Logo MXHotShots

31 december 2017 - MX Stage Spanje circuit Vidreres
De laatste dag van het jaar zijn we naar het circuit van Vidreres geweest. Het was er gezellig druk, vlak achter ons werd het hek gesloten, wie daarna nog kwam had pech. Er werd gescheiden gereden, de jeugd en gevorderden apart.

30 december 2017 - MX Stage Spanje Sant Celoni circuit ParcMotor Vallgorguina
Op de derde dag van onze trainingsweek in Spanje zijn we naar ParcMotor Vallgorguina in Sant Celoni geweest. Dit is een erg populair circuit en dat was goed te merken aan het aantal coureurs dat aanwezig was. Vallgorguina beschikt over veel tafels en schansen waardoor diverse coureurs vaak meer in de lucht verblijven dan met hun beide wielen op de grond.

29 december 2017 - MX Stage Spanje Barcelona circuit de Catalunya
De tweede dag in Spanje hebben we een circuit bezocht waar we wel eerder geweest waren maar nog nooit hadden gereden; Het circuit de Catalunya in Barcelona, gelegen pal naast het formule 1 circuit.

28 december 2017 - MX Stage Spanje Olvan circuit Baix Bergueda
Dit jaar hadden we besloten om de kerstvakantie nuttig te besteden door te gaan trainen in Spanje. 28 December, onze eerste trainingsdag in Spanje, hebben we gereden op het voormalige Grand Prix circuit in Olvan. Het circuit was in veel betere staat dan de vorige keer dat we er waren en het was niet druk. De mannen hebben hierdoor lekker kunnen rijden.
Laatst gewijzigd op: 2018-01-05 21:20:16 door: gerrit

4 november 2017 - Int. Supercross Zuidbroek - Happy Saturday
De zaterdag van de International Dutch Supercross is voor velen de hoofdact. Op zondag rijdt in principe hetzelfde programma maar is het wat compacter gemaakt. De meeste coureurs waren goed op dreef zodat het in grote getale aanwezige publiek mooie wedstrijden te zien kreeg.

Jelmer ging er helemaal voor om de finale te halen. Helaas kwam hij in de halve finale net één plekje tekort om zich te plaatsen maar nadat bleek dat een coureur gediskwalificeerd werd wegens het negeren van de gele vlag kon Jelmer zijn tenue weer aantrekken om zich op te maken voor de eindstrijd. Tijdens de finale lag Jelmer op een nette zevende plek maar toen kwam de rode vlag omdat een gevallen coureur op de baan lag. Gelukkig viel het mee en konden de resterende coureurs al snel weer hun plekje achter het starthek op zoeken. Ook na de herstart was Jelmer strijdvaardig maar door een iets mindere start bleef Jelmer nu op de negende plek steken. Een resultaat waardoor we tevreden huiswaarts konden.

Voor de uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2017-11-11 09:52:57 door: gerrit

3 november 2017 - Int. Supercross Zuidbroek - Locals Friday
Op vrijdagmiddag en avond komen traditioneel de coureurs zonder startbewijs in actie. In deze klassen af en toe wat minder spectaculaire sprongen maar de strijd tussen de coureurs was er niet minder om. Daarnaast waren er ook nog wedstrijden voor startbewijshouders in de 85cc en SX2 Cup klassen. En natuurlijk niet te vergeten de demonstraties van de SX2 Inters en de SX1 Inters met hoge sprongen en veel spektakel.

Jelmer deed mee in de SX2 Cup klasse. Hij reed niet onverdienstelijk en plaatste zich voor de halve finale. Helaas had hij in deze halve finale een slechte start. In de slechts zes rondjes van zo'n veertig seconden wist Jelmer wel twee plaatsen goed te maken maar dit was niet voldoende voor plaatsing in de finale.

Voor de uitslagen klikt u hier.

1 november 2017 - Training Supercross Zuidbroek Jan Postema
Woensdag morgen 3 november hebben een aantal teamleden van het JRD MX team een training gehad van Jan Postema op het supercross circuit van Zuidbroek. Het was een geslaagde training en de coureurs hebben zich uitermate vermaakt.

15 oktober 2017 - KNMV ONK Boekel
Zondag 15 oktober was de laatste wedstrijd van het seizoen voor de "grote" klassen van het NK Cup en ONK, de 125cc, MX2 en MX1. Omdat dit de laatste wedstrijd was mochten, er net als bij de voorlaatste wedstrijd in Heerde, ook een aantal basis sport licentiehouders meedoen.
Na een periode die wel een regentijd leek was het dit weekend midden in oktober zomer, een cadeautje wat we te danken hadden aan Ophelia, de ongebruikelijke orkaan die de warme lucht onze kant op stuwde. Hierdoor prachtig race weer en een baan die er tiptop bij lag.

Jelmer zette in de tijdtraining een prima zevende tijd. In de eerste manche had Jelmer een geweldige start en ging als tweede het bos in. Jelmer kon deze tweede plek niet helemaal vasthouden maar op de derde plek voelde hij zich als een vis in het water. Het ging zo goed dat hij in de laatste ronden al weer op nummer twee toe reed en aan het eind van de manche een voorsprong had van zeventien seconden op de vierde man. De tweede manche mislukte de start. Door flink door te zetten lag Jelmer al snel op plaats tien en kwam bij de eerste doorkomst als zevende door. Omdat hij nu niet vrij kon rijden ging het een stuk lastiger dan de eerste manche. Maar ondanks dat Jelmer de KTM twee keer doodremde wist hij deze manche toch af te sluiten met een prima zesde plaats. Het resultaat was een vierde plek in het dagklassement.

In de eindstand van seizoen 2017 is Jelmer op de achtste plaats geëindigd.

27 september 2017 - Training Joure
De dagen korten al snel in. En als je dan ook nog je tijd verkletst blijft er weinig tijd over om foto's te maken.

24 september 2017 - DMX Makkinga
De op één na laatste DMX Noord wedstrijd van seizoen 2017 was op het circuit de Prikkedam in Makkinga. Na flinke perioden met regen was het gelukkig prachtig weer en het circuit lag er prima bij. Natuurlijk wel zwaar maar dat hoort er bij in Makkinga. Ruim honderdtachtig coureurs hadden besloten om op deze mooie zondag de crosskleding aan te trekken. In de meeste klassen zijn er nog meerdere titelkandidaten hoewel het in de ene klasse wel spannender is dan in de andere. Bij de MX2 Viertakt is de kampioen al wel bekend, Ayrton van Meerveld is niet meer door de concurrentie in te halen en dat is dan ook gevierd.

Allard verscheen lang niet fit aan de start. Hij wist in de tijdtraining een acceptabele tijd neer te zetten maar niet voldoende voor de A-groep. Geen probleem, dat was deze dag ook niet echt een goede optie geweest. De eerste manche liet Allard de KTM iets te snel naar het starthek rollen en moest hij remmen, dus geen goede start. En toen gelijk na de start op het knippenpad een andere coureur vlak voor Allard viel kon hij niet meer remmen en de coureurs achter hem ook niet. Het resultaat een flinke bult motors, met die van Allard onderop. Toen hij eindelijk weer reed lag hij op nagenoeg de laatste plek. Allard pakte binnen een ronde al weer een paar coureurs en reed in rap tempo naar voren. Terwijl de manche vorderde ging de opmars wel wat langzamer maar bijna elke ronde verschalkte Allard een andere coureur. Het resultaat was toch nog een achtste plaats. De tweede manche ging de start ook niet super. En al snel bleek dat nu de batterij echt leeg was. Allard was niet fit genoeg om een vuist te kunnen maken en eindigde deze manche als zevende. In het dagklassement zevende van de B-groep en totaal zevenendertigste van de MX2 Tweetakt.

3 september 2017 - DMX Marum
Traditioneel organiseert de Motor Club Marum en Omstreken in het eerste weekend van september een 3 uurs brommercross en een DMX wedstrijd. Beide wedstrijden zijn zeer geliefd en garanderen dan ook een grote opkomst. Dit weekend viel net in een paar droge dagen in een verder natte periode. Daardoor was het circuit goed begaanbaar maar, vooral achterin, plaatselijk nog wel wat vochtig. Hierdoor werd het circuit wel wat zwaarder dan we van Trimunt gewend waren.

We beginnen er bijna aan te wennen, Allard in de A-groep. Allard stond op de tweede startrij maar hield het gas goed open de eerste bocht in. Hij had bij het uitkomen van de eerste bocht dan ook een behoorlijk aantal coureurs achter zich. En daar bleef het niet bij want Allard klom geleidelijk op tot een mooie twintigste plek. De tweede manche ging iets moeizamer, de start was minder en ook was het lastiger om naar voren te rijden. En toen Allard, op de vierentwintigste plaats aangekomen, ook nog over een spoor schoot en even ten val kwam finishte hij deze manche op de zevenentwintigste plaats. Totaal in het dagklassement vierentwintigste, dus waren we meer dan tevreden.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

27 augustus 2017 - DMX Vledderveen
De eerste DMX na de zomerstop was op zondag 27 augustus in Vledderveen. Werkten de vorige DMX, in Delfzijl, de weergoden tegen met overvloedige regen, in Vledderveen kwam de stofduivel in actie. De combinatie van de ondergrond met prachtig zonnig weer had als resultaat dat het behoorlijk stoof, waar sproeien slechts gedeeltelijk tegen hielp. Maar gelukkig stond dit mooie en spannende wedstrijden niet in de weg.

Allard kende een wat moeizame tijdtraining waarbij hij zelfs nog even ten val kwam. Maar in de laatste ronde van de tijdtraining wist hij een rondje te zetten dat zo'n twee seconden sneller was dan alle voorgaande zodat hij als drieëntwintigste naar het starthek mocht. Maar met slechts eenentwintig starthekjes betekende dit toch een plekje op de tweede startrij. De start van de eerste manche verliep niet vlekkeloos doordat niet alle starthekjes gelijktijdig vielen en een aantal coureurs in het hek hing. Maar Allard was goed weg. Echter doordat hij moest stoppen voor een gevallen coureur viel Allard terug naar de negenentwintigste plek. Allard reed een aantal plekken naar voren en lag op een gegeven moment zelfs vierentwintigste. Helaas ging het toen bij een inhaalmanoeuvre mis waardoor Allard viel en op de zesentwintigste plaats finishte. De tweede manche ging Allard's start niet zo goed en hij begon de wedstrijd wederom op de negenentwintigste plek. Nu wist Allard op te klimmen tot de eenentwintigste positie. Totaal over de dag was Allard ook eenentwintigste.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.
Laatst gewijzigd op: 2017-08-31 22:18:53 door: gerrit

23 augustus 2017 - Training Joure
Woensdag 23 augustus lag het circuit van de Flying Boetoe aan de Polderboskdyk er acceptabel bij. Op een paar plekjes wat vochtig maar verder in goede conditie. Dus je zou denken dat het druk zo zijn maar de opkomst was maar matig.

2 augustus 2017 - Training Joure
Woensdagavond 2 augustus, na een regenperiode was het weer droog dus kon er gereden worden. Joure lag er goed bij, maar mogelijk door de vakanties, was het niet druk.

23 juli 2017 - DMX Delfzijl
De DMX op Delfzijl op 23 juli was een dag om snel te vergeten. Van te voren leek de regen aardig aan Delfzijl voorbij te gaan dus de vooruitzichten waren redelijk. Tot het circuit in de nacht van zaterdag op zondag de nodige buien te verwerken kreeg. Maar de vrijwilligers van de MC Delfcross lieten het er niet bij zitten. Ze kregen het voor elkaar dat de baan begaanbaar was en gedurende de trainingen steeds beter werd. De jeugd in de 65cc en 85cc had het soms wel een beetje zwaar maar de meesten gingen zonder problemen rond. Tijdens de eerste manche van de MX2 Viertakt was het circuit zelfs in optimum conditie. Helaas kwam er in de pauze een donderbui waarbij het hoosde zodat het circuit in een modderpoel veranderde. Hierdoor moest de rest van de wedstrijden afgelast worden.

Voor de Speedhive uitslagen klikt u hier

8 juli 2017 - DMX Joure
Omdat het voor de Flying Boetoe lastig is om een DMX op zondag te organiseren vond zaterdag 8 juli de DMX wedstrijd plaats in Joure. Het was helaas een dag met veel valpartijen maar gelukkig leidde dit niet tot heel veel blessures. In de tijdtraining ging het op zich wel aardig met Allard maar hij kwam nog even ten val en kon niet een perfect rondje maken. Toch was zijn tijd voldoende voor de A-groep. Allard's starts waren niet geweldig, komende vanaf de tweede startrij, maar op z'n thuiscircuit kon hij aardig uit de voeten. Het resultaat was een achtentwintigste plek in de eerste manche en de tweede manche kwam Allard als vijfentwintigste over de finish. Moe maar voldaan, met een zesentwintigste plaats in het dagklassement, keerden we terug naar huis.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

5 juli 2017 - Training Joure
Woensdagavond 5 juli, de laatste trainingsmogelijkheid voor de DMX op Joure. Dus lekker druk.

2 juli 2017 - KNMV ONK Westerbork
Zaterdag 1 juli stond er een KNMV ONK jeugd wedstrijd op het programma op het circuit de Weidestukken in Westerbork. Deze wedstrijd werd afgelast in verband met de toestand van de baan. Hierdoor, en ook door foto's op de social media, was een ieder van mening dat ook de ONK wedstrijd op 2 juli op hetzelfde circuit kansloos was. Maar niet voor de msv Motordrenthe; de vrijwilligers van de club zijn de hele zaterdag met hart en ziel bezig geweest om een berijdbaar circuit te maken en zijn daar wonderbaarlijk goed in gelukt. Helaas was de opkomst in de verschillende klassen variërend van matig tot ronduit bedroevend. Maar de coureurs die er wel waren konden een goede wedstrijd rijden.

En een goede wedstrijd werd het voor Jelmer. De tijdtraining viel wat tegen. Op zich zag het rijden er goed uit en Jelmer had ook het gevoel dat hij wel redelijk snel was maar bleef toch steken op een elfde plaats. Niet slecht maar ook niet geweldig. Bij de start van de eerste manche ging Jelmer bijna helemaal aan de buitenkant staan. Een goede keuze, toen hij langzaam naar het starthek toe rolde viel het hek en ging Jelmer er als een speer vandoor. Al snel keek hij naar links, zag dat hij ruimte had en nam de ideale lijn naar de eerste bocht. Met een prachtige hole shot begon Jelmer aan de wedstrijd. Een aantal ronden reed hij op kop maar de ongenaakbare Rob Windt nam op een gegeven moment de leiding over. Jelmer wist z'n tweede plek echter prima te verdedigen zodat hij op deze plek finishte. De tweede start was bijna een herhaling van de eerste manche. Geen hole shot maar als tweede uit de eerste bocht. Jelmer nam al gelijk de leiding over. Ook nu werd Jelmer naar de tweede plek verdreven en werd later door nog een paar coureurs ingehaald. Jelmer moest het vooral hebben van verre sprongen maar halverwege de wedstrijd ging dat bijna mis. Bij het opgaan van een schans kreeg het achterwiel plotseling meer grip dan verwacht, de KTM sloeg de kont omhoog en Jelmer hing als een vlag aan het stuur. Gelukkig kreeg hij z'n motor weer in bedwang maar vanaf dat moment werden de sprongen minder hoog en ver waardoor het tempo ook iets zakte. Jelmer werd nog een paar keer ingehaald, waaronder een paar keer in een gele vlag situatie, en eindigde op de achtste plek. Het resultaat van beide manches was echter voldoende voor het eerste podium in deze klasse met een geweldige derde plek.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

26 juni 2017 - KNMV ONK Winterswijk
Zondag 25 juni was de KNMV ONK wedstrijd op 't Rommelgebergte in Winterswijk. Vóór de trainingen viel er behoorlijk regen en ook gedurende de dag bleef het niet steeds droog hoewel ook de zon zich sporadisch liet zien. Voor de baan was de regen geen enkel probleem, het bekende buitje tegen het stuiven.

't Rommelgebergte ligt Jelmer wel en hij zette dan ook een prima vijfde tijd op de klokken. De eerste manche waren de eerste meters van de start perfect maar toen kreeg de KTM iets te veel grip waardoor hij in het ketting klom. Jelmer moest dus van het gas af en kwam hierdoor in het gedrang terecht. Maar al strijdend reed hij naar voren, vooral door verre sprongen op de grote schans in het midden van het circuit wist Jelmer diverse coureurs in te halen. Tot aan de finish streed Jelmer zoals we dat graag zien en finishte op de negende plek. Voor de tweede manche moesten we noodgedwongen wisselen van achterwiel, hierdoor werd de schoepenband ingeruild voor blokjes. Ook nu reed Jelmer een goede race maar door de wat mindere grip was het lastiger om in te halen. Toch reed Jelmer nog naar de tiende plek met als resultaat een top tien notering in het dagklassement.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

25 juni 2017 - Clubwedstrijd Delfzijl
Woensdag 21 juni was de tweede clubwedstrijd in Delfzijl. Hoewel er heel wat tanks water over het circuit waren gesproeid was het nog steeds stoffig. Verdeeld over vier starts gingen de verschillende klassen met elkaar de strijd aan. Jelmer en Allard reden bij de combinatie MX2, MX1-3 en Veteranen. De eerste manche had Jelmer een goede start al moest hij nog wel een coureur passeren om de koppositie op te eisen. Een positie die hij vervolgens niet meer afstond al moest hij aan het eind van de manche z'n tempo laten zakken als gevolg van een uitgelopen lager in z'n achterwiel. Allard daarentegen was iets te vroeg weg en kwam bij de start het starthek tegen. Voor hij aan de wedstrijd kon beginnen moest Allard z'n KTM terugtrekken om langs het hek te komen. Daarna duurde het een tijdje voor Allard langs enkele coureurs kon komen maar toch wist hij van de laatste plaats op te rukken naar de vijftiende stek.
De tweede manche nam Jelmer gelijk de koppositie en wist een aardig eind uit te lopen zodat hij onbedreigd de eindzege kon op eisen, vier van de vier manches gewonnen. Allard had weer pech, hij stond vast achter een valpartij in de eerste bocht en moest wederom in de achterhoede beginnen. Nu kwam Allard als dertiende over de finish, derde van de MX2 Tweetakt.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

24 juni 2017 - DMX Vledderveen
Zondag 18 juni was de DMX op het circuit van Vledderveen. Met zo'n 177 coureurs was er een acceptabele opkomst. Er was voorafgaand aan de wedstrijd flink gesproeid om het stof enigszins in de hand te houden maar toch stoof het op een aantal plaatsen aardig. Het circuit lag er goed bij en bleek Allard wel aardig te liggen. Hij reed zich in de tijdtraining dan ook naar een prima vijfentwintigste plek, ruim in de A-groep. Helaas waren de manches niet echt een succes. In de eerste manche had Allard een slechte start maar al snel wist hij een aantal coureurs in te halen. Toen ging het op een tafel echter redelijk mis. Wat er precies gebeurde is onbekend maar opeens lag Allard naast z'n KTM en toen alles weer overeind was stond Allard in de verkeerde rijrichting. Hij had hierbij zoveel tijd verloren en ook kwam hij niet goed meer in z'n ritme zodat hij als achtentwintigste finishte. De tweede manche was het door een technisch mankement een hele opgave om de voorrem te gebruiken. Hierdoor was het lastig voldoende tempo te blijven maken maar toch finishte Allard op een nette tweeëntwintigste plaats. In het dagklassement resulteerde dit in een vierentwintigste klassering.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

10 juni 2017 - KNMV ONK Son
Voor zaterdag 10 juni en zondag 11 juni was bij MC Son niet hun vaste circuit Gerwina het strijdtoneel maar beide wedstrijden vonden plaats op circuit Soniuswijk. Circuit Soniuswijk werd speciaal aangelegd voor de KNMV ONK wedstrijd op zaterdag en de DMX Zuid op zondag. Het was een uitdagend circuit, met niet heel veel grote springbulten maar zeer technisch met onder andere enkele wave secties.

Jelmer reed een redelijke tijdtraining met de twaalfde tijd. De eerste manche kwam Jelmer na één rondje rond de elfde plaats door. Dit wist hij redelijk vast te houden tot hij de KTM dood remde. Hierdoor werd hij door een aantal coureurs ingehaald maar Jelmer zette meteen de achtervolging in. Helaas ging het daarna weer mis, Jelmer's voorwiel gleed weg in een wave sectie en hij vloog head first van de motor. Een flinke klap en daarna was uitrijden het devies. De tweede manche was de start vergelijkbaar aan de eerste manche. Al strijdend viel Jelmer een aantal plaatsen terug waardoor hij als dertiende finishte. In het dagklassement toch een acceptabele vijftiende plaats.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

9 juni 2017 - Website weer in de lucht!
De website is weer in de lucht. Bijna een week lang hebben we gezwoegd, tot diep in de nacht door gewerkt en ook heeft onze ITer zijn weekend opgeofferd (waar voor onze dank).
Gelukkig zijn we niks kwijt geraakt, maar er is wel een achterstand opgelopen. Hierdoor komen de foto's van een aantal evenementen pas later online.

1 juni 2017 - Jarre MX event Delfzijl
Terug van weg geweest. Twee jaar ontbrak het op de kalender, trainen met de Buorren onder toeziend oog van Jappie de Jong op het circuit van Delfzijl. Maar donderdag 1 juni 2017 was het weer zo ver. Het circuit deed bijna buitenlands aan, het was hard als asfalt maar wel flink stoffig. De coureurs maakte dit niet zoveel uit, ze hebben lekker getraind. En daarna naar de pizzeria, dat gaat er ook altijd wel in.

28 mei 2017 - KNMV ONK Oirschot
Zondag 28 mei was de KNMV ONK wedstrijd in Oirschot voor de jeugd en de NK Cup MX2. Met het oog op de droogte en het voorspelde warme weer had de club de baan goed nat gesproeid. Dit leek overbodige moeite want toen we bij het circuit in de buurt waren kwamen er dikke regendruppels naar beneden gepaard gaande met flinke bliksem. Gelukkig hield dit niet lang aan maar het dreigde nog wel een tijdje. Gaande weg de dag werd het weer steeds mooier en warmer. Zodat in de loop van de dag het startveld al weer gesproeid moest worden. Hoewel het circuit redelijk smal en zeker technisch is, uitermate geschikt voor de jeugdklassen, kon ook de NK Cup MX2 hier nog goed uit de voeten.

Alle klassen reden in één groep, dus ook de NK Cup MX2. Jelmer perste er tegen het eind van de tijdtraining nog een snelle ronde uit, wat een prima tiende tijd op leverde. In de eerste manche was Jelmer redelijk weg maar door het gedrang kon hij de KTM niet tot het eind van het startveld open houden. De eerste ronde kwam hij als negentiende door en hoewel het lastig inhalen was gezien de breedte van de baan wist Jelmer toch op de elfde plek te finishen. De tweede manche verliep de start een stuk beter. Hoewel Jelmer wel een paar plekjes moest prijs geven kwam hij op een prima achtste plek over de finish. Door erg wisselende uitslagen van veel andere coureurs leverde een elfde en achtste plaats in de manches een zevende plek in het dagklassement op.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

24 mei 2017 - Training Joure
Al weer een mooie woensdagavond op Joure.

21 mei 2017 - KNMV ONK Veendam
De organisatie van de KNMV ONK wedstrijd op Veendam op zondag 21 mei was nagenoeg perfect. Tel daarbij ideaal crossweer en vijf klassen die voor spektakel zorgen bij op en het zal duidelijk zijn dat het een mooie dag was. De wedstrijden waren spannend en zoals vaak op Veendam waren de harde knippen scherprechter.

Jelmer zette een nette dertiende tijd in de tijdtraining. De eerste manche lukte de start niet omdat het achterwiel ging spinnen. Hierdoor ging Jelmer als één van de laatsten de eerste bocht in maar hij wist er in de middenmoot uit te komen. Door vervolgens nog een aantal plekken goed te maken finishte Jelmer op de vijftiende plaats. De tweede manche lukte de start beter, en ondanks dat Jelmer gedurende de wedstrijd een paar plekjes prijs moest geven was het resultaat een prima elfde plek. Voldoende voor ook een elfde plaats in het dagklassement.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

13 mei 2017 - KNMV ONK Emmen
Zaterdag 13 mei was, voorafgaand aan de Dutch Masters of Motocross op hetzelfde circuit op zondag, een ONK en NK wedstrijd op de Pottendijk in Emmen. Ondanks de regen in de nacht er voor lag het circuit, vooral door de inzet van de vrijwilligers, er perfect bij. Eén minpuntje was dat tijdens de tijdtraining de monitoren in de aangeefruimte niet werkten; de avond er voor nog getest en toen werkten ze vlekkeloos. Hierdoor was het erg lastig om aan de coureurs door te geven hoe de zaken er voor stonden.
De NK Cup MX2 reed in één groep van zevenenveertig coureurs. Jelmer reed een redelijke tijdtraining maar was met de achttiende tijd niet tevreden. In beide manches eindigde Jelmer als zeventiende, met een achttiende plaats in het dagklassement als resultaat.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

10 mei 2017 - Training Joure
Woensdag avond, mooi weer, dus tijd voor een training op Joure. Deze keer niet echt druk maar wel gezellig.

7 mei 2017 - DMX Delfzijl
Op een zonovergoten Delfzijl vond zondag 7 mei de DMX wedstrijd plaats. Heerlijk zo'n zonnetje, maar de baan droogt er wel erg snel van op. Hierdoor wordt een baan als Delfzijl al snel hard en stoffig. Een snelle baan dus met redelijk slecht zicht. Gelukkig was dit laatste nog binnen de perken te houden door in de pauze te gaan sproeien. Het resultaat was mooie wedstrijden met nauwelijks incidenten.

In het verleden was Allard al een paar keer als snelste in de tijdtraining naar de B-groep gegaan, dus net op het randje van de A-groep. Deze keer een primeur, Allard's snelste rondje in de tijdtraining was ruim voldoende voor de A-groep. De eerste manche ging ook prima, de start was goed en ook de wedstrijd ging voortreffelijk. Het resultaat was een negenentwintigste plek. De tweede manche lukte het Allard niet echt om in z'n ritme te komen. Daardoor een wat mindere uitslag, vierendertigste, maar over het geheel waren we meer dan tevreden met een tweeëndertigste plek van de zesenzeventig coureurs.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

3 mei 2017 - Training Joure
Woensdag 3 mei was het behoorlijk druk op Joure. Een combinatie van jonge jongens en oudgedienden. Mooi om te zien dat het motorvirus doorgegeven wordt en alle leeftijden in z'n greep houdt.

30 april 2017 - Clubwedstrijd Delfzijl
Zondag 30 april was een open clubwedstrijd op Delfzijl. Niet helemaal toevallig een week voor de DMX op hetzelfde circuit, dus een aantal coureurs maakte van de gelegenheid gebruik om een soort van generale te verrijden. In verschillende klassen resulteerde dit in een meer dan vol starthek. Met zon, een blauwe hemel en een circuit in perfecte staat kon het alleen maar een topdag worden. Tijdens deze clubwedstrijd werd ook de DMX 50cc verreden.

Jelmer en Allard reden deze keer tegelijk. Erg leuk, maar soms ook wel verwarrend. Jelmer had in de tijdtraining de snelste tijd met een ruime voorsprong op nummer twee. Allard had de achtentwintigste tijd en moest kiezen of helemaal links te gaan staan of op de tweede startrij. Hij koos voor de laatste optie. Jelmer had beide manches kopstart en stond deze positie ook niet meer af. Allard had de juiste keuze gemaakt want ook hij had redelijke starts en finishte als zesentwintigste en vijfentwintigste.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

27 april 2017 - KNMV ONK Marum
Op Koningsdag is het tijd voor de Koningscross op Marum. Hoewel de verwachtingen voor deze zevenentwintigste april niet zo goed waren viel het weer gelukkig mee. Zon, afgewisseld met wolken en af en toe een buitje. Helaas hield het aantal deelnemers niet over, mogelijk waren er coureurs die de mudrace van vorig jaar nog in gedachten hadden en daarom maar afzagen van deelname. Gelukkig was het circuit nu piekfijn in orde, al werd het in de loop van de dag wel erg zwaar. Het in redelijk aantal aanwezige publiek kreeg een aantrekkelijk programma voorgeschoteld met mooie wedstrijden.

In de eerste manche van de NK Cup MX2 kwam een aantal coureurs ten val in de eerste bocht na de start. Helaas kon Jelmer hen niet meer ontwijken en kwam ook ten val. Met een achterstand van één minuut twintig kon hij pas aan de wedstrijd beginnen. Ondanks deze schier onmogelijke achterstand wist Jelmer toch nog een paar coureurs te achterhalen waarna hij als vijfentwintigste finishte. De tweede manche ging gelukkig iets beter, Jelmer haalde in de eerste paar rondjes een aantal coureurs in maar door verzuurde armen zag hij jammer genoeg ook weer een paar coureurs langszij komen. Het resultaat was een zestiende plek in de tweede manche, totaal twintigste.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

19 april 2017 - Training Joure
Mooi weer, baan in goede conditie en toch redelijk rustig op Joure. Ideale omstandigheden om even te gaan trainen.

16 april 2017 - Training Marum
Zondag 16 april was Jelmer aan het trainen op Trimunt. Van deze training zijn een paar foto's gemaakt, alleen van de geoefenden groep.

9 april 2017 - DMX Makkinga
Zondag 9 april was het al weer tijd voor de derde DMX van het seizoen 2017. Het was een zomerse dag en de opkomst was groot in Makkinga. De Prikkedam is altijd zwaar maar deze keer leek het wel extra zwaar. Zeker bij de jeugd hadden de meeste coureurs het moeilijk, maar ook in de overige klassen was bij diverse coureurs de snelheid er al snel behoorlijk uit.

Allard kon deze keer z'n tijdtraining in de eerste groep rijden. Dit ging prima en als vijfde ging Allard de B-groep in. De eerste start ging helaas niet geweldig, de KTM ging dwars, het gas moest dicht en Allard vertrok in de achterhoede, rond de tweeëndertigste plaats. Maar Allard reed een prima race en banjerde door het veld naar voren zodat hij als achtste finishte. De tweede manche koos Allard een ander plekje achter het starthek. De start was nu een stuk beter en Allard kwam bij de eerste doorkomst als zesde door. Hij wist nog een paar coureurs in te halen en lag op een gegeven moment zelfs vierde. Halverwege de race kwam Allard met z'n stuur in een talud waardoor de motor overdwars kwam te staan. Hierdoor verloor hij zoveel tijd dat hij terug viel naar de vijfde plek en dit niet meer goed wist te maken. Met een achtste en vijfde plek in de manches leverde dit ook een vijfde plek op in het dagklassement in de B-groep, achtenveertigste totaal van de MX2 Tweetakt.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

8 april 2017 - KNMV ONK Heerde
Zaterdag 8 april was de KNMV ONK en NK wedstrijd in Heerde. Het circuit lag er prima bij maar werd wel al snel behoorlijk zwaar. Zeker voor de kleintjes was het een behoorlijke opgave om door de knippen te ploeteren.

Jelmer had zijn dag niet; al zeer snel verzuurden zijn armen zodat een goede klassering er niet in zat.

Voor de uitslagen klik u hier.

7 april 2017 - Training Joure
Woensdag 5 april waren we voor het eerst dit seizoen op het circuit van Joure. En het was druk, heel druk. De baan was gevlakt en het weer was prima. Wel was het behoorlijk koud maar hier hadden vooral de toeschouwers last van.
Allard heeft deze avond wat meters gemaakt als voorbereiding voor de volgende DMX wedstrijd.

2 april 2017 - DMX Veendam
Ook bij de tweede DMX van dit seizoen, op 2 april in Veendam was de opkomst zeer goed. Bijna 280 coureurs maakten van de gelegenheid gebruik om op het circuit aan de Jan Kokweg een DMX wedstrijd te kunnen rijden. De organisatie was strak en gelukkig waren er niet veel ernstige incidenten. Er raakten wel een paar coureurs geblesseerd maar er hoefde geen ambulance opgeroepen te worden. Hierdoor was het mogelijk om toch mooi op tijd klaar te zijn.
Zoals altijd had de MC Veendam het goed voor elkaar en ook het circuit lag er goed bij. Omdat er de dag van te voren nog een fikse bui was gevallen zaten er wel een paar wat zachtere plekken in. Vooral bij de opgang van een aantal schansen had dit behoorlijke spoorvorming tot gevolg. Hier was het zaak de vlakke delen op te zoeken of een spoor kiezen en er voor gaan.

Het lukte Allard niet om tijdens de tijdtraining een snel rondje te zetten. Hierdoor had hij de achtentwintigste tijd van de B-groep waardoor hij niet een mooi plekje achter het starthek uit kon zoeken. Daarom maakte hij de keuze om op de tweede startrij te gaan staan achter een paar snelle coureurs. Helaas pakte dit niet echt goed uit, Allard's start was beroerd en hij begon de wedstrijd op de eenendertigste plek. Het was behoorlijk lastig om andere coureurs in te halen, maar toch reed Allard tegen het einde van de wedstrijd op de zestiende plek. Helaas kwam Allard in de laatste ronde bij een inhaal manoeuvre ten val waardoor hij terug viel naar de eenentwintigste plaats. De tweede manche koos Allard wel voor een plek aan het hek, maar doordat hij pas heel laat op mocht rijden stond hij helemaal rechts. Ook nu was de start niet super, maar hij startte nu ongeveer op de plek waarop hij de eerste manche gefinisht was. Ook nu reed Allard weer naar voren, hij kwam steeds beter op gang en zette in de laatste ronde zelfs de snelste tijd van de manche. Allard finishte op de dertiende plek hetgeen hem in het dagklassement de zeventiende plaats van de B-groep op leverde, totaal van de MX2 tweetakt tweeënzestigste. Geen optimale score, maar toch waren we tevreden want we hebben een paar mooie acties van Allard gezien.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

1 april 2017 - KNMV NK Markelo
Zaterdag 1 april was er een NK Quads en Zijspannen op de Herikerberg in Markelo. Omdat het programma voor de zondag bij de ONK te vol was had men de NK Cup MX2 naar de zaterdag verplaatst. Het programma werd gecomplementeerd met een clubklasse, de classic pre 85. Met vier klassen aan de start geen druk programma.

Jelmer had de negende tijd is z'n groep bij de tijdtraining. Bij de manches waren de starts aardig. De eerste manche finishte Jelmer als dertiende, de tweede manche als vijftiende. In het dagklassement was hij ook dertiende.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

26 maart 2017 - Cross Country Westerbork
Zaterdagmiddag 25 maart, na afloop van de jeugd enduro, was het de beurt aan de cross country. De organisatie had vlug de baan aangepast; Korter en de stukken in het bos die de meeste opstoppingen zouden veroorzaken waren er uit gehaald. Er werd begonnen met een verkenningsronde en vlak daarna werd er gestart. Alle deelnemers, bijna honderd, stelden zich op op het startveld met de motor uit. Op een teken van de wedstrijdleider moest iedereen de handen in de lucht steken. Nadat er met een vlag gezwaaid werd, motor starten en met z'n allen op de eerste bocht af. Daarna een klein stukje crossbaan, dan een stukje talud, steil ophoog, steil naar beneden en onderaan een korte draai en over een bruggetje het bos in. Bovenaan het talud leidde dit wel tot een kleine opstopping maar hierdoor werd het veld wel gelijk uit elkaar getrokken. De baan bestond uit bospaadjes, snelle stukken over het weiland en zware stukken op de crossbaan. De eerste paar ronden door een waterplas, maar toen dit voor een aantal deelnemers niet meer ging werd dit stukje er uit gehaald.
De wedstrijd was voor de jeugdrijders solo één uur en voor de teams en de rest van de coureurs twee uur. Een ware uitputtingsslag dus, het was zaak de krachten goed te verdelen.

Allard en Jelmer deden ook mee. Allard ging als drieëndertigste over de startlijn maar viel oorspronkelijk ver terug, naar de zesenzeventigste plaats maar liefst. Allard kwam ook nog ten val, precies op een bruggetje, waardoor niemand er meer langs kwam. Maar met wat hulp was dit redelijk snel verholpen. Omdat Allard stug doorging klom hij toch weer op naar een prima zesenvijftigste plek.
Jelmer had een goeie start, hij vertrok als negende en reed naar voren naar de derde plek. Jelmer reed prima, maar had wat tegenslag, onder andere kreeg hij onderweg een lekke band. Hierdoor kwam Jelmer niet verder dan een dertigste plek. Met de jeugd enduro en de cross country opgeteld had Jelmer zo'n vier en een half uur op de motor gezeten.

25 maart 2017 - Jeugd enduro Westerbork
Zaterdag 25 maart vond de eerste jeugd enduro van dit seizoen plaats. De wedstrijd werd verreden op en rond het circuit de Weidestukken in Westerbork waar de MSV Motordrenthe een baan van maar liefst 11 kilometer had neergelegd. Het was een afwisselende track met in het bos nauwe draaien waar het behoorlijk op de behendigheid aan kwam, lange snelle stukken in het weiland, zwaar zand op de crossbaan en natuurlijk niet te vergeten de extreme enduro, die voor de gelegenheid wel iets minder extreem was gemaakt. Maar voor wie dit toch nog te gek ging was er ook een "soft"-route. Het was stralend weer, er was een grote opkomst dus voldoende ingrediënten voor een geslaagde dag. En zonder ernstige blessures kon deze wedstrijd zeker geslaagd worden genoemd.

Jelmer reed in Westerbork zijn eerste jeugd enduro. Hij eindigde in de middenmoot met een veertiende plek van de zevenendertig coureurs. Maar wel een ervaring rijker.

18 maart 2017 - KNMV ONK Varsseveld
Zaterdag 18 maart was er in Varsseveld een wedstrijd voor de ONK jeugd en NK Cup klassen. Helaas viel deze wedstrijd letterlijk in het water. 's Morgens bij de training was iedereen nog positief; De bovenlaag van het circuit was wel redelijk vochtig, maar verder viel het wel mee. Helaas viel er gedurende de dag nog de nodige regen, variërend van miezeren tot complete stortregens. Heel jammer voor de club, de coureurs en toeschouwers. Want zeker de tweede manche was een complete mudrace.

Jelmer kende deze wedstrijd wisselende prestaties. De eerste manche had Jelmer een superstart en ging op de tweede plek het bos in. Hij wist deze stek korte tijd vast te houden maar moest geleidelijk terrein geven. Bij het vallen van de finishvlag lag Jelmer op de negende plek, een positie waarmee we prima tevreden waren. Ook de snelheid was prima, in de top 10 waren er zes coureurs in dezelfde seconde qua snelste rondje, waaronder Jelmer. De tweede manche ging helaas een stuk minder. Jelmer begon op de negentiende plaats, viel vervolgens nog een paar plekken terug maar door weer een paar plaatsen goed te maken kwam hij als twintigste over de finish. In het dagklassement eindigde Jelmer op veertiende plek. Hoewel we na de eerste manche hoop hadden op een top tien klassering was deze veertiende plaats goed genoeg voor het JRD MX Team / MXHotShots team.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

Door de regen en modder waren veel rijnummers onleesbaar, hierdoor zijn diverse foto's niet toegewezen aan een coureur. Ook zijn er beduidend minder foto's gemaakt dan normaal.

12 maart 2017 - DMX Emmen
Het DMX Noord seizoen is weer van start gegaan; Op zondag 12 maart ging het DMX circus los op het circuit van Emmen. Het regenseizoen was nog maar net ten einde, toch waren slechts een paar mooie dagen voldoende om te zorgen dat het circuit er perfect bij lag. Natuurlijk mag hierbij de inzet van de MSV Motodrôme ook niet vergeten worden. Deze zondag kende een ongekend hoge opkomst. Bijna driehonderd coureurs hadden de weg naar Emmen gevonden. Hierdoor was de inschrijving redelijk druk maar ondanks de hectiek ging de eerste training toch stipt negen uur van start. Een prima prestatie van de organisatie. Nieuw was ook een vrijwillige helmkeuring waar gretig gebruik van werd gemaakt.

Bij de MX2 Tweetakt kwam Allard in actie, die voor het eerst na de winter weer op de motor zat. Met meer dan honderd coureurs moest deze klasse in drie groepen van start. Onder druk van het tijdschema was er voor de trainingen maar acht minuten beschikbaar. Het eerste rondje werd er nog niet geregistreerd dus Allard wilde de tweede ronde gelijk een goede tijd zetten. Helaas ging het mis toen hij richting de opstap buitenom een andere coureur in wilde halen. Deze coureur waaide naar buiten waardoor hij Allard naast de baan dwong. Allard ging recht op de sloot af maar had de tegenwoordigheid van geest om de KTM plat te leggen. Na enige vertraging kon Allard zijn weg weer vervolgen maar had hierdoor maar één rondje om een goede tijd neer te zetten. Dit lukte toch nog aardig want Allard ging als twintigste naar de B-groep. De eerste manche kwam Allard vast te zitten bij een valpartij in de eerste bocht waardoor hij in de achterhoede de wedstrijd begon. De eerste doorkomst lag Allard al twintigste en gedurende de wedstrijd reed hij steeds verder naar voren zodat hij op de tiende plek finishte. De tweede manche ging de start gelukkig beter, nu lag Allard na een rondje veertiende. Allard reed ook nu naar voren maar aan het einde van de manche werd hij wat moe. Toch bleef hij gecontroleerd rijden en kwam hij als negende over de finish. Een achtste plek in de B-groep, totaal zevenenveertigste van de MX2 Tweetakt. Een mooie prestatie van de JRD MX Team / MXHotShots coureur.

Voor de overige uitslagen klikt u hier.

25 februari 2017 - Team presentatie JRD MX team
Onlangs is het JRD MX team opgericht, door Freddy Oenema, Jan Simon ter Heide en Sake Lemstra. En zaterdag 25 februari was de officiële presentatie van het team. Niet groots opgezet maar daarom niet minder professioneel; Een photoshoot door een vakkundig fotograaf van de aanwezige coureurs. Op de teamfoto, Kees van Dijk (NK Cup MX1), Allard Waterlander (DMX Noord MX2 Tweetakt), Jan Simon ter Heide, Freddy Oenema, Jan van Dijk (NK Cup MX1), Tim Mulder (EMX 300), Kees van Dijk (NK Cup MX1), Sake Lemstra, Ronald Nicola (DMX MX1-3), Leon Huisman (DMX Noord MX1-3) en Benny de Groot (NK Cup MX1). Twee team leden ontbraken, Sjoerd Lemstra (DMX MX2 Tweetakt) en Jelmer Waterlander (NK Cup MX2).

MXHotShots supports het JRD MX team en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook wat foto's te schieten.
Laatst gewijzigd op: 2017-02-27 00:11:26 door: gerrit

12 februari 2017 - Training Makkinga
En koud was het, zondag 12 februari. De Prikkedam was vlak en keihard bevroren. Dus deze keer niet zwaar. De coureurs die de kou trotseerden konden gemakkelijk hard rijden maar ook hard vallen. Er waren diverse schuivertjes, maar gelukkig geen noemenswaardige blessures.

21 januari 2017 - Indoor Supercross Pesse
Zaterdag 21 januari was al weer de vierde editie van de Indoor Supercross Pesse. De organisatie was weer prima voor elkaar. Het baantje lag er ook mooi in. De coureurs in bijna alle klassen waren erg fanatiek en enkelen gaven het begrip "close racing" een geheel nieuwe dimensie.
Voor Jelmer was het de eerste keer dat hij in 2017 in actie kwam. Deze keer niet op de viertakt maar voor de gelegenheid maakte Jelmer gebruik van de 125cc KTM. Helaas kon Jelmer door omstandigheden niet echt trainen, vlak voor de eerste manche van de 50cc mocht hij nog een paar verkenningsrondjes maken. Natuurlijk geen optimale voorbereiding; Jelmer kwam de eerste manche van de Superklasse als tweede de bak binnen maar het gebrek aan training brak hem toch wel een beetje op. Toch wist hij deze manche op een prima vijfde plek af te sluiten. De tweede manche ging al weer beter, Jelmer kwam als zesde binnen maar kwam als vierde over de finish. Door een diskwalificatie werd dit naderhand omgezet naar een derde plek. De derde manche ging Jelmer ook lekker. Op een vierde plek liggend lag hij op koers voor het podium. Helaas gaf in het eind van de manche zijn machine er de brui aan, dus is Jelmer niet gefinisht. We gingen er dan ook vanuit dat hij deze manche geen punten had gekregen maar toen wij al weer richting huis gingen bleek dat men een afwijkende puntentelling hanteerde; Ook coureurs die een manche niet uitreden kregen punten. Dus had Jelmer deze wedstrijd met een niet onverdienstelijke derde plek afgesloten.

Fotograferen is onder deze omstandigheden altijd lastig. Hierdoor lijkt het op een aantal foto's dat er nogal duistere figuren rondreden maar ik kan u zeggen dat dat wel meeviel. Door de hoeveelheid licht zijn vooral de foto's in de kleine bak, bij de start, van slechte kwaliteit.
Laatst gewijzigd op: 2017-01-29 13:35:26 door: gerrit

1 januari 2017 - Happy New Year