondanks dat er flink gesproeid was, stoof het op sommige plaatsen op het circuit de Polderbosk aardig. Niet verwonderlijk na zo'n droge periode. Maar verder waren de omstandigheden ideaal, lekker maar niet te warm. Het was dan ook flink druk op Joure.

11 mei 2022 - Training Joure
Woensdag 11 mei was het een grijze dag in Joure. De regen die af en toe viel was voor het circuit geen probleem, maar voor de coureurs en toeschouwers minder leuk.

7 mei 2022 - Training Joure
Zaterdag 7 mei 2022 was het op het circuit in Joure een mix van snelle tot super snelle mannen en wat minder snelle tot absolute beginners. Maar door het rijden in twee verschillende groepen en doordat de coureurs behoorlijk rekening met elkaar hielden was het geen probleem.

1 mei 2022 - DMX Westerbork
De tweede wedstrijd van de DMX Noord competitie 2022 was op het circuit de Weidestukken in Westerbork. Prima omstandigheden, veel coureurs en mooie wedstrijden gezien. Ook nu diverse valpartijen op dit zware zandcircuit maar over het algemeen zonder noemenswaardige gevolgen.

In het begin leek het voor Jelmer weer een prima dag te worden, met de tweede tijd in de tijdtraining. Maar helaas was Jelmer lang niet fit, en dit is sowieso geen goede combinatie met motocross, maar op zo'n zwaar circuit is het natuurlijk helemaal afzien. In beide manches had Jelmer een goede start maar al na een paar rondjes kwam de man met de hamer. Hierdoor werd het overleven en Jelmer streed voor wat hij waard was. Hij gaf het niet cadeau maar meer dan een achtste en zevende plek zat er in de respectievelijke manches deze keer niet in.
Wilt u de volledige uitslagen bekijken, klik dan hier.

24 april 2022 - DMX Makkinga
Nadat de DMX wedstrijd in Emmen uitviel als gevolg van de weersomstandigheden en de daarmee gepaarde baanconditie was de wedstrijd op zondag 24 april op de Prikkedam de eerste DMX Noord wedstrijd van seizoen 2022. Nu waren de omstandigheden super en meer dan 260 coureurs hadden dan ook de weg naar Makkinga gevonden. Gezien het strakke tijdschema konden we niet veel vertraging gebruiken en in het begin leek het er op dat dat nog wel eens een probleem kon worden. Bij de eerste klasse die aan de start kwam, de 85cc, was al gelijk een rode vlag situatie en ook aan het einde van de herstart raakten we wat tijd kwijt. Gelukkig bleef het daarbij zodat we zonder extra veel zorgen een mooie wedstrijddag konden volbrengen. De club had er voor gekozen om tussentijds niet te schuiven, hierdoor werd de baan wel verschrikkelijk zwaar, maar de snelheid ging er uit; Dit alles om vertraging door blessures te voorkomen. En tenslotte is het motocross en daarbij hoeft de baan echt niet vlak te zijn.

Dit seizoen komt Jelmer weer in actie bij de DMX. Deze keer in de 500cc klasse. De tijdtraining verliep prima. Lange tijd had Jelmer de tweede tijd maar aan het eind snoepte Jorie Seubers die nog af. Maar een derde tijd gaf recht op een prima startplekje, waarbij Jelmer in beide manches de kopstart pakte. Bart Conen liet zien waarom hij Snelle Bartje is, hij won beide manches. Jelmer werd twee keer tweede en dus ook tweede in het dag klassement. Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

Gelukkig was de coureur fitter dan de man met de camera. Er zijn dan ook niet veel foto's van deze wedstrijd en ook de afwisseling is ver te zoeken.
Laatst gewijzigd op: 2022-04-26 23:32:30 door: gerrit

23 april 2022 - Training Westerbork
Met de volgende dag de DMX van Makkinga op het programma en dit seizoen nog slechts een paar uurtjes op de motor besloot Jelmer om zaterdag 23 april nog eventjes te gaan trainen op Westerbork.
Toen we aankwamen leek het redelijk druk, maar dit was vooral jeugd, wiens training er net op zat. Het was dus relatief rustig, ideaal om even te trainen. De baan lag er ook goed bij, hoewel het wel een beetje stoffig was, en ondanks een straf windje was het prima crossweer.
Laatst gewijzigd op: 2022-04-25 23:13:42 door: gerrit

13 april 2022 - Training Joure
Het is weer zomertijd, dus zijn veel crossbanen ook weer op woensdagavond open, zo ook Joure. Gezien de voorafgaande regenperiode waren de verwachtingen niet erg hoog gespannen, maar de baan viel helemaal niet tegen. Wel een paar plassen, maar verder in prima conditie. Er was dan ook een flink aantal coureurs naar Joure gekomen om even lekker te trainen.

2 april 2022 - Training Joure
Sneeuw in april, het is niet onmogelijk maar wel bijzonder. Op deze zaterdag, 2 april, was de meeste sneeuw wel al verdwenen, maar het had wel flink wat nattigheid achtergelaten. Door heel veel inspanning was de crossbaan van Joure in ieder geval redelijk begaanbaar geworden, beter als dit kon je simpelweg niet verwachten. Zoals verwacht was de opkomst niet heel erg groot, en enkelen hielden het ook snel weer voor gezien.
Af en toe wat wolken, maar ook regelmatig de zon, de stevige wind maakte het fris. Eigenlijk werd de baan gaandeweg steeds beter en tegen het eind van de middag vervaagde het onderscheid tussen geoefenden en ongeoefenden.

27 maart 2022 - Training Marum
Om wat ritme op te doen zijn we zondag 27 maart weer even naar Trimunt gegaan. De baanconditie was prima, het weer was mooi en het was niet al te druk. Dus iedereen kon lekker zijn gang gaan en daarna tevreden weer naar huis.

19 maart 2022 - Training Joure
Zaterdag 19 maart was het circuit van Joure voor het eerst na de winterstop weer open. Dat veel coureurs er weer zin in hadden was duidelijk want het was een drukte van belang. Het circuit lag er goed, maar niet super uitdagend bij. Dit was waarschijnlijk maar beter ook want voor diverse coureurs was het de eerste keer sinds lange tijd dat ze weer op de motor stapten. Onder een stralend zonnetje, maar niet te warm dus ideale omstandigheden, konden de coureurs hun training afwerken.

13 maart 2022 - Training Marum
Eindelijk weer naar de crossbaan. Dit keer naar Trimunt. Het weer was perfect en de baan lag er super bij. Maar na zo'n lange winterstop toch altijd weer wennen.

Qua foto's begon het weer net zo als het eind vorig seizoen eindigde, met scherpstel problemen. Gelukkig werd dit halverwege de training opgelost, maar de foto's van het eerste stuk zijn niet best.